Banner Πανω
 
 
 

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για το μέλλον της Παμβώτιδας

 

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για το μέλλον της Παμβώτιδας


Κοινό μέτωπο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Ηπείρου και το δήμο Ιωαννιτών για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη προώθηση των θέσεών τους επί του ΠΔ για τη λίμνη

Το στενό χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για την προώθηση των θέσεων των τοπικών φορέων επί του Προεδρικού Διατάγματος για την Λίμνη Παμβώτιδα επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση που υπάρχει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο, να λήξει οριστικά ένα ζήτημα που ταλανίζει την περιοχή για χρόνια.
Η άμεση δρομολόγηση συγκεκριμένων ενεργειών για την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας  Ηλία Θεοδωρίδη, με  τη συμμέτοχη του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Πέτρου Τσουμάνη και υπηρεσιακών παραγόντων .
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα συσκέψεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπήρξε ταύτιση  με την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα πως «το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης που ταλανίζει για χρόνια την πόλη των Ιωαννίνων και το λεκανοπέδιο γενικότερα θα πρέπει με τη συμβολή και τη συνεργασία όλων, να ολοκληρωθεί άμεσα».
Έτσι, μετά από εποικοδομητική συζήτηση και γόνιμο διάλογο αποφασίστηκε και συγκροτήθηκε επιτροπή εργασίας αποτελούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας, του Δήμου και τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης η οποία ανέλαβε εντός δέκα ημερών να παρουσιάσει αφενός, ολοκληρωμένη  πρόταση που θα συνθέτει τις απόψεις όλων των φορέων και αφετέρου τις παρατηρήσεις της επί του τελευταίου σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που στη συνέχεια θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα.
Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Ιωαννίνων θα αναλάβουν σε πολιτικό επίπεδο με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να προωθήσουν το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος.  
«Το θέμα απασχολεί για πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία και τους φορείς, έχουν προταθεί ήδη τέσσερις εκδοχές Π.Δ. αυτή είναι η 5η και έχουμε καθήκον να ολοκληρώσουμε την συζήτηση άμεσα  γι’ αυτό σήμερα όλοι μαζί αποφασίσαμε να κινηθούμε συντονισμένα για να δώσουμε λύση και με την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών» ανάφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας μετά τη σύσκεψη.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στην τοποθέτησή του στη διάρκεια της σύσκεψης εξήρε την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για τα επίμαχα σημεία του Προεδρικού Διατάγματος , μεταξύ των οποίων τα αναχώματα, ανταλλαγή εκτάσεων στην Αμφιθέα, όριο δόμησης στις περιοχές Μάτσικα – Βοτανικού.
Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων με την τοποθέτησή του επισημαίνοντας, πως θα πρέπει η πρόταση που θα κατατεθεί στο Υπουργείο να είναι ένα χρηστικό Προεδρικό Διάταγμα που θα διευκολύνει τη δουλεία των υπαλλήλων, δεν θα ταλαιπωρεί και αδικεί τους πολίτες και ταυτόχρονα θα σέβεται το οικοσύστημα της λίμνης και το πολιτισμικό της υπόβαθρο.
«Ο Δήμος και η Περιφέρεια απαιτούν και θέλουν το Προεδρικό Διάταγμα και αυτό το λέω για να σταματήσει κάθε συζήτηση ότι δεν θέλουμε να υπογραφεί και επιμένω ότι το Π.Δ. πρέπει να έχει απλή και ξεκάθαρη μορφή για να είναι χρηστικό», σημείωσε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φορέας Διαχείρισης επεσήμανε πως ήδη υπάρχει η βάση για την κατάθεση  συγκεκριμένων προτάσεων. Στη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν επίσης απόψεις για το όριο υπερχείλισης  και την οριοθέτηση της Παμβώτιδας.

Πηγή: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...