Περί τα 2,5 εκατ. ευρώ θα στοιχίσουν οι εγκαταστάσεις του Κλειστού Ξιφασκίας

 

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταφέρθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης του Κλειστού Ξιφασκίας από το Ελληνικό που τις τελευταίες μέρες έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ενημερώνοντας χθες τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής μίλησε μόνο για κέρδη (!) από την απόκτηση των λειτουργικών τμημάτων του Κλειστού, κάνοντας γνωστό ότι η συνολική παρουσίαση του έργου της συναρμολόγησης και της εγκατάστασης θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες και εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις… 

Δύο συμβάσεις…

Παράλληλα ανέφερε ότι έχουν υπογραφεί δύο συμβάσεις με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε., με  συνολικό τίμημα με ΦΠΑ για την καθεμία 1.227.000 ευρώ και αφορούν τις εργασίες αποξήλωσης, αποσυναρμολόγησης, ταξινόμησης και καταγραφής των επιμέρους λειτουργικών μερών της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων – ξιφασκίας και της αίθουσας προπονητηρίου – γυμναστηρίου από το χώρο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Και στις δύο συμβάσεις προβλέπεται ρητά ότι η αποσυναρμολόγηση αφορά στο σύνολο του φέροντος μεταλλικού οργανισμού και ότι δεν περιλαμβάνονται στα υλικά η οροφοκάλυψη, η πλαγιοκάλυψη, οι αεραγωγοί κλιματισμού και εξαερισμού, οι συρόμενες πόρτες και οι εσωτερικές θύρες. Στη δεύτερη σύμβαση προβλέπεται επιπλέον η  παραλαβή από το συγκρότημα της αρένας του basket ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους και η μεταφορά του στα Γιάννενα.

 Ομόφωνες αποφάσεις…

«Οι προθεσμίες που είχαν τεθεί ήταν ασφυκτικές, καθώς θα έπρεπε μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2021 να είχαν απομακρυνθεί τα υλικά, γιατί θα έπρεπε να υπογειοποιηθεί η Λεωφόρος Ποσειδώνος και να καθαρίσει το μέρος», ανέφερε ο Αλ. Καχριμάνης και πρόσθεσε ότι «στη συνέχεια υπήρξε επικοινωνία με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε. στην οποία είχε ανατεθεί το έργο απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων, με την αποξήλωσή τους και την διάθεσή τους ως υλικό - σκραπ. Συμφωνήσαμε για την αποξήλωση - αποσυναρμολόγηση, αλλά στη συνέχεια  επειδή η εταιρία (LAMDA) αντιδρούσε  λόγω  και πίεσης χρόνου, απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο ζήτησε να μας παραδοθούν τα υλικά των σκελετών στο πλαίσιο της δικής του συμφωνίας. Η χρηματοδότηση έγινε από το Περιφερειακό Ταμείο, το οποίο θα εισπράττει ποσοστό από τις χρήσεις του (εκθέσεις). Οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες, εκτός του κ. Ζάψα, που δήλωσε παρών με την αιτιολογία ότι ήταν  πολιτικές. Στη συνέχεια εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο, υπήρξε και  απαλλακτικό  της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, υπογράφηκε και  προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Αθλητισμού, την Περιφέρεια και το Περιφερειακό Ταμείο. Όλα αυτά  έχουν εγκριθεί ομόφωνα και από την Οικονομική Επιτροπή».

Ο Περιφερειάρχης είπε ακόμη ότι την αποξήλωση επέβλεψε μηχανικός, ο οποίος έχει καταγράψει όλη τη διαδικασία σε ηλεκτρονική μορφή και από τα στοιχεία που προκύπτουν αποδεικνύεται ότι με την τιμή του σιδήρου έχουν πολλαπλασιαστεί τα οφέλη για την Περιφέρεια!.. 

Προχειρότητα άνευ προηγουμένου!

Για προχειρότητα άνευ προηγουμένου, κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, αναφερόμενος στην υλοποίηση δυο έργων (Κλειστό Ξιφασκίας και Πάρκο Τεχνολογίας) με κόστος πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Όπως τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του «το χαρακτηριστικό γνώρισμα και των δύο έργων είναι η έλλειψη διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς, ο ανεπαρκής σχεδιασμός και η απουσία μελετών».

Όσον αφορά τη μεταφορά του προκάτ κλειστού, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «χωρίς καμία μελέτη χωρίς κανέναν προϋπολογισμό και συζήτηση-έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο, πληρώνονται  ήδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα υλικά της σιδηροκατασκευής του πρώην κλειστού. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου, το οποίο καλείται να αποφασίσει χωρίς καμία εμπεριστατωμένη εισήγηση και μελέτη! Επιπλέον είναι αδιευκρίνιστο ακόμη το τελικό κόστος και το τι θα προκύψει ως τελική κατασκευή, μιας και δεν  είναι αποτυπωμένο σε επίσημα έγγραφα και σχέδια. Πιθανότατα το συνολικό κόστος να είναι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και να πλησιάζει το κόστος της κατασκευής ενός νέου και σύγχρονου κλειστού, του οποίου η κατασκευή είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας σημειώνει ότι «δεν πραγματοποιήθηκε καμία δημόσια διαβούλευση και δεν υπήρξε η επιστημονική προσέγγιση που απαιτεί ένα τόσο σημαντικό έργο για τον τόπο και τους νέους ανθρώπους. Το Πάρκο, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, σχεδιάζεται για δύο μεγάλες εταιρίες. Αυτό από μόνο του, θέτει περιορισμούς στην πρόσβαση άλλων επιχειρήσεων και  συνεργατικών σχημάτων….».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στρέφει τα πυρά του και προς την Κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες ανήκουν και στην κυβέρνηση, όπως και στους αρμόδιους υπουργούς καθώς και στους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ…

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου