Χωρίς πιστούς οι Ακολουθίες για τον Πολιούχο Ιωαννίνων!

 

Τίποτε δεν θα θυμίζει φέτος αλλοτινούς εορτασμούς για τoν Πολιούχο των Ιωαννίνων Νεομάρτυρα Γεώργιο, καθώς, οι Θείες Λειτουργίες θα γίνουν χωρίς παρουσία πιστών, ενώ, για την αποφυγή συνωστισμού, δεν θα γίνει μεταφορά της εικόνας του Αγίου στην πύλη του Κάστρου όπου μαρτύρησε, ούτε λιτανεία των λειψάνων του.
Ωστόσο, όπως κάνει γνωστό με χθεσινή του εγκύκλιο ο Μητροπολίτης Μάξιμος οι Γιαννιώτες θα έχουν την δυνατότητα επί ένα
τριήμερο να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου σε πέντε ναούς της πόλης, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. 
 
 «Κλειστές» λειτουργίες
Χωρίς παρουσία πιστών θα γίνουν επί ένα τριήμερο οι ακολουθίες προς τιμήν του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος όπως έκανε γνωστό χθες η Μητρόπολη, έπειτα από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και με γνώμονα τα ισχύοντα μέτρα για τη διαφύλαξη των πολιτών από τη μάστιγα του κορωνοϊού.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, Θείες Λειτουργίες θα τελεστούν αύριο, Σάββατο, μεθαύριο, Κυριακή, ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου και τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, ώρες 7 έως 9.30 π.μ., σε πέντε ναούς της πόλης. Συγκεκριμένα, οι ακολουθίες θα γίνουν στους ναούς Αγίου Γεωργίου πλατείας Πάργης, στο Σεπτό Οίκο του Νεομάρτυρα, στο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού επί του τάφου του Αγίου, στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου και στον νεόδμητο ναό του Αγίου Παϊσίου.
 
 Για προσκύνημα...
Ωστόσο, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, από τις 10 π.μ. και μέχρι τις 7 μ.μ. οι Γιαννιώτες θα μπορούν να προσέρχονται στους πέντε αυτούς ναούς όπου θα υπάρχουν για προσκύνηση τμήματα των λειψάνων του Αγίου μαζί με την εικόνα του. 
Η Μητρόπολη ξεκαθαρίζει ότι οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων και των επιτρόπων, ενώ θα αποχωρούν αμέσως μετά για την αποφυγή συνωστισμού. Θα απαγορεύεται για υγειονομικούς λόγους να παραμένουν στους ναούς ή να συγκεντρώνονται σε ομάδες. Τα απογεύματα, από τις 7 έως τις 8.30 μ.μ., θα τελούνται Πανηγυρικοί Εσπερινοί στις πέντε εκκλησίες επίσης χωρίς την παρουσία πιστών.
 
agios georgios 2
 
Δε θα γίνει λιτανεία!
Η Μητρόπολη, όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Μάξιμος, αποφάσισε να μην γίνει φέτος, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας, η μεταφορά με παϊτόνι και υποδοχή της εικόνας του Πολιούχου στο χώρο του μαρτυρίου του, παραπλεύρως της κεντρικής πύλης του Κάστρου. 
Εξάλλου, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη λιτανεία των λειψάνων και της εικόνας του Νεομάρτυρα από τον Ναό του Αγίου Γεωργίου ως τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου.
 
 Με SMS ή βεβαίωση
Καταλήγοντας στην εγκύκλιό του ο κ. Μάξιμος δεν παραλείπει να επισημάνει ότι οι πιστοί θα πρέπει να προσέρχονται το γιορτινό τριήμερο για προσκύνηση στους πέντε ναούς εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις μετακίνησής τους, όπως αυτές ισχύουν, δηλαδή με αποστολή SMS ή κατοχή εγγράφου για νόμιμη μετακίνηση.
Ο Μητροπολίτης κλείνει εκφράζοντας «θερμές ευχές για κάθε καλό, με την ευλογία του Θεού και τις μεσιτείες του Πολιούχου και Προστάτη μας Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρος, ταυτόχρονα όμως και με την θερμή παράκληση να τηρήσουμε αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα κατά τις εορταστικές αυτές ημέρες και να τα τηρούμε πάντοτε».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου