Banner Πανω
 
 
 

Προσφυγή κατά της απόφασης για τον διαγωνισμό λειτουργίας των ΣΜΑ

 

Με προσφυγή για την ακύρωση ως μη νόμιμης της απόφασης «Έγκριση µελέτης και όρων δηµο̟πράτησης για την ανάθεση της υ̟πηρεσίας “Λειτουργία και Συντήρηση των ΣΜΑ Η̟πείρου, Μεταφοράς Αστικών Στερεών Α̟ποβλήτων και υ̟πολείµµατος της µονάδας ε̟πεξεργασίας α̟πορριµµάτων Ηπείρου” µε ανοιχτό διεθνή διαγωνισµό», απάντησε ο δήμος Ιωαννιτών στην υποβολή της για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από τη διοίκηση Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.

Την προσφυγή καταθέτουν οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Γιώργος Αρλέτος, Βασίλης Βλέτσας και Βαγγέλης Πήχας, μέλη και οι τρεις του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσμου, προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, υποστηρίζοντας ότι η μελέτη που εγκρίθηκε με την προσβαλλόμενη απόφαση, δεν είναι αξιόπιστη και η προκήρυξη διαγωνισμού στηριζόμενη σ’ αυτή τη μελέτη θα προκαλέσει σημαντική οικονομική επιβάρυνση στους δήμους και κατ’ επέκταση στους δημότες
Τρεις είναι οι λόγοι της προσφυγής, με τους δύο να είναι ήδη γνωστοί από τις παρατηρήσεις της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων επί της μελέτης του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Και στην προσφυγή γίνεται εκτενής ανάλυση της συμβατικής υποχρέωσης αναδόχου του υποέργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου» για εξάμηνη δοκιμαστική́ λειτουργία των ΣΜΑ και την εκπαίδευση του προσωπικού́ τους, όπως σαφέστατα προκύπτει τόσο από την προκήρυξη του έργου και την προγραμματική σύμβαση που έχουν υπογράψει οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Συνδέσμων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με την περιφέρεια Ηπείρου, όσο και από τη σύμβαση του αναδόχου. Συνεπώς, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος δε νομιμοποιείται να προβεί στη λήψη της απόφασης πριν από την παράδοση του έργου των σταθμών μεταφόρτωσης και τη δοκιμαστική λειτουργία έξι μηνών.
Επίσης, τονίζεται ότι η μελέτη της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Υ̟πηρεσιών του δήµου Αρταίων, που εγκρίθηκε με την προσβαλλόμενη απόφαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου, περιέχει ανακρίβειες, μεγάλες αντιφάσεις, μη αξιόπιστα στοιχεία, ενώ δε λαμβάνει υπόψη τον ΠΕΣΔΑ Ηπείρου και τις προβλέψεις του.
Τρίτος λόγος, που προβάλλεται για πρώτη φορά, είναι το ότι θα έπρεπε να έχει διενεργηθεί υποχρεωτικά έλεγχος νομιμότητας της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Αναγκαστικού Συνδέσμου και δήμου Αρταίων για την εκπόνηση της μελέτης, λόγω του προϋπολογισμού του ανοικτού διαγωνισμού.

Επιστολή Ελισάφ

Πέραν της προσφυγής, υπήρξε σήμερα και επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ προς τον πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νικόλαο Καλαντζή και τον αντιπρόεδρο Θωμά Μπέγκα, όπως αποκαλύπτει το pbnews.gr. Ο κ. Ελισάφ εκφράζει την «οδυνηρή του έκπληξη» για το ότι υπέβαλαν την απόφαση προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση χωρίς καν να υπάρξουν απαντήσεις στα ερωτήματα που διατυπώθηκαν από τον δήμο Ιωαννιτών και στην πρόσκληση για διάλογο.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...