Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Με το... ζόρι η απεργία στην «Πίνδος»

  Με το... ζόρι η απεργία στην «Πίνδος»

 

Υπό τις απειλές μελών του ΠΑΜΕ η απόφαση από το Ε.Κ.Ι

pindos ptinosfageio01 04.04.13Τραμπούκικες πρακτικές και ωμούς εκβιασμούς από μέλη του ΠΑΜΕ, προκειμένου να παρθεί απόφαση για την κήρυξη απεργίας σήμερα στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων, με αίτημα να ανακληθεί η απόφαση απόλυσης εργαζόμενης, κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Νίκος Φασούλης.

Την ίδια ώρα, το πρωτοβάθμιο Σωματείο των εργαζομένων καταδίκαζε την απόφαση για απεργία, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του και το ΠΑΜΕ επιτέθηκε εναντίον του, χωρίς να απαντήσει στην καταγγελία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου.

Όλα αυτά σε καμιά περίπτωση δεν συνιστούν την καλώς νοούμενη και επιβεβλημένη συνδικαλιστική δράση, αλλά αναδεικνύουν τη γνωστή διαμάχη και κόντρα του ΠΑΜΕ με διοικήσεις Εργατικών Κέντρων και Σωματείων που δεν «ελέγχει».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά σε όσα καταγγέλλει ο κ. Φασούλης δεν τοποθετείται, χαρακτηρίζει ως «εργοδοτικό» το πρωτοβάθμιο Σωματείο.

Έκλεισαν την πόρτα...

Σύμφωνα με τον κ. Φασούλη, περίπου 20 μέλη του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τους, Στάθη Βαμβέτσο και Νίκο Έξαρχο, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε στα γραφεία του ΕΚΙ με τις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων του νομού με αφορμή την απόλυση μιας εργαζόμενης από την «Πίνδος», όπου δεν πάρθηκε απόφαση για απεργία, απείλησαν άλλα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου πως δεν θα τους επιτρέψουν να φύγουν από το κτίριο αν δεν πάρουν απόφαση για απεργία.

«Μαζεύτηκαν 20 μέλη του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τους Στάθη Βαμβέτσο και Νίκο Έξαρχο, έκλεισαν την πόρτα της εξόδου και μας απείλησαν ότι αν δεν κηρύξουμε απεργία δεν θα φύγουμε από εδώ μέσα», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Στη συνέχεια, με βάση τα όσα κατήγγειλε ο κ. Φασούλης, κι ενώ η διοίκηση του ΕΚΙ αρνήθηκε να... συμμορφωθεί στις.. εντολές και επιθυμίες των μελών του ΠΑΜΕ, ξεκίνησαν οι λεκτικές απειλές αλλά και οι βίαιες απωθήσεις με αποτέλεσμα η κατάσταση να οξυνθεί επικίνδυνα.

Για το λόγο αυτό κλήθηκε η αστυνομία η οποία όμως δεν παρενέβη τελικά μιας και υπό την πίεση των μελών του ΠΑΜΕ αλλά και τον φόβο εκτεταμένων επεισοδίων το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, αναγκάστηκε να κηρύξει απεργία για σήμερα παρά την αντίθετη γνώμη του πρωτοβάθμιου σωματείου εργαζομένων στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

«Μετά από ωμούς εκβιασμούς και προκειμένου να μην ξεφύγουν κι άλλο τα πράγματα αναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση», είπε ο κ. Φασούλης καταγγέλλοντας τις εκφοβιστικές πρακτικές που χρησιμοποίησε το ΠΑΜΕ για να πετύχει μια απεργία στήριξης σε ένα μέλος του που απολύθηκε από την «Πίνδος».

Δεν μετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην απεργία...

