Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Ο Γ. Μπαμπινιώτης τόνισε στα Γιάννινα: Η Παιδεία μόνο «φτιάχνει» ολοκληρωμένους πολίτες!

 Ο Γ. Μπαμπινιώτης τόνισε στα Γιάννινα: Η Παιδεία μόνο «φτιάχνει» ολοκληρωμένους πολίτες!

Ο Γ. Μπαμπινιώτης τόνισε στα Γιάννινα:

Η Παιδεία μόνο «φτιάχνει» ολοκληρωμένους πολίτες!

Στην προσφορά των Αρσάκειων αναφέρθηκε ο  πρ. Υπουργός

• Τεράστια είναι η σημασία της καλλιέργειας του γραπτού και προφορικού λόγου μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και ταυτόχρονα να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες ως πολίτες και ως μέλη της κοινωνίας.
Αυτό τόνισε με έμφαση ο πρώην Υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στην οποία υπάγονται τα Αρσάκεια Σχολεία, Γιώργος Μαμπινιώτης, μιλώντας προχθές στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Θέμα της ομιλίας του ήταν η σύνδεση της Γλώσσας με την Παιδεία. Κατά τη διάρκειά της μοιράστηκε με το πολυπληθές ακροατήριο τη μεγάλη εμπειρία του όσον αφορά στη δομή και τον πλούτο της  Ελληνικής γλώσσας.

Χωρίς σωστά εφόδια
Η αναφορά του Γ. Μπαμπινιώτη στη σημασία της Παιδείας για τον κάθε πολίτη προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους παριστάμενους, οι οποίοι με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις τους επισήμαναν ότι τόσο τα σχολικά εγχειρίδια που χρησιμοποιούνται σήμερα στη χώρα μας όσο και το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές δεν προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια για την καλλιέργεια ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, με κριτική σκέψη, με Αρχές και με Αξίες αλλά και με όρια. Δηλαδή χρήσιμους και δημιουργικούς πολίτες!

Ο Πρύτανης
Τον Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής προλόγισε  η εκπαιδευτική σύμβουλος των Αρσακείων Σχολείων στα Γιάννινα κ. Παναγιώτα Κορρέ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος  Αλμπάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε η πανεπιστημιακή κοινότητα και ο ίδιος προσωπικά με τον κ. Μπαμπινιώτη, με σκοπό την διενέργεια διαλόγου για την Παιδεία στην Ελλάδα.
Την ομιλία του Γ. Μπαμπινιώτη παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Η.Μ. Κώστας Βλάχος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης κ.α..

Ξεκινά και Γυμνάσιο
Η εκδήλωση στη Ζ.Π.Α. διοργανώθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση όλων των τάξεων της Α/θμιας Εκπαίδευσης  στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων. Από τη νέα χρονιά θα λειτουργήσει η Α’ Τάξη του Γυμνασίου. Μετά την ολοκλήρωση του Γυμνασίου, η Φιλεκπαιδευτική θα προχωρήσει στην ίδρυση και των τριών τάξεων του Λυκείου,  ώστε τα Αρσάκεια Σχολεία να παρέχουν ολοκληρωμένη Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση και στα παιδιά της Ηπείρου.

Η Φιλεκπαιδευτική
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία είναι, ως γνωστόν, ένας φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα μέλη της Διοίκησής της προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Το πρώτο Αρσάκειο σχολείο ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1836, ενώ σήμερα λειτουργούν ολοκληρωμένες σχολικές μονάδες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα τα Τίρανα και από το 2009 και στα Γιάννινα, προκειμένου να γίνει πράξη η επιθυμία του Ηπειρώτη Ευεργέτη Απόστολου Αρσάκη.
Προχθές ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε στην προσφορά των Αρσακείων Σχολείων στην Ελλάδα και στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν, φέρνοντας ως απόδειξη γι’ αυτήν το μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων τους που εισάγονται στα ΑΕΙ, το οποίο φτάνει στο 95%!

πηγη.Πρωινός; Λόγος • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...