«Παραμιλούν» οι κάτοικοι στο κέντρο και σε γειτονιές των Ιωαννίνων ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ-ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ

 

«Παραμιλούν» οι κάτοικοι στο κέντρο και σε γειτονιές των Ιωαννίνων

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ-ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ

Οι δράστες… απτόητοι εισβάλλουν σε σπίτια, Ι.Χ. και καταστήματα, σπάζοντας βιτρίνες και τζάμια, παρά τις καθημερινές συλλήψεις από την Αστυνομία

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου

• Πέρα και πάνω από κάθε όριο έχουν φθάσει πλέον οι ληστείες, οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην Ήπειρο, προκαλώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία, όχι μόνο σε κατοίκους και φορείς, αλλά και στην ίδια την Αστυνομία.
Παρά τις συνεχείς προσπάθειες και επιτυχίες της (αν και με ελλείψεις συχνά πιάνει τους δράστες στα πράσα), τα περιστατικά διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, ότι οι σπείρες, «οργιάζουν»… ρημάζοντας την περιοχή.
Εάν βέβαια σε όλα αυτά υπολογίσει κανείς και την βαριά εγκληματικότητα, όπως π.χ. τα ναρκωτικά (αναλυτικά σε άλλη στήλη), τα όπλα ή τις δολοφονίες, τότε αντιλαμβάνεται ότι το… μείγμα είναι εκρηκτικό, για τα δεδομένα της πάλαι ποτέ φιλήσυχης Ηπείρου.  

Έξαρση…
Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται έξαρση κλοπών και διαρρήξεων κυρίως στις μεγάλες πόλεις, ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα όσα έχουν συμβεί στην οδό Ανεξαρτησίας στα Γιάννινα, κοντά στην περιοχή του παλιού σταθμού υπεραστικών ΚΤΕΛ.
Μέσα σε λίγες ημέρες έχουν γίνει τέσσερις διαρρήξεις σε καταστήματα, με τους δράστες να έχουν σαν πρώτο στόχο το ταμείο κάθε επιχείρησης. Μάλιστα, χθες, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη ένας 18χρονος Αλγερινός, (ακόμη συνελήφθη και ένας 33χρονος στην Άρτα, γιατί προσπάθησε να διαρρήξει καφετέρια), γιατί έσπασε το τζάμι της εισόδου καταστήματος εμπορίας λευκών ειδών και προσπάθησε να αρπάξει ένα μεταλλικό δοχείο με κέρματα.
Για… κακή του τύχη όμως, ένας περίοικος αντελήφθη τι γινόταν και όχι μόνο ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ., αλλά εντόπισε ο ίδιος το δράστη, συνεπλάκη μαζί του, προσπαθώντας να τον σταματήσει, όμως τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και ο Αλγερινός διέφυγε, για να συλληφθεί λίγο αργότερα.

Ανάστατοι…
Ο «Π.Λ.» βρέθηκε χθες στην περιοχή και συνομίλησε με κατοίκους, αλλά και καταστηματάρχες, που δηλώνουν ανάστατοι. Μάλιστα, κάποιοι έφθασαν στο σημείο να κοιμούνται μέσα στα καταστήματά τους, προκειμένου να τα προφυλάξουν!
Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην οδό Ανεξαρτησίας, αλλά και στην κάθετη Σίνα, όπου ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και όταν πέσει το σκοτάδι, ακόμη και οι ίδιοι οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν.
«Διατρέχουμε μεγάλο κίνδυνο. Ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και οι περιπολίες γίνονται μεν, αλλά όχι τόσο συχνά. Τι να κάνει και η Αστυνομία, όταν έχει τόσα περιστατικά καθημερινά; Πάλι καλά που έρχεται άμεσα, όταν την καλούμε» ανέφερε αγανακτισμένος καταστηματάρχης της περιοχής.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην οδό Σίνα, τις τελευταίες ημέρες έχουν πέσει στα …δίχτυα διαρρηκτών τρία καταστήματα που βρίσκονται δίπλα το ένα με το άλλο! Οι δράστες σπάσανε τις τζαμαρίες στο καθένα και πήγαν κατευθείαν στο ταμείο, όπου δεν υπήρχαν και πολλά χρήματα. «Κανείς δεν μας ρωτά, εάν έχουμε τα χρήματα να φτιάξουμε τη τζαμαρία, που μας την έχουν σπάσει. Έχουμε την κρίση να αντιμετωπίσουμε, τώρα βλέπουμε ότι… εχθρός μας είναι και οι διαρρήκτες…» σημείωσε άλλος καταστηματάρχης της οδού.

