Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ!

 ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ!


ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ!

➤ Αλλεπάλληλες οι συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών σε Γιάννινα και Θεσπρωτία το Σαββατοκύριακο

➤ Να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στις ακριτικές περιοχές

• Αλλεπάλληλες συλλήψεις λαθρομεταναστών και των διακινητών τους είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο, ως απόρροια των αυξανόμενων ελέγχων στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τους επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων.
Ολόκληρη η Ήπειρος έχει καταστεί ένα… απόρθητο φρούριο, με τις αστυνομικές αρχές κυριολεκτικά να χτενίζουν εθνικές οδούς και επαρχιακούς δρόμους.  
Εξάλλου το θέμα της αστυνόμευσης της ακριτικής Ηπείρου απασχολεί τελευταία έντονα τοπικές αρχές και αστυνομία, η οποία με τα λιγοστά μέσα και το προσωπικό που διαθέτει έχει να αντιμετωπίσει τα πάσης φύσεως κυκλώματα παρανόμων που επιχειρούν να περάσουν από την περιοχή μας.
Οι Νομοί Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας βρίσκονται στο επίκεντρο και οι αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται έχουν κυρίως να κάνουν με διακίνηση ναρκωτικών, παράνομων μεταναστών και λαθραίων τσιγάρων.
Αν συνυπολογίσει κανείς και τις επιθέσεις ληστών σε απομονωμένα χωριά, μπορεί να καταλάβει την άνιση μάχη που δίνουν οι αστυνομικές αρχές με εγκληματικά στοιχεία.

Συλλήψεις…
Μόνο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι αστυνομικοί σε διαφορετικές επιχειρήσεις συνέλαβαν συνολικά επτά διακινητές και 20 λαθρομετανάστες. Πιο αναλυτικά:
- Στο 8ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας, το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθη ένας 54χρονος Έλληνας διότι μετέφερε, προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις Αλβανούς, ηλικίας 22, 15 και 26 ετών, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε επιπρόσθετα  μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης. Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:  3.050 ευρώ, 3.000 λεκ Αλβανίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο  κινητά τηλέφωνα.
- Στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς, συνελήφθη ένας 62 Αλβανός και 4 ομοεθνείς του που μετέφερε. Όλοι στερούνταν νομίμων εγγράφων παραμονής στη χώρα.
- Στην Ελεούσα Ιωαννίνων, το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθη ένας 51χρονος Αλβανός διότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν: 800 ευρώ, 4.000 λεκ Αλβανίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 8 κινητά τηλέφωνα.
- Και πάλι στην Ελεούσα συνελήφθη ένας 48χρονος Αλβανός, διότι μετέφερε τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος των δύο  παράνομων μεταναστών εκκρεμούσε επιπρόσθετα  μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης. Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν: 400  ευρώ, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 6 κινητά τηλέφωνα.
- Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας 52χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος Αλβανός Αλβανίας γιατί  μετέφεραν με παράνομα  μία  23χρονη λαθρομετανάστρια, μαζί με το ανήλικο παιδί της, με τελικό προορισμό την Πλαταριά Θεσπρωτίας. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 52χρονου δράστη, κατασχέθηκε.
- Στην Ηγουμενίτσα αργά το βράδυ του Σαββάτου  συνελήφθη ένας 27χρονος Βούλγαρος γιατί διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις υπηκόους Αφγανιστάν (δύο άντρες και μία γυναίκα) από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ιταλία μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Οι λαθρομετανάστες κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας.  Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες θα κατέβαλαν για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό  των 3.000 ευρώ ο καθένας.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν: ένα πλαστό διαβατήριο και δύο πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, 3 κινητά τηλέφωνα.

Μέτρα φύλαξης
Είναι γεγονός ότι στις ακριτικές κυρίως περιοχές έχει δημιουργηθεί ένα έντονο αίσθημα ανασφάλειας.
Οι λιγοστοί κάτοικοι των απομονωμένων χωριών ζητούν μέτρα προστασίας, λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην παραμεθόριο.
Γι’ αυτό το θέμα εξάλλου βρέθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ο οποίος μετέφερε την κατάσταση στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ενώ αυτές τις μέρες επίκειται και συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια.
Η αστυνομία κάνει εξαιρετική δουλειά, ωστόσο τα κυκλώματα είναι τόσα πολλά και οι περιπτώσεις συνεχείς που πολλές φορές είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εξαρθρωθούν όλες.
Το αίτημα για περισσότερα μέτρα φύλαξης της παραμεθορίου περιοχής πρέπει να βρεθεί στις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργείου, για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους Ηπειρώτες ακρίτες.

Πηγή. Πρωινός Λόγος • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...