Banner Πανω
 
 
 

Μηνύσεις με βαρύ κατηγορώ για τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Γιαννιώτικου Φορέα…

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΗ «ΣΧΕΔΙΑ»

- Ο γιατρός που προσλήφθηκε (χωρίς ειδικότητα;) για ψυχολογική στήριξη των εξαρτημένων, κατηγορείται για παράνομη συνταγογράφηση και χορήγηση βεβαιώσεων για δικαστική χρήση

- Αντί άμεσα να τεθεί σε διαθεσιμότητα έως ότου τελικά αποφανθεί η Δικαιοσύνη, βρίσκει «γερές πλάτες» σε Δήμαρχο, Περιφερειάρχη και Μητροπολίτη!

 

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Ιωαννίνων «Σχεδία», εξ αιτίας παρεμβάσεων παραγόντων για τη συγκάλυψη σκανδάλου με συνταγογραφήσεις -όπως καταγγέλθηκε- ναρκωτικών ουσιών και χορήγηση βεβαιώσεων από τον επιστημονικά υπεύθυνο σε συλληφθέντες για ναρκωτικά, για να επιτύχουν έτσι επιεική δικαστική απόφαση!
Η «Σχεδία» λειτουργεί από το 1994, ύστερα από πρωτοβουλία του γνωστού Γιαννιώτη κ. Στέφανου Τζιμογιάννη (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), ο οποίος έκτοτε εκλέγεται ως Πρόεδρός του, με μια πολυετή παρουσία στα κοινά, είτε ως Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος, είτε ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ενώ είναι Πρόεδρος και του Πανελλαδικού Δικτύου των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων.
Μέλη του κέντρου του Νομού Ιωαννίνων - εταίροι, είναι Μητρόπολη, Περιφέρεια, Δήμος, Εργατικό Κέντρο και Ιατρικός, Φαρμακευτικός και Δικηγορικός Σύλλογος, Α/θμια Εκπαίδευση, Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου, κλπ., με εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση και στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Το Κέντρο παρέχει συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε χρήστες ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών, χωρίς τη χρήση φαρμάκων, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία.

«Νοσηρό περιβάλλον»
Από καιρό υπήρχαν πληροφορίες ότι κάτι συμβαίνει στη «Σχεδία», μέχρι που στις 18 Φεβρουαρίου 2021 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γίνονταν λόγος για νοσηρό περιβάλλον, αυθαιρεσίες, αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, αναφορές, μηνύσεις και καλούσε όλους τους φορείς που εμπλέκονται να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του κέντρου, ενώ στρέφονταν κατά της νομιμοποίησης των ναρκωτικών.
Εκείνες τις ημέρες φούντωσε και η φημολογία για παρεμβάσεις και παραιτήσεις, αλλά άκρη δεν έβγαινε.
Ψάξαμε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο του Κέντρου «Σχεδία» κ. Στέφανο Τζιμογιάννη, ο οποίος μας είπε ότι... «με την υπόθεση ασχολείται πλέον η Εισαγγελική Αρχή και δεν προτίθεμαι να κάνω κανένα σχόλιο»!

Συνταγές και βεβαιώσεις...
Η δήλωσή του, έστω και λακωνική, μας ενέβαλε σε περισσότερες σκέψεις, ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει, όπως τελικώς αποδεικνύεται.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Δήμου, της Περιφέρειας, του Δικαστικού Μεγάρου, του ΟΚΑΝΑ και ακριτομύθιες συμπολιτών που έχουν σχέση με τη «Σχεδία» και τους προαναφερθέντες κύκλους, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ό,τι φαίνονταν.
Ο γιατρός- επιστημονικά υπεύθυνος της «Σχεδία», καταγγέλθηκε στον ΟΚΑΝΑ (υπό τη σκέπη του λειτουργούν όλα αυτά τα κέντρα) από τον πρόεδρο κ. Τζιμογιάννη και ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι:
- Συνταγογραφούσε σε εξαρτημένους- χρήστες ναρκωτικών και αλκοόλ συγκεκριμένο φάρμακο με την ουσία της ναλτρεξόνης, που μπορεί να προκαλέσει από δηλητηρίαση μέχρι και θάνατο!
- Είχε στο γραφείο του στη «Σχεδία» πολλά μπλοκ συνταγών, καθώς και κουτιά του φαρμάκου που προαναφέραμε.
- Χορηγούσε βεβαιώσεις, που τις υπέγραφε ο ίδιος, σε ναρκομανείς (άγνωστο σε εμάς αν μόνο σε χρήστες ή και εμπόρους ναρκωτικών), στις οποίες αναφέρονταν ότι... «το θεραπευτικό πρόγραμμα που παρακολουθούν είναι στεγνό, ανοιχτό και παρέχει μόνο ψυχοθεραπευτική υποστήριξη»!!!

