Banner Πανω
 
 
 

Αποσυντονίζεται το ΙΚΑ Ιωαννίνων

 

Αποσυντονίζεται το ΙΚΑ Ιωαννίνων

Σε πλήρη αποσυντονισμό βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΙΚΑ της πόλης, καθώς, είτε στις υπηρεσίες δημιουργούνται μεγάλες ουρές από ασφαλισμένους που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, είτε οι αναμονές για τις παροχές που δικαιούνται, είναι πολύ μεγάλες.

Για παράδειγμα, η αναμονή για την παροχή 100 ευρώ για την αλλαγή γυαλιών μυωπίας φτάνει τους 4 μήνες, που είναι και αναντίστοιχοι με το μέγεθος του ποσού. Έτσι λοιπόν, οι ασφαλισμένοι που δεν «εγκλωβίζονται» στις ουρές που δημιουργούνται στο μητρώο κυρίως και εξυπηρετούνται άμεσα στις παροχές για παράδειγμα, θα πρέπει να περιμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα για να πάρουν χρήματα.Ο λόγος της ταλαιπωρίας, όπως το μεταφέρει ο διευθυντής του ΙΚΑ Νίκος Γρηγορίου στον «Η.Α.» είναι η έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα, η πρόσφατη απόλυση των 14 εργαζόμενων οι οποίοι είχαν προσληφθεί με την προκήρυξη «9Κ» του 2008. «Το υποκατάστημα Ιωαννίνων έχει αποδεκατιστεί» τονίζει ο κ. Γρηγορίου, συμπληρώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ήταν προσωπικό που στελέχωνε όλα τα τμήματα, το τμήμα παροχών και το μητρώο ανάμεσα σε αυτά. «Όταν εδώ βγάζουμε συντάξεις από όλη την Ήπειρο και τη Λευκάδα, όπως καταλαβαίνετε, το πράγμα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο» συνεχίζει.

Αναμονή 6 ωρών

Το πρόβλημα είναι διπλό: στο μεν μητρώο, οι αναμονές των ασφαλισμένων είναι πολύ μεγάλες και θυμίζουν ΙΚΑ του… 1988. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ασφαλισμένοι συρρέουν για να θεωρήσουν κυρίως τα βιβλιάριά τους, καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν λάβει τα μηχανογραφημένα αυτοκόλλητα που στέλνονταν δι’ αλληλογραφίας. Οι περισσότεροι πηγαίνουν από τις 6, ακόμα και τις 5 το πρωί (!) στο μητρώο, στην οδό Λουκή Ακρίτα και φτιάχνουν «αυτοσχέδια» προτεραιότητα μέχρι να ανοίξουν τα γραφεία και να πάρουν το χαρτάκι από το μηχάνημα. Πριν από λίγες μέρες, ασφαλισμένος πήγε στις 8.15 το πρωί, πήρε τον αριθμό 244 με μέσο όρο αναμονής που έφτανε τις 6 ώρες.

Κλειστά γκισέ την Τετάρτη

Στις δαπάνες τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από «πληθυσμιακή» άποψη, καθώς οι ασφαλισμένοι που πηγαίνουν εκεί είναι λιγότεροι και εξυπηρετούνται γρήγορα, παρότι ανοιχτό είναι μόνο ένα γκισέ. Εκεί όμως θα περιμένουν, όπως προαναφέρθηκε, μέχρι και 4 μήνες για 100 ευρώ. «Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να εκδοθούν οι αποφάσεις για τη δαπάνη» λέει ο κ. Γρηγορίου. Τα δικαιολογητικά παραλαμβάνονται, αλλά η διαδικασία «πίσω από το γκισέ» είναι χρονοβόρα. Μάλιστα, η υπηρεσία έχει αναρτήσει ανακοίνωση ότι τις Τετάρτες δεν παραλαμβάνει αιτήματα, προκειμένου να διεκπεραιώσει γρηγορότερα τα ήδη υπάρχοντα. Μεγαλύτερος είναι ο χρόνος αναμονής για τις συντάξεις, που φτάνει και το χρόνο.

 48 άτομα για όλα

Αυτή τη στιγμή, το διοικητικό προσωπικό του ΙΚΑ στα Γιάννενα είναι 48 άτομα μαζί με το διευθυντή. Η υπόθεση των απολυμένων της προκήρυξης «9Κ» είναι ακόμα εκκρεμής. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ το 2008, σε διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας. Όταν όμως η τράπεζα ιδιωτικοποιήθηκε, μετά από προσφυγή άλλων προσληφθέντων μέσω ΑΣΕΠ, η μεταφορά τους στο ΙΚΑ κρίθηκε αντισυνταγματική και βρέθηκαν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απολυμένοι.

Πηγή: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...