Σε ιδανικές συνθήκες φιλοξενούνται στο καταφύγιο του

Δήμου Ιωαννιτών δεκάδες αδέσποτα ζώα, με την προσπάθεια αναβάθμισης να συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Αυτή τη στιγμή στον χώρο φιλοξενούνται 45 ζώα, κάθε μήνα πραγματοποιούνται περίπου 40 στειρώσεις και δεκάδες επανεντάξεις.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας εκδηλώνουν καθημερινά το ενδιαφέρον τους για υιοθεσία, με αποτέλεσμα πολλά αδέσποτα να βρίσκουν σπίτι.

Όπως είναι γνωστό, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για το έργο «Προσθήκη κατ’ επέκταση του κτιρίου φιλοξενίας αδέσποτων ζωών στο Δήμο Ιωαννιτών- Προμήθεια οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού – Σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας» συνολικού προϋπολογισμού 362.181,52 € και βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι σχετικές διαδικασίες.

Μέσω του προγράμματος μεταξύ άλλων θα επεκταθεί το υπάρχον κτίριο εμβαδού 175,00τ.μ για την δημιουργία νέων κελιών φιλοξενίας ζώων, θα γίνει προμήθεια ημιφορτηγών και τρέιλερ για μεταφορά ζώων, καθώς και ηλεκτρογεννήτριας πετρελαίου για την προστασία του καταφυγίου από διακοπές ρεύματος (λειτουργία ψυγείου φαρμάκων, εμβολίων των ζώων κ.λ.π).

Παράλληλα θα γίνει εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται η πρόσληψη δύο μονίμων κτηνιάτρων εντός του 2021 για την ολοκληρωμένη λειτουργία του καταφυγίου.

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε παράδοση – παραλαβή από τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Παππά στο Νίκο Τσόλη, ο οποίος ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος για την λειτουργία του κυνοκομείου.

Το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος, ο οποίος σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση του καταφυγίου, ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ο κ. Τσόλης.

Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του καταφυγίου Αριστείδης Παππάς σημείωσε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα το καταφύγιο να βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά την συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεών του, την καθαριότητα του χώρου και την φροντίδα των ζώων.

Οι εγκαταστάσεις και ο περιβάλλων χώρος του καταφυγίου συντηρήθηκαν πρόσφατα με εθελοντική εργασία της εργολάβου που ανέλαβε το έργο της ευζωίας και με την συνδρομή του εργοταξίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά τα αδέσποτα ζώα στο καταφύγιο αυξάνονται στην περιοχή μας καθώς δυστυχώς οι ιδιοκτήτες τους τα εγκαταλείπουν στην πόλη, στο χώρο του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου και εντός και εκτός του καταφυγίου χωρίς καμία συνεννόηση.

Ο κ. Τσόλης από την πλευρά του σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση των υιοθεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο καταφύγιο στο τηλ. 2651361380 και να το επισκέπτονται τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι), ώστε να βλέπουν τα ζώα που τους ενδιαφέρουν, με σκοπό την υιοθεσία τους.

Τέλος εξήρε την προσπάθεια του προσωπικού, καθώς και των φιλοζωικών οργανώσεων οι οποίες συνδράμουν την δουλειά που γίνεται στο καταφύγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του καταφυγίου ξεκίνησε το 2011. Διαθέτει 48 κελιά προσωρινής φιλοξενίας σκύλων, κτηνιατρείο, χώρο διαμονής ασθενών ζώων, χώρο καραντίνας, μαγειρείο, αποθήκη, γραφείο, αποδυτήρια και WC προσωπικού.

 


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου