Banner Πανω
 
 
 

Οι δυο κορυφαίες βιομηχανίες με τη διεθνή αναγνώριση «ΒΙΚΟΣ» και «ΖΑΓΟΡΙ» κάνουν γνωστή την Ήπειρο σε ολόκληρο τον κόσμο!

 

Οι δυο κορυφαίες βιομηχανίες με τη διεθνή αναγνώριση

«ΒΙΚΟΣ» και «ΖΑΓΟΡΙ» κάνουν γνωστή την Ήπειρο σε ολόκληρο τον κόσμο!

Τι αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της «dealnews.gr»

• Πανελλήνιας αναγνώρισης τυγχάνουν για μια ακόμη φορά δυο πολύ γνωστοί Γιαννιώτες επιχειρηματίες, ο Πέτρος Σεπετάς και ο Γιάννης Χήτος, που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν δυο «αυτοκρατορίες» στο χώρο της εμφιάλωσης, κυρίως στα νερά, ο πρώτος με την εταιρία «ΒΙΚΟΣ» και ο δεύτερος με το «ΖΑΓΟΡΙ».
Σε χθεσινό δημοσίευμά της, η έγκυρη οικονομική ιστοσελίδα www.dealnews.gr, κάνει ειδικό αφιέρωμα στην επιχειρηματική δράση των δυο  Γιαννιωτών,  που  αν  και ανταγωνιστές  (αφού  δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο), έχουν καταφέρει κάτι κοινό: να αναδείξουν διεθνώς επιχειρηματικά την Ήπειρο και ιδιαίτερα το Νομό Ιωαννίνων, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.
Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του καθενός, καθώς και στις εξαγωγές των δυο εταιριών, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος και αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τα Γιάννινα και για την Ήπειρο!

Μάχη για την αγορά…
Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Ο αγώνας για την επικράτηση στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού, έχει εξελιχθεί σε μετωπική σύγκρουση δύο Ηπειρωτών. Του Πέτρου Σεπετά, με την «ΒΙΚΟΣ» και του Γιάννη Χήτου με το «Ζαγόρι». Με δύο ισχυρά brand names στα χέρια τους, οι δύο Γιαννιώτες επιχειρηματίες δίνουν ισχυρές μάχες σώμα με σώμα, για να κερδίσουν την ηγετική θέση στα μερίδια αγοράς και τα κέρδη.
Κανείς ωστόσο δεν έχει καταφέρει, σε σταθερή βάση, να ...κόβει πρώτος το νήμα, καθώς η «Βίκος» ήλεγχε το 21% από το 2006 και το Ζαγόρι» ακολουθούσε με 20%. Πριν όμως από δύο μήνες περίπου το «Ζαγόρι» έφτασε στο 23% και η «Βίκος» στο 21,5%.
Οι δύο εταιρείες πάντως είναι ηγέτιδες στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού, η οποία παρουσιάζει κάμψη λόγω της κρίσης και της καταναλωτικής αδυναμίας, έχοντας εκτοπίσει τις πολυεθνικές, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό που έχουν. Παραμένουν ωστόσο κερδοφόρες, χωρίς μεγάλη έκθεση σε δανεισμό.
Οι έντονες μάχες δίνονται στο επίπεδο των επενδύσεων, όπου ο Πέτρος Σεπετάς, εμφανίζεται πιο επιθετικός. Η «Βίκος» έχει τρία εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Δύο εργοστάσια εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών στα Ζαγοροχώρια και ένα στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων για την παραγωγή πλαστικών υλικών συσκευασίας νερού, αναψυκτικών και γάλακτος. Την τελευταία τριετία, όταν είχε αρχίσει η κάμψη της αγοράς λόγω της κρίσης, ο Πέτρος Σεπετάς επένδυσε 20 εκατ. ευρώ, για επεκτάσεις, προσθήκες νέων γραμμών παραγωγής, νέα προϊόντα και εφαρμογή νέων τεχνολογιών.
Παράλληλα, ο Πέτρος Σεπετάς, εκτός από το νερό «Βίκος» που αποτελεί ασφαλώς τη «ναυαρχίδα» της βιομηχανίας στην αγορά του φυσικού μεταλλικού νερού, παράγει και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, από την πηγή «Σεπετάς», για λογαριασμό πέντε μεγάλων σούπερ μάρκετ της χώρας.
Η επενδυτική απάντηση του Γιάννη Χήτου με το «Ζαγόρι» ήταν 10 εκατ. ευρώ για επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στην ΒΙΠΕ, ενώ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και οι νέες αποθήκες της επιχείρησης στην περιοχή Περίβλεπτο των Ιωαννίνων, όπου διατηρεί εργοστάσιο και η «Βίκος». Η επενδυτική τακτική του Γιάννη Χήτου στον τομέα των εμφιαλωμένων νερών είναι πιο συγκρατημένη, καθώς έχει ήδη δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια για την παραγωγή και προώθηση της μπύρας «FIX», φτάνοντας τον επιθυμητό στόχο, που είναι η κατάκτηση του 5% των μεριδίων αγοράς.