Στον Εισαγγελέα
Δηλαδή ο άνθρωπος που προσελήφθη (αμειβόμενος) να παρέχει συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη στους εξαρτημένους χρήστες, τους έδινε παρανόμως συνταγές για φάρμακο- υποκατάστατο (και φάρμακο), αλλά και σε πολλούς που συλλαμβάνονταν από την αστυνομία με ναρκωτικές ουσίες, χορηγούσε βεβαιώσεις για να «πέσουν στα μαλακά» στο δικαστήριο ή ακόμη και να απαλλαγούν!
Φυσικά και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως, γιατί και (αν) έναντι (και ποιάς) αμοιβής χορηγούνταν, αλλά έτσι όπως όλα δείχνουν «ψυχικό» δεν έκανε.
Ο ΟΚΑΝΑ ενημέρωσε την Αρχή Διαφάνειας και εκείνη την Εισαγγελική Αρχή Ιωαννίνων, στην οποία επιπροσθέτως (αν είναι σωστή η πληροφορία μας), κατέθεσαν μήνυση εναντίον του γιατρού- επιστημονικά υπευθύνου του Κέντρου «Σχεδία», ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Τζιμογιάννης, ο γνωστός γιατρός κ. Γιάννης Γιαννακάκης, αντιπρόεδρος τότε του Δ.Σ. του Κέντρου και ο κ. Βασ. Ζήνδρος πρ. Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ..

Τι γιατρός;
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο καταγγελθείς γιατρός -φερόμενος ως διαπράξας κακουργηματικές πράξεις- όπως προκύπτει από το βιογραφικό του, δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα.
Αναφέρει μόνο ότι έκανε διδακτορικό με θέμα «Ναρκωτικά και μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης», αλλά έγινε καθηγητής Αγωγής Υγείας στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Τμήμα Νηπιαγωγών.
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι σε διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία και αλλού που συμμετέχει, αναφέρεται ως «ψυχίατρος» που φυσικά δεν είναι, αλλά προφανώς χρησιμοποιεί την ειδικότητα λόγω της ενασχόλησής του με τα ψυχοθεραπευτικά προγράμματα της «Σχεδίας» και την εμπειρία που έχει αποκτήσει.

Τον καλύπτουν;
Όσα προηγήθηκαν και η συνέχεια -το παρασκήνιο δηλαδή- παραπέμπει σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.
Ο δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ, του οποίου κατά πληροφορίες ο επιστημονικά υπεύθυνος ήταν φοιτητής του- το πρώτο που έκανε μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ήταν να ζητήσει την προστασία του από το Δ.Σ. της «Σχεδίας» και γενικώς να μην πάρουν δεσμευτικές αποφάσεις.
Αυτό κατά την άποψή του προείχε από όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη, εκφράζοντας στη συνέχεια την αντίθεσή του στη διακοπή της σύμβασης του προστατευομένου του!
Σύμφωνα δε με πληροφορίες από απολύτως έγκυρες πηγές, τόσο ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης, τάχθηκαν με την άποψη του κ. Ελισάφ, στρεφόμενοι όλοι μαζί πρωτίστως κατά του κ. Τζιμογιάννη, αλλά και των μελών του Δ.Σ., που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και που αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη σύμβαση του καταγγελλόμενου!

