Banner Πανω
 
 
 

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

 

Συγκέντρωση των συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αλλά και των φορέων που τους στηρίζουν, όπως και εργαζόμενων του νοσοκομείου με μόνιμη σχέση εργασίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που εορτάζεται στις 7 Απριλίου.

Σημειώνεται πως το ¼ του συνόλου του προσωπικού που εργάζεται στο ΠΓΝΙ αποτελείται από συμβασιούχους εργαζόμενους με διάφορες μορφές απασχόλησης και συνήθως με ελαστικά ωράρια. Σε ένα σύνολο περίπου 2000 εργαζόμενων, οι 518 είναι συμβασιούχοι, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν εντός των επόμενων μηνών και διεκδικούν την ανανέωση των συμβάσεων ή τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Άλλωστε κάποιοι εξ αυτών, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας, που έδωσαν μάχες για να συνεχίσουν την εργασία τους πριν από ένα χρόνο, συμπληρώνουν πολυετή εργασία με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων και το αίτημά τους για να παραμείνουν στην εργασία θεωρείται εκτός από αυτονόητο και αναγκαίο. Στη λίστα των εκατοντάδων συμβασιούχων στο ΠΓΝΙ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και 40 ιατροί, αλλά και ένας ικανός αριθμός νοσηλευτών που θεωρητικά είναι εκπαιδευόμενοι, πρακτικά όμως καλύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες και εφημερίες στα ΤΕΠ ακόμη και στις ΜΕΘ.

Η ΕΙΝΗ μέσω της προέδρου της Μαργ. Κιτσανού και του αντιπροέδρου της Χαρ. Παππά εξέφρασε την απόλυτη στήριξη και αρωγή στα αιτήματα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
«Ως ΕΙΝΗ καλούμε τους συμβασιούχους γιατρούς κάθε είδους σύμβασης να πλαισιώσουν με τη συμμετοχή και τη δράση τους την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Σήμερα δεν περισσεύει κανείς συνάδελφος γιατρός από το δημόσιο σύστημα υγείας», ανέφερε η κα Κιτσανού, ενώ ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως «ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας καμία από τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει, δεν ικανοποιήθηκε, ώστε τα νοσοκομεία να μπορούν να νοσηλεύουν ασθενείς covid και ασθενείς άλλων παθήσεων. Υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός της κυβέρνησης για την υγεία, που είναι η μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις. Δε θέλουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία γι’ αυτό και στο ΠΓΝΙ σχεδόν το 25% των υπηρεσιών καλύπτεται από εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ Γ. Φλούδας στάθηκε στα διαχρονικά αιτήματα των υγειονομικών που είναι η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και η ενίσχυση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.
Ο Γ. Πρέντζας από την Αγωνιστική Συσπείρωση και το ΠΑΜΕ Υγείας χαρακτήρισε αναντικατάστατους τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας. «Αυτό που θέλουν, είναι να μην υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Υπάρχει ένα σχέδιο πολλών δις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, για την ενίσχυση των δομών υγείας, με προϋπόθεση όμως την ψήφιση του νέου Νόμου για τα εργασιακά που μας γυρίζει ένα έτος πριν το 1920 και την θεσμική κατοχύρωση του 8ωρου», ανέφερε ο κ. Πρέβεζας.

Τέλος, η Ελένη Γκόγκου, από τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ, μετέφερε την αγωνία των συναδέλφων της για την πορεία της εργασιακής τους διαδρομής.

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...