Με αφορμή σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,αλλά και σε τοπικά ΜΜΕ, για την κατάπτωση στο μονοπάτι προς την Σκάλα Βραδέτου ,ως Δημοτική Αρχή Ζαγορίου, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Ο Δήμος Ζαγορίου, έχει διαπιστώσει εδώ και 10 ημέρες περίπου την κατάπτωση παλαιού τοίχου αντιστήριξης στο μονοπάτι, λίγα μέτρα πριν από γεφύρι.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος , επικοινώνησε με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθόσον πρόκειται για μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Ζαγορίου .

Από την αυτοψία, προέκυψε πως η κατάπτωση οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις και δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την στατικότητα του Γεφυριού.
Ο Δήμος μας ήδη έχει αναθέσει την αποκατάσταση και καθαρισμό της σκάλας Βραδέτου και Βίτσας από πέρυσι , που λόγω καιρικών συνθηκών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί .
Ο Δήμος μας ανεξάρτητα του προϋπολογισμού του έχει την δυνατότητα να προβεί άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργειες κρίνονται απαραίτητες σε έκτακτες και κατεπείγουσες περιπτώσεις.

Ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αντικατάσταση του τοίχου αντιστήριξης και την αποκατάσταση του μονοπατιού.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει το έργο .
Ο Δήμος μας και οι υπηρεσίες του αγωνίζονται καθημερινά δίνοντας λύση σε όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν .