Banner Πανω
 
 
 

Καθημερινά τα ραντεβού για τα Τέμπη

 

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, κρατώντας «ζωντανό» το αίτημα απόδοσης ευθυνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο και το συντονιστικό φοιτητικών συλλόγων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων δίνουν νέο «ραντεβού» την Κυριακή, στις 5 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, με πρωτοβάθμια σωματεία να έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους.
«Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», αναφέρει στο κάλεσμά του το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.
«Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης», αναφέρει στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ενώ την προστασία των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων. Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, οι πολιτικές που ακολουθούνται, έχουν οδηγήσει σε 64 νεκρούς εργαζόμενους στους δήμους τα τελευταία χρόνια και εκατοντάδες σακατεμένους, ενώ οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. «Η λειτουργία των δήμων ως επιχειρήσεις, η οικονομική αυτοτέλεια, η ανταποδοτικότητα, τα τροφεία και τα αντίτιμα βάζουν στο ζύγι του κόστους τη δική μας υγεία και ασφάλεια. Μέσα ατομικής προστασίας δε χορηγούνται, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γενικεύονται οι υποδομές εγκαταλείπονται, τα οχήματα και τα μηχανήματα μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν το έγκλημα να τιμωρηθεί», αναφέρει.
Με αιχμές για την απουσία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του στην διαμαρτυρία της Κυριακής, απαιτώντας σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Με πολύμορφες δράσεις, εκτός από την διαμαρτυρία της Κυριακής, συνεχίζει τον αγώνα του το Συντονιστικό συνελεύσεων και καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων των Εστιακών, του Παιδαγωγικού, του τμήματος Φιλοσοφίας και Ιστορικού/Αρχαιολογικού, που εκτός των άλλων κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σταθμαρχείο του αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και απαίτησαν σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες.
Οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει κατάληψη της πρυτανείας την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς και συμμετοχή στην πανελλαδική ημέρα δράσης την Πέμπτη, οπότε θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στη 1 το μεσημέρι.
«Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! Δε μπορούμε να ανεχτούμε άλλους νεκρούς. Οι δακρύβρεχτες συγνώμες δεν μπορούν να συγκαλύψουν το δολοφονικό έγκλημα και την ευθύνη που βαραίνει την κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να βγούμε στους δρόμους. Οι σημαντικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και ιδίως οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις της 8ης Μάρτης δείχνουν τον δρόμο», τονίζουν οι φοιτητές, ζητώντας μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων και κήρυξη γενικής απεργίας.

Γράφει: Η Γεωργία Χαλάτση.

πηγή.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

  Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας