Παράταση χρόνου για τις νέες άδειες για καραβάκια.

 

Μία μεσοβέζικη πρόταση, που δίνει παράταση χρόνου, αποτελεί ένα διπλωματικό ελιγμό για την περιφερειακή αρχή, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει και την επιλογή που θα δώσει την οριστική λύση, ψηφίστηκε τελικά στο περιφερειακό συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας σχετικά με τη χορήγηση δύο νέων αδειών για πλωτά στη λίμνη Παμβώτιδα, που θα εκτελούν συγκοινωνιακούς πλόες.

Η απόφαση την οποία πρότεινε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, προβλέπει την τεχνική αξιολόγηση των μηχανών των τεσσάρων υποψήφιων σκαφών, από εξειδικευμένο νηογνώμονα, παρουσία και εκπροσώπων των περιφερειακών παρατάξεων, αν και αυτοί δε διαθέτουν την τεχνική γνώση ή εξειδίκευση.

Η Περιφέρεια Ηπείρου επίσης, όπως πρότεινε λίγο πριν από το τέλος της συζήτησης, ο Αλ. Καχριμάνης αναμένει και από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους να επιδείξουν καλή διάθεση και να διερευνήσουν την πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ τους, αν και κάτι τέτοιο, τουλάχιστον με τη μορφή που προτάθηκε στο Σώμα, είναι και πρακτικά και νομικά, αλλά και ηθικά, ανέφικτο.

Η λογική της πρότασης του κ. Καχριμάνη κινήθηκε στην κατεύθυνση ενός «αναγκαστικού συνεταιρίζεσθαι», των δύο υποψηφίων, που έχουν καθελκύσει τα σκάφη τους στην Παμβώτιδα και των άλλων δύο που δηλώνουν έτοιμοι να το κάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το περιφ. συμβούλιο θα συζητήσει και θα αποφασίσει(;) για τη χορήγηση των αδειών στην επόμενη συνεδρίασή του, όπως ανέφερε ο κ. Γοργόλης, αν και λόγω Πάσχα, ίσως η διαδικασία να μετατεθεί χρονικά πιο πίσω.

Σοβαρές ελλείψεις

Η κατά πλειοψηφία εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής της περιφέρειας, παρουσιάστηκε στο Σώμα από τον κ. Γοργόλη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Σιώλο, συνάντησε όμως σφοδρές επικρίσεις και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, για διάφορους λόγους.

Ο κυριότερος εξ αυτών ήταν, ότι τα μέλη της Γνωμοδοτικής κατέληξαν σε μία σχεδόν διαφορετική εισήγηση ο καθένας, με εξαίρεση τον πρόεδρό της κ. Βορόπουλο και τον κ. Γοργόλη, που πρότειναν να δοθούν οι δύο άδειες στους ιδιοκτήτες των δύο σκαφών, που έχουν ήδη καθελκυστεί.

Ακριβώς όμως, η επιχειρηματολογία των άλλων μελών της Επιτροπής αποτέλεσε επιχειρήματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που οι επικεφαλής τους χρησιμοποίησαν στη διάρκεια του συμβουλίου, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και συμμετείχαν με νομικούς τους συμβούλους και οι δύο ενδιαφερόμενοι για τη χορήγηση των αδειών, που αξιολογήθηκαν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, για να πάρουν τις άδειες, ενώ έκπληξη προκάλεσε η απουσία των άλλων δύο ενδιαφερομένων, οι οποίοι προτάθηκαν από τη Γνωμοδοτική, να είναι αυτοί που θα αποκτήσουν τις άδειες.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

πηγη.Εφημ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου