Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Περισσότερα τα ανασφάλιστα Ι.Χ. από τους επικινδύνους οδηγούς!

Περισσότερα τα ανασφάλιστα Ι.Χ. από τους επικινδύνους οδηγούς!


altΜειώθηκαν τα τροχαία δυστυχήματα και οι νεκροί το Μάρτιο στην Ήπειρο – 265 παραβάσεις για ανασφάλιστα οχήματα μέσα σε ένα μήνα

Λιγότερο αίμα χύθηκε στην άσφαλτο της Ηπείρου, το Μάρτιο, καθώς μπορεί να σημειώθηκε μόλις ένα τροχαίο δυστύχημα λιγότερο, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο μειώθηκαν οι νεκροί και οι τραυματίες.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους της Τροχαίας, η υπερβολική ταχύτητα, συνεχίζει να σκοτώνει, ενώ αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος με τα ανασφάλιστα οχήματα στους δρόμους της Ηπείρου, παρά το γεγονός ότι έχουν εξαγγελθεί αυστηρότατα πρόστιμα.

Σύμφωνα, με τα συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου και αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάρτιο του 2013, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τον προηγούμενο μήνα, σημειώθηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα, έναντι 11 το 2012.

Ειδικότερα, σημειώθηκαν ένα θανατηφόρο τροχαίο, έναντι 4 το 2012, 2 τροχαία με σοβαρό τραυματισμό ατόμου, έναντι 2 το 2012 και 7 τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου έναντι 5 το 2012.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών καταγράφηκαν συνολικά 19 παθόντες έναντι 16 το 2012. Ειδικότερα, καταγράφηκαν 2 νεκροί έναντι 4 το 2012, δύο σοβαρά τραυματίες έναντι 3 το 2012 και 15 ελαφρά τραυματίες έναντι 9 το 2012.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η ολισθηρότητα οδοστρώματος, η παραβίαση προτεραιότητας, η οδήγηση χωρίς προσοχή και το αντικανονικό προσπέρασμα.

 

Πολλά τα ανασφάλιστα οχήματα

Το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων έχει εξαπλωθεί και στην Ήπειρο, και το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι οι βαριές καμπάνες που προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ένα τροχαίο ατύχημα είναι πάντα μια οδυνηρή εμπειρία. Δυστυχώς όμως, ακόμη και το πιο επιπόλαιο τροχαίο ατύχημα μπορεί να μετατραπεί σε μια καταστροφική εμπειρία, όταν ένας από τους εμπλεκόμενους οδηγούς έχει αποφύγει την ασφάλιση του οχήματός του. Σ’ αυτή την περίπτωση ο ανασφάλιστος οδηγός όχι μόνο εγκαταλείπει γρήγορα τον τόπο του ατυχήματος (με επικίνδυνες συνέπειες για τα θύματα που εγκαταλείπει αβοήθητα), αλλά επιπλέον επιβαρύνει υπέρμετρα τον νόμιμα ασφαλισμένο οδηγό με κόστη δυσανάλογα της σοβαρότητας του ατυχήματος.

Στην Περιφέρειά μας, τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 265 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα, περισσότερες και από αυτές για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους!

Κατά την διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο, βεβαιώθηκαν 2.584 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμα του.

Πιο συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 495 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 93 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 59 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 24 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 5 για παραβίαση προτεραιότητας, 15 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 20 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 11 για αντικανονικό προσπέρασμα και 7 για αντικανονικούς ελιγμούς.

(σε ράστερ)

Ναρκωτικά και κλοπές συνεχίζουν να απασχολούν τις διωκτικές Αρχές

Έξαρση της λαθρομετανάστευσης το Μάρτιο

Στο μεταξύ, έξαρση της λαθρομετανάστευσης καταγράφει η δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου για το μήνα Μάρτιο, αφού από τα 665 άτομα που συνελήφθησαν, τα περισσότερα ήταν λαθρομετανάστες.

Την ίδια στιγμή, καλά κρατούν στην περιοχή μας, η οποία αποτελεί και μέρος διαφυγής για πολλούς καταδιωκόμενους, η διακίνηση ναρκωτικών, ενώ εμφανίζονται και άλλα αδικήματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία και η πρόκληση σωματικής βλάβης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του μηνός Μαρτίου, συνελήφθησαν από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, συνολικά 665 άτομα, εκ των οποίων 491 λαθρομετανάστες, 22 άτομα για παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών», 16 για διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων, 7 για παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων», 7 για πλαστογραφία- χρήση πλαστών εγγράφων, 8 για διακίνηση λαθρομεταναστών, 61 για παραβάσεις του Νόμου «περί αλλοδαπών», 6 άτομα για απειλή, 4 για εξύβριση, ένα άτομο για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, 2 άτομα για απλές και 2 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ένα για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ένα για απείθεια, 3 για αντίσταση, ένα για ψευδή καταμήνυση, 4 για ενδοοικογενειακή βία, 3 για παραβάσεις νομοθεσίας περί «λαθρεμπορίας», 3 για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, 21 για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.) και ένα άτομο για λοιπούς ειδικούς ποινικούς νόμους.

Πολλά τα ναρκωτικά

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 67 υποθέσεις και ειδικότερα 27 κλοπές – διαρρήξεις, 15 περιπτώσεις Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών, 7 περιπτώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών, 8 περιπτώσεις Νομοθεσίας περί όπλων, μία περίπτωση ληστείας, 8 περιπτώσεις πλαστογραφίας και 2 περιπτώσεις περί «λαθρεμπορίας».

Κατασχέθηκαν ενδεικτικά 22,4 γραμμάρια ηρωίνης, 1 τόνος, 69 κιλά και 825 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 104,5 ναρκωτικά χάπια, τρία πιστόλια, ένα κυνηγετικό όπλο, 41 φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, ένα μαχαίρι, μία αστυνομική ράβδος, μία σιδερογροθιά, 13 οχήματα, οκτώ πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, 9 κιλά και 965 γραμμάρια λαθραίο καπνό και 80 φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ανευρέθηκαν 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 4 δίκυκλα.

πηγή. Πρωινά Νέα • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...