Η ΗΠΕΙΡΟΣ «ΔΙΨΑ» ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!

 

Η ΗΠΕΙΡΟΣ «ΔΙΨΑ» ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!

✔ «Ξεπαγώνει» η επιχειρηματικότητα με το πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ

•  ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ (Περιφερειάρχης): Δεν θα αδικηθεί κανένας…

• ΔΗΜ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Πρ. Επιμελητηρίου): Θα τηρηθεί η αξιοκρατία…

• ΒΑΣ. ΤΣΟΥΚΑΝΕΛΗΣ: Η Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει…

• Σε μια περίοδο που, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι «κάνουλες» της χρηματοδότησης έχουν βάλει την επιχειρηματική δραστηριότητα κυριολεκτικά στον… πάγο, το ολοκαίνουριο πρόγραμμα που αφορά την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μοιάζει με «σανίδα σωτηρίας» για την τοπική οικονομία, καθώς αναμένεται να της προσφέρει μία μεγάλη «ανάσα». Κάτι που η ίδια αναζητά εναγωνίως εδώ και πέντε περίπου χρόνια.
Το πρόγραμμα βασίζεται στη συνεργασία τριών βασικών φορέων. Της Περιφέρειας Ηπείρου, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και της Συνεταιριστικής Τράπεζας κι έχει έναν βασικό στόχο. Να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα που σήμερα «φυτοζωεί», στηρίζοντας εταιρείες και ανθρώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν με  τους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, μέσω της διοχέτευσης προς αυτούς κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Μεγάλο ενδιαφέρον
Το πρόγραμμα αυτό, που έχει ήδη προκηρυχθεί, παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Du Lac», η αίθουσα του οποίου είχε κατακλυστεί από 400 περίπου άτομα, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον του κόσμου στο Νομό Ιωαννίνων για επενδυτική δραστηριότητα. Αυτό εξάλλου παρατήρησε, ανοίγοντας την εκδήλωση και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Δασκαλόπουλος.

Ο Αλέκος Καχριμάνης
«Ο κόσμος στην περιοχή μας διψάει για επενδύσεις», υπογράμμισε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή σ’ αυτήν.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αδικηθεί κανένας απ’ όσους καταθέσουν επενδυτικές προτάσεις, εφόσον φυσικά πληροί τα προβλεπόμενα κριτήρια» και παρέπεμψε όσους ενδιαφέρονται στο γραφείο πληροφόρησης που λειτουργεί ήδη στην Περιφέρεια (γραφείο 306, υπεύθυνη κ. Γιαννούση). Ο κ. Καχριμάνης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια το Επιμελητήριο και την Τράπεζα Ηπείρου για τη συνεργασία τους όσον αφορά την υλοποίηση του προγράμματος, τονίζοντας την πεποίθησή του ότι αυτό θα πετύχει τους στόχους του.

Ενίσχυση  στο λιανεμπόριο
Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ενίσχυσης του λιανεμπορίου, για το οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου είχε απειλήσει ότι, αν δεν συμπεριληφθεί, θα αποσυρθεί απ’ το πρόγραμμα. Όπως  έκανε γνωστό, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με γραπτή απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημά του, τον έχει διαβεβαιώσει ότι εντός των επομένων ημερών θα προκηρυχθεί ξεχωριστό πρόγραμμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων λιανεμπορίου αλλά και της εστίασης. Ζήτημα το οποίο παρακολουθούν από κοντά και οι 13 Περιφέρειες της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου
Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, σημείωσε με έμφαση ότι «η επιχειρηματική κοινότητας της περιοχής μας στηρίζει πολλά στο νέο αυτό πρόγραμμα», που υλοποιείται με την Περιφέρεια να έχει τον πρώτο λόγο και με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, το οποίο έχει άμεση επαφή με τα μέλη του. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης των υποβαλλόμενων προς ενίσχυση επενδυτικών προτάσεων είναι πενταμελής και από τα μέλη αυτά τα τρία προέρχονται από την Περιφέρεια Ηπείρου!
Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι σκοπός είναι να πετύχει η απορρόφηση του προγράμματος και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να αποτανθούν σ’ αυτό για ενημέρωση, λέγοντας πως «η πόρτα μας είναι ανοιχτή όλη την ημέρα».
Στο ισόγειο του Επιμελητηρίου υπάρχει γραφείο που παρέχει σχετική ενημέρωση. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «θα τηρηθεί η αξιοκρατία στην επιλογή όσων πρέπει να επιδοτηθούν» και προανήγγειλε την υλοποίηση το επόμενο διάστημα κι άλλων προγραμμάτων που θα αφορούν τομείς όπως η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Η Τράπεζα Ηπείρου
Ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Βασίλης Τσουκανέλης στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε το πρόγραμμα για τις ΜμΕ ως «ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα βοηθήσει να ξεκολλήσει η επιχειρηματική ανάπτυξη στον τόπο μας, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει βαλτώσει. Μία μοναδική ευκαιρία για τόνωση της αγοράς». Η Συνεταιριστική, όπως είπε, θα βοηθήσει στην υλοποίησή του με την έκδοση εγγυητικών επιστολών και την χορήγηση δανείων, δίνοντας φυσικά προτεραιότητα στους πελάτες της. Ήδη έχει δημιουργήσει ένα τμήμα πληροφόρησης που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα.
Τελειώνοντας, εξέφρασε την ελπίδα να διορθωθούν οι ατέλειες του προκηρυχθέντος αυτού προγράμματος, ώστε όλοι οι κλάδοι να μπορέσουν να βελτιώσουν τις υποδομές τους και να ξεκινήσουν νέα επιχειρηματική προσπάθεια.

Η παρουσίαση
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι κ.κ. Ιφιγένεια Τσούκα και Βασίλης Αϊβαλής, στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που είναι μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον ΕΦΕΠΑΕ οι εταίροι υλοποίησης της δράσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρουσίασαν αναλυτικά τις παραμέτρους του νέου προγράμματος.
Η κ. Τσούκα ανέφερε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος περίμενε πολύ καιρό το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σκοπός του οποίου είναι, όπως είπε, να ενισχυθούν επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν σχέδια καινοτομίας, προστασίας του περιβάλλοντος κ.λ.π..
Αναφερόμενη στον ΕΦΕΠΑΕ, σημείωσε ότι είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία που έχει διαχειριστεί στο παρελθόν έργα του Β’ και Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Αντικειμενικά κριτήρια
Ο κ. Αϊβαλής από την πλευρά του δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον που υπάρχει στην περιοχή μας για το πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλλαν γι’ αυτό η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο.
Ο τρόπος αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων θα είναι αδιάβλητος, όπως είπε, καθώς τα κριτήρια αξιολόγησης που έχουν καθοριστεί είναι όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, σύμφωνα και με την εντολή που έχουν δώσει οι κ.κ. Καχριμάνης και Δημητρίου. Παρουσίασε αναλυτικά τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, τόσο των υφιστάμενων όσο και των υπό σύσταση επιχειρήσεων και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματά του.

Διπλή αξιολόγηση
Η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών προτάσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ στους κλάδους Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών θα ξεκινήσει στις 25 Φεβρουαρίου. Μετά από αυτήν θα πρέπει να υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους και φυσικός φάκελος με την πρότασή τους, ο οποίος θα περάσει από δύο στάδια αξιολόγησης, με ευθύνη της αντίστοιχης πενταμελούς Επιτροπής, προκειμένου να εγκριθεί ή να απορριφθεί, αν δεν είναι πλήρης.

Πηγή:ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου