Banner Πανω
 
 
 

Γάλα και φρούτα καθημερινά σ’ όλα τα σχολεία της χώρας! Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτεί το πρόγραμμα

 

Να υλοποιηθεί το μέτρο χωρίς καθυστερήσεις

Γάλα και φρούτα καθημερινά σ’ όλα τα σχολεία της χώρας!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτεί το πρόγραμμα

• Προς τη θετική κατεύθυνση κινείται η χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος διανομής γάλακτος και φρούτων στα σχολεία όλης της χώρας. Σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι μαθητές υποφέρουν από ασιτία, αφού η κρίση έχει «χτυπήσει» συθέμελα τις οικογένειές τους, η σωστή διατροφή των παιδιών αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας.
Υπενθυμίζεται, ότι σύντομα ξεκινά και η διανομή φρουτοσαλάτας, αλλά και λαχανικών στα σχολεία. Πρόκειται για κινήσεις που συζητούνται από το καλοκαίρι, όμως ακόμη ουσιαστικά έχουν μείνει στα λόγια. Και είναι δεδομένο, ότι το Υπουργείο πρέπει να μην καθυστερήσει άλλο, αφού τα προβλήματα από την ασιτία πολλών μαθητών πληθαίνουν, ενώ βρισκόμαστε ήδη μετά την μέση της σχολικής χρονιάς!
Για πρώτη φορά…
Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, χθες υλοποιείται για πρώτη φορά το Κοινοτικό μέτρο επιδότησης κατανάλωσης γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Λύκεια), με περίπου 0,18 ευρώ ανά λίτρο. Να σημειωθεί, ότι το ποσό είναι κοινοτική ενίσχυση, κατά 100%.
Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και να εγκριθούν για υλοποίηση, φορείς όπως μία σχολική μονάδα ή μια σχολική επιτροπή, ή οι προμηθευτές προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (πχ ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών.
Ευκαιρία…
Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως πχ Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές oργανώσεις, άλλοι χορηγοί κτλ.) προκειμένου το γάλα να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή έως και δωρεάν στους μαθητές!
Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι ειδικά στην Ήπειρο, μια περιοχή κατεξοχήν κτηνοτροφική, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να υλοποιηθεί με επιτυχία στα σχολεία, όταν μάλιστα η «Δωδώνη» διαθέτει καθημερινά εξαιρετικής ποιότητος φρέσκο γάλα.  Άλλωστε και εδώ τα προβλήματα με πολλούς μαθητές που υποφέρουν από ασιτία είναι συχνά.
Υγιεινή διατροφή…
«Η επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, υλοποιεί έναν στόχο που το ΥΠΑΑΤ έχει θέσει ως προτεραιότητα: την πρόσβαση όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα. Η αξιοποίηση και του έτερου κοινοτικού μέτρου για τη δωρεάν διάθεση φρούτων και λαχανικών σε σχολεία, που αναμένεται και αυτή σύντομα να εφαρμοστεί, πέραν των άλλων, σκοπεύει στην καθιέρωση και υποστήριξη της υγιεινής διατροφής των παιδιών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης.

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...