Είδε πολλά και πολλούς, είπε ελάχιστα

 

Ήρθε, είδε και απήλθε η υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία, στην πρώτη της επίσκεψη στα Γιάννενα και τα δύο νοσοκομεία της πόλης, εξήρε το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν και άκουσε τα προβλήματα αλλά και τα μελλοντικά σχέδια των διοικήσεων, δεσμευόμενη για την αυτονόητη... συνεργασία.

Η επίσκεψη της κ. Γκάγκα στα δύο νοσοκομεία της πόλης διήρκησε αρκετές ώρες και η ίδια ξεναγήθηκε στα ΤΕΠ, σε τμήματα και κλινικές, καθώς και στις μονάδες covid, συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον υποδιοικητή Γιάννη Νικόπουλο, και τους κυβερνητικούς βουλευτές Μαρία Κεφάλα και Σταύρο Καλογιάννη.
Το «καυτό» ζήτημα της επίσκεψης της κ. Γκάγκα αναμενόταν να είναι ο νέος υγειονομικός χάρτης, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν ακουστεί διάφορες εκδοχές για το μέλλον των δύο νοσοκομείων, ωστόσο η ίδια, όπως είχε κάνει νωρίτερα στην Άρτα και την Πρέβεζα, ξεκαθάρισε πως η αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη δεν αφορά κλείσιμο ή κατάργηση νοσοκομείων, αλλά διασύνδεση των υγειονομικών δομών.
Ερωτηθείσα σχετικά κατά την επίσκεψη της στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», σημείωσε πως πρόκειται για ένα μητροπολιτικό νοσοκομείο, όπως και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους αυτή. «Ο υγειονομικός χάρτης έχει το νόημα να συνδέσουμε μεταξύ τους δομές, δεν κλείνουμε ή αλλάζουμε δομές», τόνισε.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον ζήτημα για την περιοχή και αίτημα αρκετών ετών είναι η διάσπαση της 6η ΥΠΕ, που περιλαμβάνει μια πολύ μεγάλη γεωγραφικά περιοχή, ενώ στο παρελθόν έχουν υπάρξει αιτιάσεις για μεροληψία στη διαχείριση των νοσοκομείων της Ηπείρου.
Μάλιστα, η «απόσχιση» της Ηπείρου υπήρξε και προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, με την κ. Γκάγκα να σημειώνει πως είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό συζήτηση και θα επανέλθει. «Θα έχετε σύντομα νέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήξεις αφήξεις για τους συμβασιούχους

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υπήρξε μια «διττή» υποδοχή της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, με κάποιους υγειονομικούς και συμβασιούχους ορισμένους χρόνου να την υποδέχονται με πανό και συνθήματα υπέρ της αύξησης της χρηματοδότησης για την υγεία, και άλλους με χειροκροτήματα.
Η κ. Γκάγκα εξέφρασε την περηφάνια της για το επίπεδο του νοσοκομείου και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, και δήλωσε αρωγός, όπως και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», για την υλοποίηση του σχεδιασμού της διοίκησης για το μέλλον.
Ωστόσο, δεν έδωσε μια σαφή απάντηση, αναφορικά με τους 217 ΣΟΧ του Νοσοκομείου, μετά την τρίμηνη παράταση που δόθηκε και η οποία λήγει στα τέλη Ιουνίου με τον σχεδιασμό να θέλει το έργο της καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, που αυτοί επιτελούν, να αναλαμβάνει ιδιωτική εταιρία, μετά από διαγωνισμό.
«Θα βρούμε την καλύτερη λύση. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συνεχίσουν να δουλεύουν», σημείωσε η κ. Γκάγκα, χωρίς να διευκρινίζει αν θα υπάρξει νέα παράταση ή κάποια άλλη λύση.

Γράφει: Η Γεωργία Χαλάτση.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου