Ήπειρος: Οξυγόνο 25 εκατ. ευρώ έρχεται στην τοπική αγορά

 Οξυγόνο 25 εκατ. ευρώ έρχεται στην τοπική αγορά

-Πράσινο φως στην Περιφέρεια Ηπείρου για να πληρώσει παλιές οφειλές

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την καταβολή από το Υπουργείο Εσωτερικών των πιστώσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Περιφερειών και ήδη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, υπέγραψε το  προβλεπόμενο Σύμφωνο Αποδοχής Όρων.
Όπως ανέφερε με δηλώσεις του χτες ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι καταληκτικές συζητήσεις της Ένωσης Περιφερειών με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, έγιναν την Τετάρτη  στην Αθήνα. 
«Το Υπουργείο Εσωτερικών μας ανακοίνωσε ότι και οι δεκατρείς Περιφέρειες θα υπογράψουν ειδικό συμφωνητικό, καθώς διαπιστώθηκε από τον έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ότι πράγματι οι οφειλές είναι του Δημοσίου και όχι των ιδίων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι το υπογεγραμμένο σύμφωνο, θα διαβιβαστεί από  το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταθέσει στο λογαριασμό της Περιφέρειας τα χρήματα.
«Μου φεύγει ένα άγχος. Γιατί εμείς δεν ήμασταν μπαταχτσήδες, αλλά αυτοί που δουλέψανε, αυτοί  τους οποίους σταμάτησε να πληρώνει κάποια στιγμή το Κράτος. Δεν τα χρωστάμε εμείς τα χρήματα, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο. Τώρα, μετά τον έλεγχο που έγινε και στις δεκατρείς Περιφέρειες, έρχεται να μας καταβάλλει τα χρήματα», τόνισε, μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αποτελεί «για μας θέμα ηθικής δικαίωσης».
Το θέμα έχει σαφώς κοινωνικές διαστάσεις, γιατί στην πράξη πρόκειται για χρήματα που πέφτουν κατευθείαν στην αγορά, πληρώνοντας έργα, προμήθειες και υπηρεσίες. 
Πρόκειται για ένα ποσό συνολικά 12 με 13 εκατ. ευρώ από διάφορες πηγές που θα αποπληρώσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό έργων και υπηρεσιών.
 
Τα αθλητικά
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στην απόδοση στην Περιφέρεια Ηπείρου και άλλου ποσού 13 εκ. ευρώ μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έναντι των  παρακρατηθέντων ΚΑΠ του 2012 και ειδικότερα στην ολοκλήρωση αθλητικών έργων στην Π.Ε. Ιωαννίνων που είχαν μείνει ημιτελείς εξαιτίας της διακοπής των χρηματοδοτήσεων από τη Γ.Γ.Α. το 2008 και εντεύθεν. 
«Είμαστε σε θέση να  ολοκληρώσουμε την κατασκευή της Αίθουσας Βαρέων Αθλημάτων και το Κλειστό Γυμναστήριο Μεταμόρφωσης (Δ.Ε. Εκάλης)», ανέφερε ο Περιφερειάρχης. Αν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, ο επόμενος μεγάλος στόχος θα είναι το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο στο Βοτανικό που αναζητά χρηματοδότηση.

Συνολικά 25 εκατ. ευρώ
Το συνολικό ποσό των 25 εκατ. ευρώ, συνεπώ θα δώσει πραγματική ανάσα σε πολύ κόσμο της αγοράς και μεταξύ άλλων θα διατηρήσει και θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία. Να προσθέσουμε ότι σε ανάλογη διαδικασία βρίσκονται και οι δήμοι της χώρας, με τον Δήμο Ιωαννιτών να περιμένει πάνω από 10 εκατ. ευρώ ώστε να αποπληρώσει επίσης ρυμοτομίες (η αποπληρωμή θα γίνει σε ποσοστό πάνω από 80% και αφορά σχεδόν 300 δικαιούχους), έργα και προμήθειες με οφειλές που φτάνουν ως και τον Σεπτέμβριο του 2011. Και βέβαια θα υπάρξει και συνέχεια, ελέω… δόσης και ροής χρήματος από τους πιστωτές προς τη χώρα, μετά τη συμφωνία του νέου μνημονίου.

Πηγή:ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου