Banner Πανω
 
 
 

Ιωάννινα: Τα καταφέρνει και μισό προϋπολογισμό

 Τα καταφέρνει και μισό προϋπολογισμό


Θετικός ο απολογισμός για το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» που λειτουργεί με το 50% των χρημάτων που είχε το 2009

xatzhkostaΑρκετά ικανοποιητικός είναι ο απολογισμός του Νοσοκομείου Χατζηκώστα σε ότι αφορά τον εξορθολογισμό και την εξοικονόμηση δαπανών για το 2012, χωρίς αυτό να επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους ασθενείς. Την ίδια ώρα η διοίκηση προχωρά με αμείωτους ρυθμούς σε δράσεις και έργα για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών ιατρικών και νοσηλευτικών, έχοντας καταφέρει να λειτουργεί το Νοσοκομείο με τα μισά χρήματα από όσα είχε το 2009, χωρίς όμως να θυσιάσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Με αφορμή την κοπή της πίτας του προσωπικού του Ιδρύματος, ο Διοικητής του, Φώτης Βάββας, προχώρησε σε ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης , τα αναλυτικά στοιχεία του οποίου δόθηκαν και στον Υπουργό Υγείας.

Από τα οικονομικά στοιχεία προκύπτει ότι το 2012 οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 10,62% συγκριτικά με το 2011 και κατά 52,38% σε σχέση με το 2009, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κι αυτές κατά 11,50% σε σχέση με το 2011 ενώ είναι αυξημένες κατά 24,40% σε σχέση με το 2009.

Ίδια εικόνα και στον αριθμό των νοσηλευθέντων ο οποίος σε σύγκριση με το 2011 μειώθηκε κατά 22,7%, ενώ στην τετραετία 2009 – 2012 η μείωση φτάνει στο 2,3%.

Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι και η διακύμανση στο μέσο κόστος ανά νοσηλευθέντα που για το 2012 διαμορφώθηκε στα 786,91 ευρώ, ελαφρώς αυξημένο από τα 772,45 του 2011 αλλά πολύ λιγότερο από τα 1613,84 το 2009.

Σε ότι αφορά τη Μέση Διάρκεια Νοσηλείας αυτή διαμορφώθηκε στις 3,75 ημέρες ανά ασθενή, λίγο μεγαλύτερη από τις 3,69 που ήταν πέρσι, ενώ το ποσοστό κάλυψης των κλινών του Νοσοκομείου ανήλθε στο 60,40% από 67% το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τους μήνες Φεβρουάριο - Σεπτέμβριο 2012 συλλέχτηκαν 1.054 Ερωτηματολόγια Ικανοποίησης Νοσηλευομένων Ασθενών που διακινήθηκαν από το Γραφείο Κίνησης και 1.302 Ερωτηματολόγια Ικανοποίησης Εξωτερικών Ασθενών που διακινήθηκαν από το Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη. Η μέση βαθμολογία του Νοσοκομείου φτάνει στο 8,5 όσον αφορά στην ικανοποίηση των εσωτερικών ασθενών και το 7,7 όσον αφορά στην ικανοποίηση των εξωτερικών ασθενών (σε κλίμακα βαθμολογίας από 0-χειρότερη έως 10-καλύτερη). Όσον αφορά στη μέση βαθμολογία Εξωτερικών Ασθενών το Νοσοκομείο Χατζηκώστα κατατάχθηκε στην 3η θέση μεταξύ όλων των Νοσοκομείων της χώρας μας, μετά το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» και το Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο , ενώ με την εγκατάσταση του Συστήματος Διαχείρισης Ιατρικής Εικόνας PACS/RIS βασισμένου σε αρχιτεκτονικές CLOUD, είναι το πρώτο και έως σήμερα μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα που ενσωματώνει μία τέτοια πρωτοποριακή μορφή τεχνολογίας σε συστήματα PACS/RIS.

Στόχος της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των δεικτών και η αύξηση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών, με τον κ. Βάββα να αναφέρεται σε έργα και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η ολοκλήρωση των Πληροφοριακών Συστημάτων του Νοσοκομείου, η πλήρης παραγωγική λειτουργία του PACS/RIS, η εφαρμογή Αναλυτικής Λογιστικής και Κέντρων Κόστους, η ενίσχυση της διαγνωστικής ικανότητας του Νοσοκομείου με την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και η αντικατάσταση Ακτινολογικών μηχανημάτων με σύγχρονα ψηφιακά

Πηγή: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...