Ανακοίνωση – καταγγελία για την απόφαση αλλά πολύ περισσότερο για τον τρόπο που πάρθηκε αυτή εξέδωσε και το πρωτοβάθμιο Σωματείο Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις του νομού Ιωαννίνων το οποίο τονίζει ότι τα μέλη του δεν πρόκειται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

«Καταδικάζουμε την απόφαση του εργατικού κέντρου για απεργία την Παρασκευή 5-4-2013 η οποία πάρθηκε κάτω από πρωτόγνωρες και εκβιαστικές συνθήκες για το συνδικαλιστικό κίνημα από την συγκεκριμένη παράταξη του ΠΑΜΕ, αγνοώντας το πρωτοβάθμιο σωματείο.

Δεν συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία τους.

Η εργαζόμενη Γιώτη Αλίκη έχει διαγραφεί από το σωματείο μας βάσει του αρθρ. 8 του καταστατικού μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μείνουν ενωμένοι και να μην επιτρέψουν σε εξωγενείς παράγοντες να παρεμβαίνουν στην δουλειά μας και στον αγώνα μας για επιβίωση.

Στόχος της συγκεκριμένης παράταξης είναι να έχει εργοστάσια κλειστά και απολυμένους εργαζόμενους στους δρόμους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΠΑΜΕ ... πανηγυρίζει και επιτίθεται

Από την άλλη μεριά το τοπικό ΠΑΜΕ «πανηγυρίζει» για την απόφαση που πήρε το ΕΚΙ «μετά από δική του πίεση» και καλεί όλα τα στελέχη του σε περιφρούρηση της απεργίας και με ανακοίνωση του δεν απαντά στην καταγγελία του προέδρου του ΕΚΙ, αλλά επιτίθεται στο πρωτοβάθμιο Σωματείο-που δεν ελέγχει- για την άρνηση του να μετέχει στην απεργία και ειδικότερα αναφέρει:

«Πρωτοφανής ανακοίνωση στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος από το σωματείο συνεταιριστικών υπαλλήλων (Πίνδου) που ανακοινώνει ότι δε θα συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε το εργατικό κέντρο για την επαναπρόσληψη της απολυμένης εργάτριας στην Πίνδο, ενάντια στη μείωση των μισθών και για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Προχωρεί σε διαγραφή της απολυμένης εργάτριας από μέλος του σωματείου και την ανακοινώνει στον ηλεκτρονικό τύπο (!),- εργαζόμενης εκλεγμένης στην επιτροπή αγώνα από τη γενική τους συνέλευση.

Τέτοιου είδους ενέργειες φέρνουν στην επιφάνεια τις πιο μαύρες εποχές στην ιστορία του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Πίνδου να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας»

Κατά του Σωματείου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μετέχει στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και είχε αντιπαράθεση με το ΠΑΜΕ για το θέμα, εξέδωσε χθες ανακοίνωση κατά του πρωτοβάθμιου Σωματείου, (το οποίο ονομάζει «εργοδοτικό») χωρίς αναφορά σε όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΚΙ Ν. Φασούλης, στην οποία αναφέρει και τα εξής:

«Το εργοδοτικό σωματείο της ΠΙΝΔΟΥ από δημοσιεύματα στον τύπο, καταγγέλλει την απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Γιαννίνων στην ΠΙΝΔΟ την Παρασκευή 5 Απρίλη, ενάντια στις απολύσεις που έγιναν εκεί. Η κατάπτυστη ανακοίνωση του Σωματείου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης, της Τρόικας και του ΣΕΒ... γυρίζει την πλάτη σε μία ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ εργαζόμενη συνδικαλίστρια με το πρόσχημα ότι διαγράφτηκε από το σωματείο πριν οκτώ μήνες. Οι εργαζόμενοι στην ΠΙΝΔΟ πρέπει να οργανώσουν από τα κάτω την 24ωρη απεργία στην επιχείρηση και να γυρίσουν την πλάτη στην ηγεσία του Σωματείου και τις μεθοδεύσεις του».

Πηγη.Νέοι Αγώνες


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...