Banner Πανω
 
 
 

Το Α.Σ. Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων κάνει λόγο για διχαστική και επιλεκτική μεταχείριση των ερασιτεχνών αλιέων στη χώρα

 

Παραμένει το… αλαλούμ, δύο εβδομάδες μετά την πρώτη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία για την δυνατότητα που δίνεται στους ερασιτέχνες αλιείς να ασκήσουν και πάλι την αγαπημένη τους δραστηριότητα, μετά και τη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε.

Συγκεκριμένα, όσοι ψαρεύουν σε ποτάμια και λίμνες, με το γράμμα και τον τύπο της νομοθεσίας και των δύο ΚΥΑ που έχουν εκδοθεί και δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ δε δικαιούνται να μετακινηθούν αφού δεν έχει αρθεί η απαγόρευση, παρά μόνο για τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Παρά τις διαρκείς οχλήσεις, επισημάνσεις και επιστολές, απάντηση δεν έχει δοθεί, ωστόσο οι ανακοινώσεις που ήταν ασαφείς από την αρχή, άφησαν περιθώρια στους ερασιτέχνες αλιείς να καταφύγουν σε λίμνες και ποτάμια για να ψαρέψουν.

Είναι γεγονός επίσης ότι η εικόνα αυτή συναντά την ανοχή και την κατανόηση από την αστυνομία, ωστόσο όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο Ioannina TV, ο πρόεδρος του Α.Σ. Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων Κ. Φρίγκας, οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι σαφείς και ξεκάθαρες. Με αυτό το σκεπτικό το αθλητικό σωματείο εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για διχαστική και επιλεκτική μεταχείριση των ερασιτεχνών αλιέων στη χώρα.

«Ένα ΦΕΚ που όχι μόνον δεν απαντάει σε ερωτήματα αλλά αντίθετα θέτει νέα -και το κυριότερο- αφήνει περιθώρια παρερμηνειών από τις Υπηρεσίες και τους πολίτες ,καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη εκ νέου έκδοσης διευκρινιστικών οδηγιών από τα Αρχηγεία του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας ,μιας και εκχωρεί το δικαίωμα άσκησης της Ερασιτεχνικής Αλιείας μόνο στους κατόχους σκαφών, παραλείποντας για μια ακόμη φορά να αναφερθεί στους παράκτιους & υποβρύχιους αλιείς και στους ερασιτέχνες αλιείς των Εσωτερικών Υδάτων (λιμνών και ποταμών) τους οποίους για μια ακόμη φορά αγνοεί.

Ενα ΦΕΚ που αγνοεί παντελώς την διεθνή πρακτική και την ουσία και την σημασία της άσκησης της Ερασιτεχνικής Αλιευτικής Δραστηριότητας μη κατατάσσοντάς την στις υπαίθριες δραστηριότητες σωματικής άσκησης και ψυχαγωγίας που εξαιρούνται των περιορισμών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει επιτέλους η λογική , θα αποκατασταθεί η εξόφθαλμη αδικία, θα ισχύσει η εκ του συνάγματος υποχρέωση ίσης μεταχείρισης των Ελλήνων πολιτών και κυρίως θα εκτιμηθεί η υπεύθυνη στάση όλων ανεξαιρέτως των Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας έναντι των θυμάτων της πανδημίας και της προσπάθειας διαχείρισης του προβλήματος κατά την πολύμηνη υποχρεωτική και άδικη αποχή από την αγαπημένη μας δραστηριότητα και εν κατακλείδι θα δοθούν άμεσα σαφείς και ολοκληρωμένες διευκρινήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

πηγη.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...