Banner Πανω
 
 
 

Μείωση ενοικίων, όχι όμως και λουκέτων στη Γιαννιώτικη αγορά!

 

Έπεσαν έως και 50% το τελευταίο διάστημα

Μείωση ενοικίων, όχι όμως και λουκέτων στη Γιαννιώτικη αγορά!

Γ. ΝΤΑΛΑΜΑΓΚΑΣ: Αυξημένη η κίνηση στις εκπτώσεις, χωρίς ανάλογο τζίρο

• Μείωση της τάξης του 30%, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει και το 50% εμφανίζουν τα ενοίκια στους επαγγελματικούς χώρους των Ιωαννίνων!
Η γενικότερη κρίση στην αγορά έχει αναγκάσει πολλούς καταστηματάρχες να μετεγκατασταθούν, με αποτέλεσμα να μένουν πολλά ξενοίκιαστα καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους της περιοχής και βέβαια η ανασφάλεια των ιδιοκτητών να μεγαλώνει. Βέβαια, τα ενοίκια πριν την κρίση, ήταν υπέρ του δέοντος αυξημένα, για αυτό και οι όποιες περικοπές τους και μάλιστα μεσούσης της κρίσης, θεωρούνται αυτονόητες.
Όπως εξήγησε, μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Νταλαμάγκας, πολλοί ιδιοκτήτες μειώνουν τα ενοίκια σε ήδη ξενοίκιαστα καταστήματα. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι μειώσεις μπορούν να φθάσουν και το 50%» υπογράμμισε.
Τα λουκέτα…
Όμως, παρά την πιο πάνω θετική, ως ένα βαθμό, κατάσταση τα προβλήματα παραμένουν στην αγορά, όχι μόνο των Ιωαννίνων, αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου. Τα λουκέτα πληθαίνουν και η αβεβαιότητα εντείνεται, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης.
Παρατηρείται λοιπόν το φαινόμενο, ότι ενώ τα ενοίκια μειώνονται σε αρκετές περιπτώσεις, σε ακόμη περισσότερες τα λουκέτα αυξάνονται και ως εκ τούτου, τα καταστήματα μένουν άδεια. Μια βόλτα να κάνει κάποιος στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων, όπως η 28ης Οκτωβρίου, η Δωδώνης, η Αβέρωφ, η Ανεξαρτησίας, η Τσιριγώτη κ.α. αντιλαμβάνεται την κατάσταση.
Δεν έχουν βοηθήσει…
Δυστυχώς για τους καταστηματάρχες, οι εκπτώσεις που εδώ και μια εβδομάδα έχουν αρχίσει, δεν βοηθούν, ούτε αναμένεται να βοηθήσουν στην αύξηση του εισοδήματός τους και στην επίλυση των άμεσων οικονομικών προβλημάτων τους.
Όπως εξήγησε ο κ. Νταλαμάγκας στον «Π.Λ.», «η πρώτη εβδομάδα κύλησε καλά, από την άποψη της επισκεψιμότητας, που ήταν αυξημένη. Ο τζίρος όμως είναι μειωμένος σε σύγκριση με πέρυσι».
Να σημειωθεί, ότι οι εκπτώσεις συνεχίζονται έως τις 28 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ποικιλία προϊόντων και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Υπενθυμίζεται, ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων ποικίλουν, από 20% έως και 70% (!) σε κάποιες περιπτώσεις. Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι, βέβαια, να υπάρχουν και χρήματα από τους καταναλωτές, που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν υπάρχουν!
Στην Πρέβεζα…
Επιδημία… λουκέτων έχει πέσει και στην Πρέβεζα, όπου η αγορά πραγματικά «στενάζει» υπό το βάρος των υποχρεώσεων και κυρίως των φόρων. Η κατανάλωση είναι κατά πολύ μειωμένη (σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και ως 50% σε σχέση με πέρυσι), ενώ ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Πρέβεζας για το 2012. Συνολικά άνοιξαν 284 επιχειρήσεις και έκλεισαν 221, αριθμός, όμως, που σύμφωνα και με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, που ανέδειξε το θέμα, είναι μεγαλύτερος αφού αρκετοί βάζουν λουκέτο στα καταστήματά τους, αλλά δεν κλείνουν στα χαρτιά καθώς δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους και παραμένουν μέλη του Επιμελητηρίου.
***
• Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση είναι ίδια και στις άλλες δυο μεγάλες πόλεις της Ηπείρου, Ηγουμενίτσα και Άρτα, με τους καταναλωτές να αρκούνται στα απολύτως απαραίτητα. Όπως σημειώνουν κύκλοι της αγοράς, το γεγονός, ότι οι εκπτώσεις είναι τόσο κοντά με τα Χριστούγεννα λειτουργεί αποτρεπτικά στους πολίτες, αφού ακόμη και εάν ήθελαν να αγοράσουν κάτι, το έχουν κάνει από τα Χριστούγεννα, όπου υπήρχαν σε αρκετά καταστήματα ελκυστικότατες προσφορές.

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...