Banner Πανω
 
 
 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!


Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, Θεολόγου

*  Ποιος Έλληνας, που του απέμεινε λίγο φιλότιμο, δεν ένιωσε ντροπή καθώς έβλεπε συνανθρώπους του, στην Αθήνα, μπροστά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον και να υψώνουν ικετευτικά τα χέρια τους, προκειμένου να πάρουν, δωρεάν, από τους παραγωγούς μία σακούλα με φρούτα και λαχανικά;
Και όλα αυτά τα καθάρματα σε όποιο κομματικό, συντεχνιακό και επαγγελματικό χώρο κι αν ανήκουν, που επί δεκαετίες καταλήστευαν τη χώρα  και το λαό, είναι τόσο παχύδερμα, τόσο πορωμένα, ώστε μπροστά σ’ αυτές τις συγκλονιστικές εικόνες να μη ντραπούν λιγάκι και να χτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο; Αλλά, θα μου πείτε, πού τέτοια ευαισθησία!
Την ίδια σκηνή, με τους ανθρώπους που συνωστίζονταν να πάρουν τα παραπάνω προσφερόμενα προϊόντα, παρακολούθησε και ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστας Μπέης και με οργή σε τηλεοπτική εκπομπή (7 – 2 – 2013), αναφώνησε: "Α! ρε καϋμένη πατρίδα πού μας καταντήσανε!", ενώ ξένα Μ.Μ.Ε. πρόβαλαν τις εικόνες ντροπής.
Ποιος μπορεί να μένει ασυγκίνητος μπροστά στο θέαμα συνανθρώπων μας που αναζητούν υπολείμματα τροφών μέσα στα σκουπίδια, μικρών παιδιών που λιμοκτονούν και οι γονείς τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν λίγο γάλα;
Μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι στο ότι χιλιάδες συνάνθρωποί μας αυτοκτόνησαν, γιατί βρέθηκαν μπροστά σε οικονομικά, λόγω της κρίσης, αδιέξοδα;
Γνωρίζω κι εγώ, όπως γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, ποια είναι αυτά τα καθάρματα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τον Ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.
Είναι όλοι εκείνοι οι τιποτένιοι άνθρωποι (υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, πρώην Νομάρχες, Περιφερειάρχες, συνδικαλιστές, εφοριακοί, γιατροί και όλο το κακό συναπάντημα) που χωρίς κανένα ηθικό φραγμό στη ζωή τους, χωρίς συνείδηση και με μοναδική αξία την ακόρεστη δίψα της φιλαργυρίας εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά αξιώματα, συνδικαλιστικές και επαγγελματικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και κατεξευτέλισαν, οι αχρείοι, τη χώρα μας και ρούφηξαν το αίμα του λαού.
Ισχύει απόλυτα και σήμερα, αυτό που λέει για την εποχή του  ο ιερός Χρυσόστομος: "Κοινή είναι η διαπίστωση ότι όλα έχουν γίνει, άνω κάτω, όλα βρίσκονται σε σύγχυση και έχουν οι πάντες διαφθαρεί".   
Η διαφθορά, όμως, δεν είναι η αιτία της χρεοκοπίας, είναι το αποτέλεσμα της ευνοιοκρατίας, της αναξιοκρατίας, της κομματοκρατίας, της ατιμωρησίας, της κλεπτοκρατίας, του διορισμού από τα κόμματα σε δημόσιες θέσεις φίλων, συγγενών και ανεπάγγελτων διεφθαρμένων κομματόσκυλων.
Εκείνο, όμως, που πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα δεν είναι αυτό καθεαυτό το φαινόμενο της διαφθοράς, αλλά το γεγονός ότι οι διεφθαρμένοι Έλληνες είναι πολλοί και αδίστακτοι.
Η διαφθορά, βέβαια, ήταν και είναι διαχρονικό και παγκόσμιο φαινόμενο. Ο Έλληνας ρήτορας Λιβάνιος (314 – 394 μ.Χ.) με την τολμηρή κριτική φωνή του, σ’ ένα ρητορικό του λόγο, επιτίθεται εναντίον της διαφθοράς των δημοσίων λειτουργών της εποχής του που εκμεταλλεύονταν τις θέσεις τους για να συγκεντρώσουν πλούτη και αποκαλεί τη διαφθορά "πανούκλα" δηλ. βαρύτατη λοιμώδη κοινωνική νόσο.
Και σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχουμε φαινόμενα διαφθοράς. Τις τελευταίες ημέρες σκάνδαλο ξέσπασε στην Ισπανία, το οποίο προκαλεί ηθικό κλονισμό στην Κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ραχόϊ. Σκάνδαλα στη Σλοβακία, όπου η κυβέρνηση βρίσκεται σε διάλυση, σκάνδαλα στη Σλοβενία, σκάνδαλα και διαφθορά στην ημερήσια διάταξη παντού. Στη χώρα μας "η πανούκλα" είναι ανεξέλεγκτη και για αυτό επικίνδυνη.
Και ο πάντοτε προδομένος Ελληνικός λαός, περιμένει να δει, επιτέλους, όλα τα καθάρματα, που καταλήστευσαν τους κόπους και τον ιδρώτα του, να οδηγηθούν και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη της χώρας και να οδηγηθούν στις φυλακές, αφού κατασχεθούν τα κλοπιμαία και δημευθούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία. Στη φυλακή να οδηγηθούν και όλα εκείνα τα ρεμάλια που καταλήστευσαν τα τρία πρώτα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρήματα που ανήκαν στον Ελληνικό λαό.  
Είναι μοναδική ευκαιρία η τρικομματική Κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος και τις ανεύθυνες λαϊκίστικες κορώνες της αντιπολίτευσης, να χτυπήσει αλύπητα τα καθάρματα που καταλήστευσαν αλλά και σήμερα καταληστεύουν, δυστυχώς, τον ιδρώτα και το αίμα του λαού.
Να βάλει στην συνέχεια, η Κυβέρνηση, την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για το πλήθος των ανέργων και λιμοκτονούντων συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των νέων που κατά χιλιάδες μεταναστεύουν προς αναζήτηση εργασίας.
Εικόνες ντροπής  που καταξευτελίζουν την  ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σαν αυτή που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, με τη διανομή, δωρεάν, φρούτων και λαχανικών, δε μπορούν να γίνουν ανεκτές από τον φιλότιμο ελληνικό λαό.
Η τρικομματική Κυβέρνηση να χτυπήσει αλύπητα τα λαμόγια, τα κλεφτρόνια, τους φοροφυγάδες και εισφοροφυγάδες και να ενισχύσει με έκτακτα επιδόματα, με ένα "δίκτυ κοινωνικής προστασίας" τους ανέργους και χωρίς εισόδημα συνανθρώπους μας, προκειμένου να μη βρεθεί μπροστά σε οδυνηρές και ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις. Να βάλει τέρμα στις εικόνες της ντροπής

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...