Banner Πανω
 
 
 

Ημέρα απεργίας

 

Ημέρα απεργίας

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στα Γιάννενα θα γίνουν δύο πορείες, μια από το Εργατικό Κέντρο και μια ακόμα από το δημαρχείο, αμφότερες από τις 10 και μετά.
 

Οι έμποροι που αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργία έχουν προσυγκέντρωση στην οδό Αραβαντινού. Η απεργία γίνεται ενάντια στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και έχει αιχμή την οριστική λήξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα σημάνει νέες μειώσεις στους ήδη πολύ περικομμένους μισθούς των εργαζόμενων. Ακόμα, οι απεργοί ζητάνε την ανάκληση των επιστρατεύσεων εργαζόμενων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό.

Στην απεργία συμμετέχει και ο σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο οποίος μάλιστα καλεί και στα δύο συλλαλητήρια, στο δημαρχείο και στο Εργατικό Κέντρο. Στην απόφασή του βάζει μια σειρά ζητήματα που αφορούν την ανώτατη παιδεία, την κατάργηση των τελευταίων νόμων, αλλά και των μνημονιακών συμβάσεων και απαιτεί να σταματήσει «τώρα η κυβερνητική βία, ο αυταρχισμός και η καταστολή των αγώνων των εργαζομένων».

Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων συμμετέχει στην απεργία και μεταξύ άλλων τονίζει: «Όταν μας καλούν να γιορτάσουμε τα εκατό χρόνια ελευθερίας της πόλης παρελαύνοντας μπροστά στους νοσταλγούς της χούντας και του ναζισμού. Όταν μας λεν πως τα 586 ευρώ μικτά παραείναι πολλά... Όταν τα παιδιά μας θεωρούνται τεκμήριο... Όταν η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 62% - και που να υπολόγιζαν και τους κτηνίατρους, που δεν μπορούν να εγγραφούν στα μητρώα ανέργων, βγαίνουμε στο δρόμο και αγωνιζόμαστε» .
Επίσης, στο Σωματείο Εργαζόμενων στην Αρχαιολογία δηλώνει τη συμπαράστασή του στους αγρότες και καταδικάζει την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο αγροτικό μπλόκο στη Νίκαια. "Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ εξαθλιώνει και οδηγεί στην καταστροφή τους φτωχομεσαίους αγρότες, αλλά και τους εργάτες και εργατοϋπαλλήλους κάθε κλάδου, γι’ αυτό χρειάζεται κοινός αγώνας" τονίζει.

Το σωματείο εργαζόμενων στα φαρμακεία της πόλης, αναφέρει ότι "η απαντηση δεν μπορει να ειναι αλλη απο την μαζικη-αγωνιστικη συμμετοχη στην απεργια. Στην λογικη τηs ηττοπαθειαs,του φοβου,τηs παραιτησηs που εξυπηρετουν μονο τουs εργοδοτεs,απανταμε με αντεπιθεση για την ρηξη και την ανατροπη. Οι εργαζομενοι δεν φταινε για την καπιταλιστικη κριση και δεν πρεπει να πληρωσουν γι΄αυτη!" και καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Πηγή: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

 

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...