Banner Πανω
 
 
 

Η Ήπειρος θρηνεί για τον χαμό του Κώστα Παππά

 

Η Ήπειρος θρηνεί για τον χαμό του Κώστα Παππά

 

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες το πρωί στην τοπική κοινωνία της Άρτας και στην Περιφέρεια Ηπείρου η είδηση του ξαφνικού χαμού του 53χρονου Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Άρτας Κωνσταντίνου Παππά που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, μετά από τροχαίο που είχε με την μοτοσυκλέτα που οδηγούσε.
Ο νομός Άρτας βυθίστηκε στο πένθος από τον απροσδόκητο θάνατο του Κ. Παππά, που αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και τρεις κόρες.
Από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης για το τροχαίο δυστύχημα προκύπτει  ότι κοντά στην διασταύρωση του Ωρωπού, στην εθνική Άρτας – Πρέβεζας η μηχανή του Κ. Παππά συγκρούστηκε με φορτηγό όχημα που εισήλθε στον κεντρικό δρόμο από παράπλευρο άξονα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και παρότι ο Κ. Παππάς φορούσε το προστατευτικό κράνος, ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος.
Ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Άρτας μετέβαινε στην Πρέβεζα από την Άρτα προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
Από την πρώτη στιγμή της είδησης του θανάτου του, η σημαία στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου κυματίζει μεσίστια. Εκείνο που φαίνεται σαν τραγική ειρωνεία είναι φυσικά η παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν ζήτησε να σταματήσουν οι αντεγκλήσεις μεταξύ περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης που αναδεικνύουν, όπως είπε, προσωπικές διαφορές.
«Επιτέλους σεβαστείτε όλους εμάς που ερχόμαστε από την υπόλοιπη Ήπειρο και κινδυνεύουμε στο δρόμο. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εγώ θα αποχωρήσω από το Περιφερειακό Συμβούλιο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Δήλωση Καχριμάνη
Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρει: «Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχασε σήμερα ένα από τα  αξιότερα στελέχη της. Η Αυτοδιοίκηση είναι σήμερα πιο φτωχή. Η Ήπειρος είναι πιο φτωχή.   Με τον Κώστα Παππά μας ένωσαν κοινά οράματα και αγωνίες για το μέλλον της  πατρίδας μας. Καθημερινά ζούσαμε την αγωνία του για την επίλυση προβλημάτων  της Ηπείρου. Καθημερινά έδινε τη δική του μάχη για τη στελέχωση των Υπηρεσιών, για την οργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Γνωρίσματά του η μαχητικότητα, η διάθεση προσφοράς, η συλλογικότητα, το ήθος του. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Στην οικογένεια, στους φίλους και στους συνεργάτες του εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια».
Ψήφισμα για την απώλεια του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Παππά εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Το Π.Σ. εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος, αποφάσισε στη μνήμη του να ενισχυθεί το πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Άρτας «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» και η κηδεία του να γίνει με δαπάνες της Περιφέρειας Ηπείρου.
Στο μεταξύ, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, ημέρα κηδείας του Αντιπεριφερειάρχη, δεν θα λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Άρτας.
Συλλυπητήρια μηνύματα
Τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Άρτας Κωνσταντίνου Παππά εκφράζει η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα.
«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον άδικο χαμό του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Άρτας Κωνσταντίνου Παππά, ο οποίος εν ώρα άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, κατευθυνόμενος προς την πόλη της Πρέβεζας για να τιμήσει τον εορτασμό του τοπικού πολιούχου. Ο Κωνσταντίνος Παππάς, κλήθηκε να υπηρετήσει τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης του Καλλικράτη στην περιοχή και μέσα από τη θέση ευθύνης του Αντιπεριφερειάρχη, συνέδεσε το όνομά του με την απαρχή του θεσμού της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο. Η αυτοδιοίκηση του τόπου μας, από σήμερα είναι φτωχότερη. Εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια», τονίζει σε γραπτή δήλωσή της.
Τη βαθύτατη λύπη τους για τον αναπάντεχο, άδικο και πρόωρο χαμό του Αντιπεριφερειάρχη, συναδέλφου και φίλου, Κώστα Παππά εκφράζουν η παράταξη «Ήπειρος –Τόπος να Ζεις» και ο επικεφαλής της Βαγγέλης Αργύρης.
«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως δεν είναι πια μαζί μας τη στιγμή που λίγες ώρες πριν δουλεύαμε μαζί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Κώστας Παππάς ήταν ένας εργατικός άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης και σίγουρα η απώλειά του αφήνει ένα σημαντικό κενό. Πρώτα και πάνω από όλα, όμως, θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», τονίζεται σε συλλυπητήριο μήνυμα.
Τη βαθιά θλίψη για τον απροσδόκητο και άδικο θάνατο του συναδέλφου Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά σε τροχαίο ατύχημα, εκφράζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Παπαδημητρίου εκπροσωπώντας όλους τους ανθρώπους του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» και ιδιαίτερα αυτούς που ζουν στην Άρτα. «Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς του και τις ευχές μας για απαντοχή και κουράγιο σ’ αυτές τις ώρες της οδύνης», σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του.       
Τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά εκφράζουν η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. «Στην οικογένειά του, δύναμη και κουράγιο για να αντέξουν την μεγάλη απώλεια. Ο Κώστας Παππάς υπηρέτησε επί σειρά ετών, με συνέπεια και εντιμότητα τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το κενό που αφήνει είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο», σημειώνεται σε ανακοίνωση.
Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και ο επικεφαλής της, Νίκος Γκόντας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους καθώς και τη βαθύτατη λύπη τους στην οικογένεια του εκλιπόντος Κώστα Παππά, Αντιπεριφεριάρχη Άρτας, για τον ξαφνικό, άδικο και πρόωρο χαμό του. «Ο Κώστας Παππάς υπήρξε συνεπής υπηρέτης της Tοπικής Aυτοδιοίκησης με πολύχρονη, δημιουργική συμβολή τόσο στη Νομαρχία όσο και στο Δήμο Άρτας. Ακούραστα και με όραμα δούλεψε για τον τόπο του, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη και ένα λαμπρό παράδειγμα ήθους, σεμνότητας και αφοσίωσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Παππάς γεννήθηκε στην Άρτα, στις 20 Δεκεμβρίου 1958. Ήταν  παντρεμένος και πατέρας τριών κοριτσιών.
Ήταν  κάτοχος διπλώματος της σχολής Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εργάστηκε ως Τοπογράφος μηχανικός, μελετητής Δημοσίων Έργων από το 1985, έχοντας  συντάξει    μελέτες Πολεοδομικού σχεδιασμού σε οικισμούς του Δήμου Φιλοθέης και του Δήμου Βλαχερνών.
Είχε διατελέσει:
Σύμβουλος Νομάρχη Άρτας  την περίοδο 1990-1993.
Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Άρτας επί  Δημαρχίας Κ. Βάγια  τις περιόδους 1994 – 1998.
Αντιδήμαρχος Αρταίων   από το 1998 – 2002.
Πρόεδρος του συλλόγου Μηχανικών Άρτας την περίοδο 2001 – 2002.
Πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Άρτας στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του κ. Γ. Κοτσαρίδα.
Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής επιτροπής Δήμου Άρτας.
Από την 1η Ιανουαρίου 2011 είχε  αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Πηγή: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...