Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Καμία αναστολή λειτουργίας κλιμακίων στην Ήπειρο

Καμία αναστολή λειτουργίας κλιμακίων στην Ήπειρο


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Δ. Αναγνωστάκης: «Ελάχιστες οι ελλείψεις που παρατηρούνται στο μηχανολογικό εξοπλισμό»

Αντίστοιχος με τον περσινό, θα είναι και ο φετινός αντιπυρικός σχεδιασμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Περιφέρειας Ηπείρου.
Το ενδεχόμενο κατάργησης πυροσβεστικών κλιμακίων στην περιφέρεια αστικών κέντρων απασχόλησε έντονα και τη Διοίκηση της Π.Υ. Ηπείρου, αλλά και τους φορείς της αυτοδιοίκησης, όπως και τους κατοίκους διαφόρων περιοχών.
Στη συνάντηση εργασίας που είχε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο το Σάββατο ζητήθηκε σχετική ενημέρωση,  με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως δεν αλλάζει το παραμικρό στον αντιπυρικό σχεδιασμό.
Το ίδιο ανέφερε και στην υπηρεσιακή συνάντηση με τους Διοικητές των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηπείρου, οι οποίοι έχουν καταθέσει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχει μάλιστα εγκριθεί από την κεντρική διοίκηση.
Όπως τόνισε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Δημοσθένης Αναγνωστάκης, δεν αναστέλλεται η λειτουργία κανενός κλιμακίου στην Ήπειρο και η απόφαση αυτή ισχύει τουλάχιστον για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
Μακροπρόθεσμες προβλέψεις και δεσμεύσεις δεν μπορούν να δοθούν, αφού εξαρτώνται από διάφορες άλλες παραμέτρους, όπως είναι τα οικονομικά, αλλά και οι αποχωρήσεις πυροσβεστών.
Ελάχιστες είναι στο μεταξύ και οι ελλείψεις που παρατηρούνται στο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπου σε σύνολο 72 υδροφόρων οχημάτων, τα 68 είναι ετοιμοπόλεμα, ενώ τα άλλα τέσσερα είναι προσωρινά σε καθεστώς ακινησίας και θα τεθούν στη διάθεση των υπηρεσιών εντός του επόμενου μήνα.
«Και την προηγούμενη χρονιά ήμασταν εντάξει στο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως θα είμαστε και φέτος. Στην Ήπειρο έχουμε 644 πυροσβέστες, μαζί με τους πενταετείς και τους εποχικούς που θα προσληφθούν ξανά αφού εγκρίθηκε η πίστωση από το Υπουργείο Οικονομικών».
Δεν είναι πανάκεια τα εναέρια
Ο κ. Αναγνωστάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη χρήση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και για το εάν προκύπτει αδήριτη ανάγκη παρουσίας ενός ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων τόνισε ότι θα ήταν ευχής έργον, όμως το Αρχηγείο καλείται να αποφασίσει σχετικά, ανταποκρινόμενο και στις απαιτήσεις και στις ανάγκες που εκδηλώνονται από άλλες περιοχές.
Αποδείχθηκε μάλιστα την περσινή αντιπυρική περίοδο ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής όταν είναι σωστά κατανεμημένες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις και φυσικά όταν διατυπώθηκε σχετικό αίτημα, διατέθηκαν εναέρια μέσα.
«Ακόμη και εάν είχαμε ένα ελικόπτερο το καλοκαίρι στο αεροδρόμιο, δεν θα το είχαμε διαθέσιμο για 64 ημέρες που έκαιγαν οι μεγάλες πυρκαγιές στο Άγιο Όρος και στη Χίο. Φυσικά και επιθυμούμε να υπάρχει μία βάση ελικοπτέρων στα Ιωάννινα, όμως το Αρχηγείο είναι υποχρεωμένο να μεριμνά για ολόκληρη τη χώρα. Προφανώς υπήρχε κατάχρηση τα προηγούμενα χρόνια, όταν υπήρχαν και ανεξάντλητοι πόροι. Στη δύσκολη συγκυρία όμως, το μόνο που μπορούμε πλέον να εξαντλήσουμε είναι οι ανθρώπινοι πόροι», κατέληξε ο κ. Αναγνωστάκης.

πηγη.Ανεξάρτητος Τύπος της Ηπείρου • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...