Η εστία του κακού…
Ο «Π.Λ.» συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εντόπισαν την… εστία του κακού κυρίως στους λαθρομετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα κτίρια του παλιού «Χατζηκώστα», που βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα μακριά από την περιοχή.
Όπως λένε, «κάθε βράδυ φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στο συγκεκριμένο μέρος. Αστυνομία και Δήμος πρέπει να κάνουν κάτι, γιατί οι περισσότεροι είναι πεινασμένοι και αποφασισμένοι για όλα».
Πάντως, ένα από τα… παράδοξα που συμβαίνουν, όπως μας είπαν, είναι ότι κάποια κτίρια στα οποία βρίσκονται οι μετανάστες έχουν ακόμη και ρεύμα (το οποίο προφανώς και δεν πληρώνουν οι λαθρομετανάστες!) την ώρα που οι περισσότεροι καταστηματάρχες της περιοχής, λόγω πτώσης του τζίρου, δυσκολεύονται να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Τα στοιχεία…
Βέβαια, η περίπτωση της «Ανεξαρτησίας» δεν είναι η μοναδική στα Γιάννινα τις τελευταίες ημέρες. Αναστάτωση υπάρχει και στους Αμπελόκηπους, στην πλατεία Χατζή, για τις επιδρομές αγνώστων σε καταστήματα, όπως και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.
Όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο, μέσα σε ένα μήνα, τον Φεβρουάριο, εξιχνιάστηκαν συνολικά 100 υποθέσεις εκ των οποίων 42 κλοπές – διαρρήξεις (σχεδόν οι μισές δηλαδή) και συνελήφθησαν 24  άτομα. Και η καταμέτρηση, δυστυχώς, συνεχίζεται…

Τα τροχαία…
Εξάλλου, τα χθεσινά στοιχεία της Αστυνομίας στην Ήπειρο, αφορούν και τα τροχαία, τα οποία είναι αυξημένα τον Φεβρουάριο και μάλιστα πάνω από 100% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Συνολικά, σημειώθηκαν 8 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 3 το 2012). Δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους (έναντι ενός το 2012), ενώ υπήρξαν 4  σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2012) και 7  ελαφρά (έναντι 8 το 2012).

Τα ανασφάλιστα…
Να σημειωθεί ακόμη, ότι τον Φεβρουάριο βεβαιώθηκαν 2.295 παραβάσεις από την Τροχαία, εκ των οποίων 472  ήταν για υπερβολική ταχύτητα, ενώ 197 αφορούσαν ανασφάλιστα οχήματα (Πανελλαδικά ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο).  
Τέλος, σύμφωνα με ειδικούς, η κακή έως και ελλιπής συντήρηση των δρόμων, αλλά και των ίδιων των Ι.Χ. και ο εκνευρισμός των οδηγών, όπως και η απρόσεκτη οδήγηση, είναι οι βασικότερες αιτίες για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, ενώ η παρουσία τόσων ανασφάλιστων στους δρόμους, ουσιαστικά αποτελεί … κινούμενο κίνδυνο, αφού εάν κάποιος συγκρουστεί με ανασφάλιστο όχημα, τότε είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο να πάρει πίσω τα χρήματα για να φτιάξει το αυτοκίνητό του.

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου