Banner Πανω
 
 
 

«Κόκκινη γραμμή» ο νόμος για το έργο των συγκοινωνιών

 

«Κόκκινη γραμμή» ο νόμος για το έργο των συγκοινωνιών

 

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ
«Κόκκινη γραμμή» ο νόμος για το έργο των συγκοινωνιών

Σε επιφυλακή έχουν θέσει τον κλάδο των υπεραστικών συγκοινωνιών οι διαρροές ότι το Υπουργείο Μεταφορών εξετάζει το ενδεχόμενο διενέργειας διαγωνισμών για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου στις επικερδείς, αλλά και στις άγονες γραμμές, παρά τις διαβεβαιώσεις που παρείχε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος στην πρόσφατη Γεν. Συνέλευση της Ομοσπονδίας των Υπεραστικών ΚΤΕΛ για διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος στις οδικές μεταφορές, μέχρι το 2019.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγ. Γκίκας κράτησε αποστάσεις από τις διαρροές, λέγοντας πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, και οι υπηρεσιακοί παράγοντες γνωρίζουν ότι ο Νόμος 2001 για την ανάθεση του έργου των συγκοινωνιών είναι σε ισχύ μέχρι το 2019 και αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον κλάδο η οποιαδήποτε αλλαγή η τροποποίησή του.
«Με βάση αυτό το νόμο άλλωστε δημιουργήθηκαν νέες υποδομές, προχωρήσαμε σε εκσυγχρονισμό των στόλων, φτιάξαμε νέες εγκαταστάσεις, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών», τόνισε ο κ. Γκίκας, για να προσθέσει πως «τα ΚΤΕΛ έχουν δείξει δείγματα γραφής εκτελώντας με συνέπεια το μεταφορικό έργο διανομαρχιακά και ενδονομαρχιακά τα τελευταία 50 χρόνια, χωρίς να επιδοτούνται άρα δίχως να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Εάν πρέπει να συζητήσουμε κάτι για τον τρόπο με τον οποίο θα ανατίθενται στο εξής οι γραμμές μέσω διαγωνισμών, αυτό μπορεί να γίνει μετά από μελέτη, που θα καταδείξει το μοντέλο της συγκοινωνίας, που θέλουμε σε κάθε Περιφέρεια. Εάν όμως η Πολιτεία σκέφτεται να προχωρήσει σε επιδοτήσεις άγονων γραμμών, αυτό θα σημάνει μία κατάσταση αντίστοιχη με τα δρομολόγια των πλοίων στις άγονες γραμμές των νησιών. Επιδοτήθηκαν οι άγονες γραμμές και έμειναν τα νησιά χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. Η γραμμή Αθήνα – Ιωάννινα θεωρείται ως γραμμή – φιλέτο, όμως το ΚΤΕΛ εκτελεί και άλλα 100 δρομολόγια προς τα χωριά χωρίς μάλιστα επιβάτες», τόνισε.
Δεν θέλουν να συμμορφωθούν
Λήγει σήμερα η παράταση που δόθηκε στις αλβανικές εταιρίες ώστε να συμμορφωθούν με το νόμο και τις υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό κράτος, προκειμένου να μπορούν να εκτελούν δρομολόγια, αλλά φαίνεται πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από τους επαγγελματίες της γείτονος.
Με έγγραφό τους έχουν ζητήσει από το Υπουργείο την παραμονή του προηγούμενου – ανεξέλεγκτου – καθεστώτος στις οδικές μεταφορές, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γκίκα, έλαβαν αρνητική απάντηση.
«Η Ελλάδα ήταν υποχωρητική σε πολλά επίπεδα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δε γίνεται οι Αλβανοί να τα θέλουν όλα δικά τους. Ήδη το υπ. Μεταφορών ενημέρωσε σχετικά, ότι εάν δεν εφαρμόσουν τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί, θα εκτελούν δρομολόγια μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ. Γκίκας.
«Τσιμπημένος» ο ΦΠΑ
Σε επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τα μέλη της Ομοσπονδίας των Υπεραστικών ΚΤΕΛ, αφού διαπίστωσαν ότι οι μέτοχοι καλούνται να καταβάλουν αυξημένο ΦΠΑ.
Η απόδοση μέχρι πριν μερικούς μήνες γινόταν με ποσοστό 13% όσος είναι και ο ΦΠΑ που πληρώνουν οι επιβάτες στα εισιτήριά τους. Όμως, το τελευταίο τρίμηνο οι μέτοχοι των ΚΤΕΛ κλήθηκαν να αποδώσουν ΦΠΑ 23%.
«Είμαστε σε συζητήσεις με τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Μαυραγάνη και θέλουμε να πιστεύουμε ότι εντός των ημερών θα έχουμε την τροπολογία, που θα επιστρέφει το ΦΠΑ στο 13%».

Πηγή: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...