Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Αυξάνεται η αγωνία για την ασφάλεια των κατοίκων

Αυξάνεται η αγωνία για την ασφάλεια των κατοίκων


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

 

Εξαιτίας της τρόϊκας ο δήμαρχος Κ. Καψάλης δεν συναντήθηκε τελικά με τον Ν. Δένδια για τα θέματα των διαρρήξεων στα χωριά και του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών

Με... άδεια χέρια και με τα προβλήματα να ταλανίζουν την περιοχή γύρισε χθες από την Αθήνα ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και οι συνεργάτες του, που ενώ είχαν προγραμματίσει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, αυτή δεν έγινε ποτέ λόγω... τρόϊκας.
Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο η παρουσία των στελεχών της τρόϊκας στην Αθήνα, ανάγκασε τον υπουργό να συναντηθεί μαζί τους, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Πωγωνίου και οι συνεργάτες του να συναντήσουν τελικά υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Έστω λοιπόν, και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και στον κ. Κεδίκογλου ο κ. Καψάλης παρέδωσε υπόμνημα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, υπόμνημα το οποίο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εκτός από τον κ. Δένδια, θα παραδοθεί και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Πωγωνίου και οι κάτοικοί του, όπως αυτό αναφέρθηκε στον κ. Κεδίκογλου, είναι οι τεράστιες ελλείψεις στις αστυνομικές υπηρεσίες  της περιοχής, με αποτέλεσμα τους τελευταίους τουλάχιστον τρεις μήνες, οι διαρρήκτες να «οργιάζουν» στα χωριά και να έχουν ρημάξει δεκάδες σπίτια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότερα από 50.
Σε δηλώσεις του χθες στον «Α» ο κ. Καψάλης τόνισε, πως το τελευταίο χρονικό διάστημα πολύ συχνά άγνωστοι διαρρήκτες κάνουν κυριολεκτικά επιδρομές στα χωριά, εισβάλλοντας κυρίως σε ακατοίκητα σπίτια από τα οποία παίρνουν ασημικά και αντικείμενα αξίας που πιθανώς να βρουν σε αυτά, όπως επίσης συχνά παίρνουν και τρόφιμα.
Ήδη, πολλές φορές έχουν διαρρήξει σπίτια στα Κτίσματα, στο Κρυονέρι, στους Ποντικάτες, στο Μαυρόπουλο και πολύ πρόσφατα εισέβαλαν μέρα-μεσημέρι στο σπίτι ενός 85χρονου στον Άνω Παρακάλαμο, τον οποίο χτύπησαν και στη συνέχεια του πήραν περίπου 10.000 ευρώ.
Ο κ. Καψάλης εξέφρασε την ανησυχία του για το φαινόμενο αυτό,  την οποία και μετέφερε προς τον κ. Κεδίκογλου, τονίζοντας πως πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με προσωπικό τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής.
Ακόμη στις δηλώσεις του στον «Α» ανέφερε, πως παρά την άριστη συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγκιώτη, και παρά το φιλότιμο των ελάχιστων αστυνομικών που υπηρετούν στην περιοχή, οι περιουσίες των κατοίκων δεν μπορούν να προστατευτούν, σημειώνοντας με έμφαση, πως η Αστυνομία δε διαθέτει πλέον ούτε τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Καψάλης υπόψιν του κυβερνητικού εκπροσώπου και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν αυτό της δημιουργίας Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Κακαβιά.
Ο κ. Καψάλης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του δήμου Πωγωνίου λέγοντας, πως ενώ ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε δύο φορές το νομό Ιωαννίνων το τελευταίο διάστημα, δεν συναντήθηκε μαζί του για να τον ενημερώσει για το Κέντρο, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να ενημερωθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Παράλληλα, τόνισε, πως ανέφερε προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ότι ο χώρος για τη δημιουργία Κέντρου Κράτησης δεν ενδείκνυται, ωστόσο η δημοτική αρχή βρίσκεται στη διάθεση του υπουργού για να συζητήσει μαζί του οποιαδήποτε πιθανή λύση που αφορά το θέμα αυτό.
Τέλος, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Πωγωνίου, δεν αποκλείεται τη Δευτέρα ή μέσα στην εβδομάδα που έρχεται να γίνει τελικά η συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

πηγη.Ανεξάρτητος Τύπος της Ηπείρου • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...