Εκτός συνόρων
Η «κόντρα» των δύο Ηπειρωτών επιχειρηματιών, επεκτείνεται και εκτός συνόρων, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που η αγορά των εμφιαλωμένων νερών στην Ελλάδα έχει υποστεί κάμψη περίπου 15%. Το εμφιαλωμένο νερό της «Βίκος» εξάγεται σε Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Μάλτα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Ηνωμένες Πολιτείας, Κίνα και Λίβανο. Επίσης, ο Πέτρος Σεπετάς, έχει κλείσει συμφωνία με τα Lidl, εκτός από την Ελλάδα, να εξάγει αναψυκτικά και τσάι στα Lidl Βουλγαρίας. Ρουμανίας και Κύπρου. Το ποσοστό των εξαγωγών της «Βίκος» ανέρχεται στο 12% επί των συνολικών πωλήσεων, παρουσιάζοντας αυξητική τάση.
Με το «Ζαγόρι» και τον Γιάννη Χήτο, ο Πέτρος Σεπετάς έρχεται αντιμέτωπος σε πολλές από αυτές τις αγορές, ιδιαίτερα στη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αλβανία, ενώ το «Ζαγόρι»... ταξιδεύει και στις αγορές του Καναδά, της Ολλανδίας κ.α. Ωστόσο, ο Γιάννης Χήτος έκανε ένα βήμα παραπάνω στην Κύπρο (όπου ο Π. Σεπετάς δραστηριοποιείται με τα Lidl), κλείνοντας συμφωνία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής ποτών και τροφίμων. Το ποσοστό των εξαγωγών της Χήτος ΑΒΕΕ ανέρχεται στο 14% των συνολικών πωλήσεων, ο στόχος όμως του Γ. Χήτου είναι να αυξηθεί στο 25%.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η Χήτος αναζητά στρατηγικό επενδυτή από το Ιράν, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί αυτές οι πληροφορίες. Λέγεται πως ο Γιάννης Χήτος θέλει να επενδύσει ακόμα περισσότερο, τόσο στο «Ζαγόρι» αλλά ιδιαίτερα στη μπύρα «Fix», στην οποία αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο και ισχυρότερο ανταγωνισμό, κυρίως από τις πολυεθνικές εταιρείες.
Από την άλλη πλευρά, ο Πέτρος Σεπετάς αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την παραγωγή των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία, λόγω της κρίσης παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στα σούπερ μάρκετ. Γι' αυτό και σχεδιάζει να ενισχύσει την θυγατρική εταιρεία Quality Brands, με έδρα την Αθήνα, η οποία έχει αναλάβει την προώθηση των πωλήσεων των προϊόντων της εταιρείας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (όπου υπάρχουν υποκαταστήματα) και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΠΑΣ Γιάννινα εσύ;
ΠΑΟΚ εγώ...

Μπορεί ο Πέτρος Σεπετάς και ο Γιάννης Χήτος να έχουν απλώσει τα επιχειρηματικά «πλοκάμια» τους εντός και εκτός συνόρων, ωστόσο προτεραιότητα γι' αυτούς είναι η ιδιαίτερη πατρίδα τους, τα Γιάννινα.
Στην διελκυστίνδα των παροχών μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ή των χορηγιών, ο Γιάννης Χήτος πρόλαβε να κάνει την κίνηση ματ, αναλαμβάνοντας χορηγός του ΠΑΣ Γιάννινα. Το «Ζαγόρι» εξασφάλισε ιδιαίτερη προβολή και οι πωλήσεις ενισχύθηκαν σημαντικά. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πρότειναν στον Γιάννη Χήτο να αναλάβει διοικητικό πόστο στον ΠΑΣ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Από την άλλη πλευρά, ο Πέτρος Σεπετάς, δεν είχε... χώρο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αν και φανατικός οπαδός του. Έτσι στράφηκε αλλού για να προωθήσει την «Βίκος» και βρήκε την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του «επίσημου προμηθευτή» για την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013.
Πάντως, στα Γιάννινα ο Πέτρος Σεπετάς κέρδισε πολλά, σε σχέση με την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας. Το ενδιαφέρον του για την «Δωδώνη», σε συνεργασία με τους μετόχους των Συνεταιριστικών Ενώσεων, μπορεί να μη είχε ευτυχή κατάληξη, ωστόσο ο κ. Σεπετάς εξασφάλισε θερμούς υποστηρικτές στην επιχειρηματική του πορεία».

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...