Banner Πανω
 
 
 

Μιάμιση ώρα στην πιάτσα για να… σταυρώσουν πελάτη τα ταξί!

 

Δύσκολες ώρες περνάει ο κλάδος στα Γιάννινα

Μιάμιση ώρα στην πιάτσα για να… σταυρώσουν πελάτη τα ταξί!

Έξι στους δέκα δεν πληρώνουν πια εισφορές, λέει στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρός τους Μ. Ψίνας

• Ουρές κάνουν τον τελευταίο καιρό τα ταξί στις πιάτσες της πόλης μας, αναμένοντας πελάτες για να τους μεταφέρουν στη δουλειά ή στο σπίτι!
Εικόνα που αποδεικνύει με τον πιο προφανή τρόπο πόσο δύσκολα είναι σήμερα τα πράγματα για τον συγκεκριμένο κλάδο και στα Γιάννινα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων που αυτή επιφέρει σε όλα ανεξαιρέτως τα κοινωνικά στρώματα.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μιάμιση έως δυόμισι ώρες είναι πλέον ο μέσος όρος αναμονής για έναν οδηγό ταξί σε πολλές πιάτσες της πόλης μας, ώσπου να μπει σ’ αυτό ένας επιβάτης!
Αυτό τονίζει στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Ιωαννίνων Μιχάλης Ψίνας κληθείς να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κλάδος. Αυτό σημαίνει ότι οι εισπράξεις που κάνει ένα όχημα μέσα σ’ ένα δεκάωρο φτάνουν δε φτάνουν για τα βασικά. Δηλαδή για να ζήσει μια οικογένεια.

Δεν πληρώνουν εισφορές
Πάντως, η δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουν οι 304 ιδιοκτήτες ταξί που δραστηριοποιούνται στο Νομό Ιωαννίνων, δεν τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται πια ούτε σε βασικές υποχρεώσεις τους όπως για παράδειγμα η καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών στο ταμείο τους, τον ΟΑΕΕ – ΤΣΑ! «Υπολογίζω ότι το 60% των συναδέλφων χρωστούν από τρία έως και δέκα δίμηνα εισφορών στο ταμείο μας, αφού αναγκάζονται να προχωρήσουν σε παύση πληρωμών. Σε τέτοιο αδιέξοδο έχουμε φτάσει, ώστε να αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε δανειακές υποχρεώσεις αλλά και τα υπέρογκα ποσά των ασφαλιστικών μας εισφορών», τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Ταξί.

«Χάσαμε τους Κύπριους…»
Τα ταξί στα Γιάννινα δε έμειναν ανεπηρέαστα ούτε από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται αυτή την περίοδο στην Κύπρο, αφού στην πόλη μας ζουν και σπουδάζουν δεκάδες Κύπριοι φοιτητές. Αυτοί μέχρι πολύ πρόσφατα χρησιμοποιούσαν σε καθημερινή βάση ταξί για τις μετακινήσεις τους. Όπως όμως αναφέρει ο κ. Ψίνας, τις τελευταίες τέσσερις – πέντε ημέρες τα πράγματα άλλαξαν και οι Κύπριοι έκοψαν… μαχαίρι την κατανάλωση! Οι φοιτητές απ’ τη μεγαλόνησο, τονίζει, ήταν οι μόνοι που εξακολουθούσαν να καταναλώνουν κανονικά τόσο καιρό. Με την έλλειψη ρευστότητας και τα γεγονότα στις τράπεζες της πατρίδας τους σταμάτησαν κι αυτοί και το πλήγμα τόσο για τον κλάδο των ταξί όσο και για την τοπική αγορά γενικότερα είναι ισχυρό.

Ζουν με τους μαθητές
Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα πάντως στον υπόλοιπο Νομό, εκτός της πόλης των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τον κ. Ψίνα οι ιδιοκτήτες των 47 αγοραίων ταξί που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως η Κόνιτσα, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα κ.λ.π. ζουν αποκλειστικά απ’ τη μεταφορά μαθητών, για την οποία μάλιστα έχουν να πάρουν χρήματα εδώ και 13 περίπου μήνες! Εξάλλου και γι’ αυτήν τα τιμολόγια που έχουν συμφωνήσει είναι μειωμένα κατά 20%, ενώ πρόκειται να υπάρξει και νέο «ψαλίδι» σ’ αυτά. Πλην της μεταφοράς μαθητών, σπάνια μπαίνει πελάτης στα ταξί τους…

Πηγή: Πρωινός Λόγος


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...