Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Πάρτε μέτρα τώρα, οι παράνομοι αλωνίζουν στο ακριτικό Πωγώνι!

 Πάρτε μέτρα τώρα, οι παράνομοι αλωνίζουν στο ακριτικό Πωγώνι!

Στον Πρωθυπουργό έφθασε το αίτημα για ενίσχυση της Αστυνόμευσης

Κ. ΚΑΨΑΛΗΣ (δήμαρχος): Σχεδόν κάθε βράδυ επιδρομές σε σπίτια…

Αναφορά και στο Κέντρο Κράτησης Κακαβιάς έγινε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

• Τη δέσμευση, ότι τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν το Δήμο Πωγωνίου και έχουν να κάνουν με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, θα μεταφερθούν άμεσα, τόσο στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια απέσπασαν χθες από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και μέλη της Ομοσπονδίας και Αδελφότητας Πωγωνίου.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στους φορείς της περιοχής, την ερχόμενη εβδομάδα, ει δυνατόν και στις αρχές της, θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, σύμβουλοι του οποίου παρίσταντο στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα.
Εκεί, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πωγωνίου και όλοι οι εκπρόσωποι της περιοχής εξέθεσαν τα προβλήματα και την ανασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι, εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας και ζήτησαν να υπάρξουν οι κατάλληλες αποφάσεις για να αυξηθεί η αστυνόμευση και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

«Στο έλεος του Θεού»!
«Νιώθουμε ότι είμαστε εγκαταλελειμμένοι. Ότι είμαστε στο έλεος του Θεού» είπε χθες στον «Π.Λ.» ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης (μαζί του ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γαλίτσης).
Ακόμη, ανέφερε πως η αύξηση της εγκληματικότητας είναι απόρροια της αποδυνάμωσης των συνόρων και έσπευσε να εξάρει το έργο της Αστυνομίας στην περιοχή, η οποία κάνει ό, τι μπορεί με όσα μέσα διαθέτει πλέον. «Γίνονται κάθε βράδυ επιδρομές στα σπίτια. Εκπέμπουμε πλέον σήμα κινδύνου, δεν πάει άλλο. Στην Αστυνομία κάνουν ό, τι μπορούν, αλλά δεν έχουν προσωπικό» είπε, μεταξύ άλλων.

Πέρασμα…
Το τελευταίο διάστημα, η περιοχή του Πωγωνίου έχει καταστεί πέρασμα των πάσης φύσεως παρανόμων, με τη διακίνηση ναρκωτικών να αποτελεί την κύρια …αποστολή τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διακινητών, που είναι και οι πλέον επικίνδυνοι, επιλέγει την συγκεκριμένη περιοχή για να περάσει το χασίς, από την Αλβανία, στην Ελλάδα.
Οι διακινητές μεταφέρουν το χασίς με κάθε μέσο και τρόπο, ακόμη και πάνω σε… ζώα ή κρυμμένο μέσα σε λεωφορεία, αυτοκίνητα κ.α. ή ακόμη το αφήνουν σε απόμερες περιοχές… καβάτζα.

Οι διαρρήξεις…
Όμως, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, αφού απανωτές είναι οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι ληστείες. Οι δράστες εκμεταλλεύονται το γεγονός, ότι η αστυνομική φύλαξη είναι ελλιπής, αλλά και το ότι οι λιγοστοί κάτοικοι των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών είναι ηλικιωμένοι και ως εκ τούτου ανήμποροι να αντιδράσουν.
Συνήθως αναζητούν μετρητά και άλλα τιμαλφή, αλλά τελευταία, όπως δείχνουν και τα περιστατικά, κάποιοι ψάχνουν και για τρόφιμα ή ποτά! «Κάποτε όλα αυτά θα πρέπει να σταματήσουν. Φτάνει πια!» λένε με νόημα ακρίτες.

Για το Κέντρο…
Τέλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στην Αθήνα (διήρκεσε πάνω από μια ώρα), έγινε ειδική αναφορά στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, που προβλέπεται να γίνει στο παλιό ΚΤΕΟ Κακαβιάς, παρά το γεγονός, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου έχει τοποθετηθεί αρνητικά σε αυτό το σχέδιο.
Από την πλευρά του Δήμου, αναλύθηκαν τα σημεία της διαφωνίας, όμως είναι βέβαιο, πως περισσότερα θα συζητηθούν κατά την συνάντηση των φορέων της περιοχής με τον Υπουργό Νίκο Δένδια, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

πηγή. Πρωινός Λόγος • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...