Banner Πανω
 
 
 

Οκταμελής οικογένεια σε απόγνωση, ζητά βοήθεια

 Οκταμελής οικογένεια σε απόγνωση, ζητά βοήθεια

Μητέρα κατάκοιτη, πατέρας άνεργος και ανήλικα παιδιά

energia apognosh 27.03.13Πολλές οικογένειες στη χώρα μας περνούν δύσκολα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας, αλλά η πολιτεία, είτε ως κεντρικό κράτος, είτε ως αυτοδιοίκηση δεν στέκεται και τόσο δίπλα τους, ακόμη και η Εκκλησία δεν έδειξε ενδιαφέρον, αν κρίνουμε από την αντιμετώπιση που είχε μια οκταμελής οικογένεια από τον Αμμότοπο Άρτας.

Πέντε ανήλικα παιδιά, η σύζυγος καρκινοπαθής και κατάκοιτη και ο ίδιος άνεργος, χωρίς κάποιο εισόδημα και χρόνο για να εργαστεί. Ζουν μαζί με τον ηλικιωμένο πατέρα του, με την μικρή σύνταξη του ΟΓΑ που λαμβάνει στο σπίτι του, όλοι μαζί οκτώ άτομα με κίνδυνο να μείνουν χωρίς ρεύμα, αφού χρωστούν πολλά στη ΔΕΗ, αλλά και χωρίς τα βασικά για να επιβιώσουν.

Η οικογένεια του Γιάννη Σακκά από τον Αμμότοπο Άρτας συντηρείται από τις συνδρομές συγγενών και φίλων για να τα βγάλει πέρα, αλλά οι συνθήκες δεν αλλάζουν. Η κατάκοιτη σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά θέλουν τη φροντίδα τους και ο πατέρας δεν μπορεί, όπως μας είπε, να ανταποκριθεί. Πρόβλημα υπάρχει ακόμη και με τη βενζίνη για να μεταφέρει συχνά τη σύζυγο του στο νοσοκομείο, υπάρχουν μέρες που λείπει και το φαγητό, ο ίδιος οφείλει ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και τα χρέη συνολικά είναι αρκετά. Η Πρόνοια έδωσε εφάπαξ βοήθεια 600 ευρώ και αυτό ήταν όλο, η Εκκλησία στην Άρτα διέθεσε ένα πολύ μικρό ποσό και η αυτοδιοίκηση, όπως μας μετέφερε ο κ. Σακκάς, καμιά βοήθεια και στήριξη.

Ο πατέρας με ένα από τα παιδιά του και έναν συγγενή του επισκέφτηκε χθες το διοικητήριο της Περιφέρειας στα Γιάννινα, σε μια ύστατη προσπάθεια να τους δοθεί κάποια βοήθεια και λύση στο οξύ οικονομικό πρόβλημα.

Μια σακούλα με τρόφιμα και η υπόσχεση να τους δοθούν και είδη ένδυσης και υπόδησης ήταν το αποτέλεσμα από τη συνάντηση με την ηγεσία της Περιφέρειας, όπως μας μετέφερε με παράπονο για την αντιμετώπιση που έτυχε.

Αναμφίβολα, δεν είναι εύκολο και ίσως και νόμιμο, για την αυτοδιοίκηση, να συνδράμει όλους όσους ζητούν βοήθεια, αλλά θα έπρεπε να δίνεται βαρύτητα σε κάθε περίπτωση, όπως η συγκεκριμένη που είναι αποτέλεσμα της αρρώστιας και της οικονομικής κρίσης, ένας ...εκρηκτικός συνδυασμός.

Ο κ. Σακκάς απευθύνθηκε στην εφημερίδα μας για να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του, ελπίζοντας σε στήριξη από το κράτος και στην αλληλεγγύη των συμπολιτών του. Πρωτίστως το κράτος οφείλει να κάνει κάτι παραπάνω από το πολύ ελάχιστο που έκανε...

Πηγή: Νέοι Αγώνες


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...