Παραιτήσεις
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο πρόεδρος κ. Στέφανος Τζιμογιάννης υπέβαλε την παραίτησή του με αιχμηρές καταγγελίες για όσα διαδραματίζονται, αλλά στη συνέχεια την ανακάλεσε ύστερα από παρέμβαση του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος του παρέχει πλήρη στήριξη.
Παραιτήθηκαν όμως τότε από το Δ.Σ. ο γιατρός κ. Γιάννης Γιαννακάκης και η δικηγόρος κ. Μαρία Κατσαράκη (εκπρόσωποι του Ιατρικού και Δικηγορικού συλλόγου αντιστοίχως).
Ακολούθησε η αντικατάσταση όλων των μελών πλην του κ. Τζιμογιάννη, για να απαιτηθεί από τους κ.κ. Μάξιμο, Καχριμάνη και Ελισάφ, η ανανέωση της σύμβασης του επιστημονικά υπευθύνου της «Σχεδίας», γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα!

Η ανανέωση της σύμβασης
Η σύμβαση ανανεώθηκε με απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και όπως μάθαμε ο κ. Τζιμογιάννης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την εξέλιξη αυτή, αλλά και για το ότι ο επιστημονικά υπεύθυνος πηγαίνει στη «Σχεδία» μόνο κάποιες ώρες το απόγευμα, αρνούμενος να προσφέρει τις υπηρεσίες του τις πρωινές ώρες, γεγονός που δυσχεραίνει τη λειτουργία του Κέντρου.
Τα ερωτηματικά πάντως σχετικώς με αυτή την υπόθεση είναι πολλά.
Πρώτα από όλα έχουν να κάνουν με την επιμονή των Μητροπολίτη, Περιφερειάρχη και Δημάρχου κλπ. να εκδιώξουν και απαξιώσουν τον κ. Τζιμογιάννη και τους συνεργάτες του, που προσέφεραν σημαντικό έργο με πανελλήνια αναγνώριση.
Μαζί με αυτό πρέπει να απαντηθεί για ποιό λόγο καλύπτουν και προστατεύουν (αυτοί και όποιοι άλλοι) τον επιστημονικά υπεύθυνο της «Σχεδίας», ύστερα από όσα έχουν καταγγελθεί. Όπως και το επί πόσα χρόνια γίνονταν αυτά που καταγγέλθηκαν, σε πόσους συλληφθέντες για ναρκωτικά χορηγήθηκαν βεβαιώσεις για δικαστική χρήση και αν πιστεύουν ότι έτσι προστατεύουν τους νέους και όσους έχουν πέσει στα δίχτυα των εμπόρων ναρκωτικών.

Η Δικαιοσύνη…
Αφού όμως η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά, το σωστό θα ήταν να απομακρυνθεί ο καταγγελθείς μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η Δικαιοσύνη τι έχει συμβεί και πολύ περισσότερο όταν το ζητούν ο ΟΚΑΝΑ και όλα τα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων της χώρας, που στηρίζουν τον κ. Τζιμογιάννη. Όμως αντί αυτών, επιδιώκεται η απομάκρυνσή του, αφού προηγουμένως εκδιώχθηκαν οι συνεργάτες του! Όμως έτσι δε σκέφτονται ότι με τη στάση τους μπορεί να κάνουν το χατίρι των διαφόρων κυκλωμάτων και χρηστών, που «εξυπηρετούνταν» μέσω των συνταγών και βεβαιώσεων;
Το λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη, η οποία καλείται να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και φυσικά είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα ενδώσει στις όποιες πιέσεις ίσως ασκηθούν, για να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη.
Ασφαλώς και αναμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα, όπως και από τον κ. Τζιμογιάννη να πάρει θέση για όσα παραθέτουμε.
Είναι αδιανόητο να επιμένει στη σιωπή του -μαζί και οι συνεργάτες του- για μια τόσο σημαντική για την κοινωνία υπόθεση.

πηγη.Εφημερ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...