Banner Πανω
 
 
 

Πρωταθλήτρια στα έσοδα η ΔΟΥ Ιωαννίνων

 

Πρωταθλήτρια στα έσοδα η ΔΟΥ Ιωαννίνων

Συνεπείς αποδεικνύονται οι Ηπειρώτες φορολογούμενοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τον Ιανουάριο – Αγώνας από τους υπαλλήλους για είσπραξη φόρων σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις

Τα… γυαλιά σε μεγαλύτερες ΔΟΥ της χώρας, έβαλε η ΔΟΥ Ιωαννίνων για τον μήνα Ιανουάριο και τις επιδόσεις που κατέγραψε σε αυτόν, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Το ίδιο όμως ισχύει και στους Ηπειρώτες φορολογούμενους και ειδικότερα στους Γιαννιώτες, που ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω, ίσως και πιο πάνω από τη φοροδοτική τους ικανότητα, για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος.
Στην κατηγορία των εσόδων, όσο και στην είσπραξη ΦΠΑ, η ΔΟΥ Ιωαννίνων βρέθηκε στην πρώτη θέση στο σύνολο τα επικράτειας, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα πολύ μεγαλύτερα από τους στόχους που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών.
Έναντι του στόχου για τον Ιανουάριο του 2013 που ήταν η είσπραξη 10,7 εκ. ευρώ εισπράχθηκαν 20 εκ. ευρώ ποσοστό μεγαλύτερο κατά 86%.
Ακόμη πιο μεγάλο είναι το ποσοστό υπέρβασης της στοχοθεσίας για τα έσοδα από την είσπραξη του ΦΠΑ που είχε προσδιοριστεί σε 3,4 εκ. ευρώ και εισπράχθηκαν 6,5 εκ. ευρώ ποσοστό 192% παραπάνω από το προβλεπόμενο.
Η διευθύντρια της ΔΟΥ Ιωαννίνων Χρυσαυγή Κώτση εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στους υπαλλήλους για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, να ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες, όπως όμως και προς τους Ηπειρώτες φορολογούμενους.
«Προσπαθούν να είναι συνεπείς παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ζω καθημερινά την αγωνία των φορολογουμένων, αποδεικνύεται όμως ότι η Ηπειρώτες έχουν φιλότιμο και θέλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», τόνισε η κα Κώτση, για να προσθέσει ότι και οι φορολογούμενοι, και οι εφοριακοί αναμένουν τις αποφάσεις για τον αριθμό των δόσεων, στις οποίες θα μπορεί να γίνεται η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
«Αυτό που θέλουν οι φορολογούμενοι είναι όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Προσπαθούμε και εμείς να εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας σε συνδυασμό με την αντικειμενική αδυναμία των πολιτών αλλά και τη βούλησή τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», κατέληξε.
Δεν υπήρξε συμφωνία
Εξάλλου χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η χθεσινή συνάντηση για τη ρύθμιση χρεών που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.
Η ελληνική πλευρά θα καταθέσει εκ νέου βελτιωμένες τις προτάσεις της στους εκπροσώπους των δανειστών και δεν αποκλείεται να υπάρξουν συναντήσεις και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η «μάχη» συνεχίζεται τόσο για τον αριθμό των δόσεων όσο και για αυτό καθεαυτό τον αριθμό των ρυθμίσεων, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν ότι πρέπει να υπάρχει μια ρύθμιση για όλους τους οφειλέτες σε εφορίες και ταμεία με ίδιο αριθμό δόσεων ο οποίος δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 12.
Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας «παλεύει» δυο ρυθμίσεις, μια πάγια με τουλάχιστον 36 δόσεις και μια «ύστατης ευκαιρίας» με περισσότερες δόσεις τουλάχιστον για όσους μέχρι το τέλος του 2012 είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.
Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και της τρόικας αναφορικά με το θέμα της ρύθμισης δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ανέφερε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε ότι ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ της τρόικας, στελεχών του υπουργείου και των τραπεζών με στόχο μια προσπάθεια προσέγγισης των τραπεζών. Η τρόικα φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το funding gap. «Εμείς έχουμε την δική μας άποψη. Θα επιμείνουμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό», ανέφερε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...