Διαμαρτυρία για τα δημοτικά τέλη και έπεται συνέχεια

 

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ιωαννιτών προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, μαζί με εκπροσώπους 35 συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργατικά σωματεία, αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και άλλους φορείς, διεκδικώντας γενναία μείωση των δημοτικών τελών ως μέτρο προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια.

Στο αίτημα των συνδικαλιστών να συναντηθούν με τον δήμαρχο, εκείνος ζήτησε να συναντηθεί με μόνο δύο εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, ενώ επίσης από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των φορέων σε εξωτερικό χώρο.
Η παράσταση διαμαρτυρίας ήταν μία από τις κοινές δράσεις που αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο με τους φορείς του νομού πριν το Πάσχα, ώστε να συντονιστεί ο αγώνας με στόχο μέτρα ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος, προστασίας από την ακρίβεια και απεμπλοκής της χώρας από τον πόλεμο.
Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει επιβάλει τα ακριβότερα ανταποδοτικά τέλη σε όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα για την αποκομιδή των σκουπιδιών και τον οδοφωτισμό, επιβαρύνοντας σημαντικά τις λαϊκές οικογένειες.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Έξαρχος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της πόλης πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση της δημοτικής αρχής, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενταθεί ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν, το απόγευμα πραγματοποιείται συγκέντρωση στην πλατεία της Ανατολής, αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας την επόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στη ΔΕΗ, ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες και στις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς.
Τέλος, σχολίασε τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη μείωση στην τιμή του ρεύματος, υποστηρίζοντας ότι δεν απαντούν στις διεκδικήσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, αφού την ενεργειακή ακρίβεια πάλι καλείται να την πληρώσει ο λαός, είτε ως πελάτης μέσα τους λογαριασμούς, είτε ως φορολογούμενος από τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.
«Εδώ και τώρα πρέπει να επαναλειτουργήσουν όλοι οι λιγνιτικοί σταθμοί, να σταματήσει η ρήτρα αναπροσαρμογής, να σταματήσει το χρηματιστήριο ρύπων και φυσικά η χώρα μας να αποσυρθεί από τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία για να έχουμε φθηνό φυσικό αέριο. Αυτές είναι οι λύσεις ώστε να έχουν τώρα φτηνή ενέργεια τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις», τόνισε, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα του Εργατικού Κέντρου να εντείνει τον αγώνα.

Γράφει: Η Γεωργία Χαλάτση

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου