Banner Πανω
 
 
 

Κατηγορηματικός ο Λευτέρης Γκλίναβος «Η δική μας Δημοτ. Αρχή ενδιαφέρθηκε για την προστασία της Παμβώτιδας…»

 

Κατηγορηματικός ο Λευτέρης Γκλίναβος

«Η δική μας Δημοτ. Αρχή ενδιαφέρθηκε για την προστασία της Παμβώτιδας…»

Απαντά στον Αρ. Σωτηριάδη και δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει ξανά για τη λίμνη

• «Εμείς ενδιαφερθήκαμε για την Παμβώτιδα, φροντίζοντας, μεταξύ άλλων, για τον τακτικό καθαρισμό της λίμνης, κάνοντας αυστηρούς ελέγχους, επιβάλλοντας πρόστιμα στις παράνομες αποχετεύσεις και προωθώντας το βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας».
Αυτό απαντά ο πρώην Δήμαρχος Λευτέρης Γκλίναβος στον κ. Αριστείδη Σωτηριάδη, πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, ο οποίος σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε στον «Π.Λ.» κατηγορούσε το Δήμο Ιωαννιτών ότι τα τελευταία 20 χρόνια επέδειξε πλήρη αδιαφορία για τη λίμνη.
Ο κ. Γκλίναβος στην απαντητική επιστολή του σημειώνει με έμφαση ότι ο ίδιος νιώθει περήφανος για όσα έκανε για τη λίμνη η δική του Δημοτική Αρχή την περίοδο 1995 – 1998, εκφράζοντας παράλληλα τη διάθεση να προσφέρει και σήμερα την εμπειρία του όσον αφορά την προστασία και ανάδειξη της Παμβώτιδας.
Η επιστολή
• Ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννιτών απαντώντας στον κ. Αριστείδη Σωτηριάδη τονίζει τα ακόλουθα όσον αφορά τις προσπάθειες που κατέβαλλε η δική του Δημοτ. Αρχή για την λίμνη:
Κύριε Διευθυντά,
Σε πρόσφατο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας (Α.Φ. 15972/15-02-13) δημοσιεύσατε επιστολή του κ. Αρ. Σωτηριάδη πρώην Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων σχετική με τη Λίμνη Παμβώτιδα. Πρώτα απ’ όλα θέλω να σημειώσω ότι με τον κ. Α. Σωτηριάδη διατηρώ άριστες διαπροσωπικές σχέσεις και μας συνδέουν κοινά ενδιαφέροντα για την προστασία και την ανάδειξη της λίμνης Παμβώτιδας.
Όμως, η αναφορά του στην επιστολή που δημοσιεύσατε χθες, ότι: «η τακτική του Δήμου ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια, χαρακτηρίζεται από απόλυτη αδιαφορία. Ενώ επί τόσα χρόνια αδιαφορούσε για την ύπαρξη της Λίμνης…» μας αδικεί ως Δημοτική αρχή κατάφορα (01/01/1995-31/12/1998).
Θέλω να θυμίσω τόσο στον αγαπητό κ. Α. Σωτηριάδη όσο και στους αναγνώστες του «Πρωινού Λόγου» ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας το ενδιαφέρον μας για την λίμνη Παμβώτιδα υπήρξε αμείωτο και αδιάλειπτο τα τέσσερα χρόνια της Δημαρχίας μου. Ενδιαφέρον το οποίο εκδηλώθηκε με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες ουσιαστικής σημασίας. Παραθέτω εν συντομία τις σημαντικότερες από αυτές:
1. Τακτικός καθαρισμός της λίμνης από συνεργείο.
2. Αυστηρός έλεγχος των παράνομων αποχετεύσεων αστικών υγρών λυμάτων και στερεών αποβλήτων με επιβολή ποινών και προστίμων.
3. Προώθηση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
4. Προώθηση του τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού.
5. Συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής παρακολούθησης και επίλυσης των προβλημάτων της λίμνης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο στα πλαίσια του Δήμου.
6. Οργάνωση εκδηλώσεων και επιστημονικών ημερίδων με θέμα τη λίμνη.
7. Πρόσληψη ειδικού συμβούλου στο γραφείο Δημάρχου η οποία ασχολείτο ειδικά με τα θέματα της λίμνης και τέλος το σημαντικότερο
8. Στενή συνεργασία με τον διεθνούς φήμης καθηγητή λιμνολογίας και περιβάλλοντος κ. Jorg Imberger από το Πανεπιστήμιο του Perth Αυστραλίας, ο οποίος σε συνεργασία με τους επιστήμονες της περιοχής και τον σημερινό Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας, συνέταξε το Μαθηματικό Μοντέλο Προσομοίωσης το οποίο παραδόθηκε στο Δήμο μας. Δυστυχώς μετά τη λήξη της θητείας μας αγνοήθηκε και ξεχάστηκε και η όλη προσπάθεια που στοίχισε δεκάδες εκατομμύρια δραχμές πήγε χαμένη. Υπ’ όψη ότι τα μοντέλα για λίμνες Imberger εφαρμόστηκαν με επιτυχία σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.
Θέλω λοιπόν να πω ότι αισθάνομαι περήφανος για ότι κάναμε για τη λίμνη και λυπάμαι γιατί στη συνέχεια δεν αξιοποιήθηκαν όλα όσα είχαμε προετοιμάσει και τα οποία με τη λήξη της θητείας μας εγκαταλείφθηκαν.
Τελειώνοντας, θέλω να θυμίσω ότι μεγαλωμένος στη λίμνη έχω συνδεθεί συναισθηματικά τόσο πολύ μαζί της που είμαι διατεθειμένος να προσφέρω τις δυνάμεις και την εμπειρία μου όποτε και αν μου ζητηθούν.   
Ευχαριστώ για τη δημοσίευση
Λευτέρης Γκλίναβος

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...