Banner Πανω
 
 
 

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ – Ενστάσεις για τα self τεστ και στα Γιάννενα

 

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί για την προμήθεια των δωρεάν self-test μέσω των φαρμακείων τους καθώς αυτό θα τους προσθέσει παραπάνω ώρες εργασίας και κινδύνους στη δουλειά τους όπως υποστηρίζουν, ενώ, τη ίδια στιγμή είναι σχεδόν έτοιμη η πλατφόρμα που θα καταγράφει τα τεστ αυτά, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Οι φαρμακοποιοί δεν είναι αντίθετοί με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, όμως, το υπουργείο πήρε μια απόφαση για δωρεάν παροχή των self-test μέσα από τα φαρμακεία χωρίς πρωτίστως να ενημερωθούν οι ίδιοι.

Τα φαρμακεία όμως, εκτός από τις καθημερινές τους ασχολίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των ασθενών σηκώνουν σήμερα και το μεγαλύτερο βάρος των ραντεβού για τον τρέχοντα εμβολιασμό ενώ, παράλληλα έχουν συμβάλλει ήδη στη βελτίωση της ενημέρωσης των πολιτών και στην άρση της ανησυχίας για τα εμβόλια κατά της COVID– 19 και επιπλέον έχουν και τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους, φτιάχνουν συνταγές κ.λπ..

Τώρα όμως έρχεται το κράτος και ζητά από τον φαρμακοποιό να παρέχει εντελώς δωρεάν 4 self-test το μήνα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του. Και εδώ τίθεται το ερώτημα όπως λένε οι φαρμακοποιοί για το που θα βρίσκουν χρόνο για να εξυπηρετήσουν περίπου 20- 30 εκατ. πολίτες το μήνα οι οποίοι θα έχουν και σχετικές απορίες, θα πρέπει να τους ενημερώσουν, να τους δείξουν την διαδικασία, να συνδεθούν με την πλατφόρμα για να δουν αν έχει ξαναπάρει τεστ, αν το δικαιούται  κ.λπ.

Ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ιωαννίνων Δημήτρης Μήτρικας ρωτήθηκε για τα self test  που θα κάνουν οι πολίτες. Ο κ. Μήτρικας ξεκαθάρισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι αρνητικοί αλλά απαιτούνται πολλά να γίνουν.

Πρώτο και κυριότερο να διατεθούν τα τεστ  στα φαρμακεία. Από κει και έπειτα  απαιτείται ο διαγωνισμός, η πλατφόρμα οργάνωσης, η συμφωνία με φαρμακαποθήκες, η κατανομή των εμβολίων στα φαρμακεία,  και πολλά άλλα. «Πρέπει να μας εξασφαλίσουν τις ποσότητες που χρειαζόμαστε για όλους τους πολίτες», λέει χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος, δήλωσε ότι από τις αρχές Απριλίου θα είναι δυνατή η χορήγηση των τεστ, καθώς είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που πενταπλασιάζει την προσέλευση πολιτών στο φαρμακείο. Διευκρίνισε ότι «δεν διαφωνούν οι φαρμακοποιοί με την επιλογή της κυβέρνησης, όμως προηγουμένως θα πρέπει να έχουν επιλυθεί όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν».

Τέλος, ο κ. Μήτρικας ρωτήθηκε και για τον εμβολιασμό των ίδιων των φαρμακοποιών. Όπως είπε οι φαρμακοποιοί σχεδόν στο σύνολό τους είναι εμβολιασμένοι όμως  θα πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα για τους υπαλλήλους-βοηθούς των φαρμακείων, ενόψει και της διανομής των self test από τα φαρμακεία μιας και εκείνοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

πηγη.Εφημ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...