Λόγω της ελλιπούς συντήρησής τους Οι δρόμοι στο Δήμο Ζαγορίου κρύβουν πολλές «παγίδες»!
Λόγω της ελλιπούς συντήρησής τους
Οι δρόμοι στο Δήμο Ζαγορίου κρύβουν πολλές «παγίδες»!
Να παρέμβουν οι αρμόδιοι, ζητά με επιστολή του ο Στ. Χρηστογούλας
• Πολλές «παγίδες» συναντά κανείς εν μέσω χειμώνα, κατευθυνόμενος με το όχημά του προς τα δημοφιλή τουριστικά χωριά του Δήμου Ζαγορίου.
Η ελλιπής συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, πιθανώς εξαιτίας της έλλειψης των αναγκαίων κονδυλίων, έχει ως αποτέλεσμα οι φθορές που αυτό έχει υποστεί να είναι πολλές. Το γεγονός αυτό κάνει σε αρκετά σημεία επικίνδυνη την διέλευση οχημάτων.
Ένα τέτοιο σημείο που κρύβει κινδύνους για τα διερχόμενα Ι.Χ. υποδεικνύει με επιστολή του στον «Π.Λ.» ο Στέφανος Χρηστογούλας. Ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί πολύ συχνά τους δρόμους του ορεινού αυτού Δήμου και ως εκ τούτου τους γνωρίζει καλά. Το επικίνδυνο αυτό σημείο είναι κοντά στην είσοδο του Ζαγορίου, όπου το οδόστρωμα έχει στενέψει αρκετά, καθώς έχει υποστεί διάβρωση απ’ τα όμβρια ύδατα. Αντίστοιχες φθορές, όπως τονίζει ο κ. Χρηστογούλας, συναντά κανείς και σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής, οι οποίες απαιτούν φυσικά την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου δημότες του Ζαγορίου και επισκέπτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια.
H επιστολή
Στην χθεσινή επιστολή του προς τον «Π.Λ.» ο κ. Χρηστογούλας αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για τις «παγίδες» που κρύβουν οι δρόμοι στο Δήμο Ζαγορίου:
«Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας διέρχεται μια οικονομική κρίση και αυτό έχει αντίκτυπο και στους δήμους αλλά και πιο κεντρικά στις περιφέρειες. Οι δρόμοι όμως που οδηγούν στους δήμους και στην συγκεκριμένη περίπτωση στον Δήμο Ζαγορίου αντιμετωπίζουν προβλήματα τέτοια, που ως εκ θαύματος δεν έχει υπάρξει κάποιο ατύχημα.
Πολύ κοντά στην είσοδο του Ζαγοριού, λίγο μετά από την Μεταμόρφωση, ο δρόμος καταστρέφεται από την ανεξέλεγκτη ροή των όμβριων υδάτων που παρασύρουν τις φερτές ύλες και κατατρώγουν σιγά - σιγά το υπόστρωμα του οδοστρώματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «στενεύει» ο δρόμος και ίσως προκληθεί ατύχημα, αν συναντηθούν στο επίμαχο σημείο οχήματα διαφορετικού όγκου. Και το βάθος της νέας «χαράδρας» δεν είναι διόλου αμελητέο.
Πάνω από 80 εκατοστά, όπου αν πέσει κάποιο όχημα με ταχύτητα οι υλικές ζημιές θα είναι σίγουρα πολλές. Εφιστώ την προσοχή των χρηστών του δρόμου και των επισκεπτών αφενός και αφετέρου παρακαλώ τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν στην λύση του προβλήματος που, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, κυριολεκτικά είναι παγίδα.
Και ενώ κανείς δεν μεριμνούσε για μια υποτυπώδη σήμανση παρά μόνο κάποιες πέτρες, τοποθέτησα κορδέλα σημάνσεως ώστε να αποτρέψω στα πλαίσια του δυνατού κάποιο ατύχημα, ίσως και δικό μου, μιας και πολύ συχνά διέρχομαι από το σημείο αυτό ανηφορίζοντας ή επιστρέφοντας από το Βραδέτο.
Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