Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Η νέα δύναμη για τον Ηπειρωτικό τουρισμό!

 

Κερδίζουν όλο και πιο πολλούς φίλους σε Ελλάδα και εξωτερικό

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Η νέα δύναμη για τον Ηπειρωτικό τουρισμό!

Τι αναφέρουν στον «Π.Λ.» οι δημιουργοί του ξενοδοχείου «Ορίζοντες»…

• Μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες τουριστικά περιοχές της Ηπείρου θεωρούνται και είναι τα Τζουμέρκα, τα οποία προσφέρονται τόσο για χειμερινές, όσο και για καλοκαιρινές εξορμήσεις. Άλλωστε, συνδυάζουν πλήθος δραστηριοτήτων, που αφήνουν τον επισκέπτη πλήρως ικανοποιημένο και εντυπωσιασμένο.
Το τελευταίο διάστημα, παρά τις δυσκολίες της κρίσης, στην περιοχή έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις, που φανερώνουν, ότι οι περισσότεροι διαβλέπουν τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν. Και το κυριότερο είναι, ότι στην πλειοψηφία τους οι επενδύσεις είναι από νέους ανθρώπους, που αγαπούν τον τόπο τους και αποφάσισαν, ενάντια στο κλίμα της εποχής, να επενδύσουν σε αυτόν!
Τρεις από αυτούς είναι η Κούλα Κουτσούμπα με τους δυο δυο γιους της Βασίλη και Βαγγέλη Σταμάτη. Εδώ και ένα χρόνο στην περιοχή των Πραμάντων έχουν δημιουργήσει τους «Ορίζοντες Τζουμέρκων», το μοναδικό ξενοδοχείο 5 αστέρων στην περιοχή και φιλοδοξούν, μαζί βεβαίως με όλους τους ανθρώπους του τουρισμού, να φέρουν… νέο αέρα στα Τζουμέρκα!

Πολλές προσπάθειες…
«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μας επτά με οκτώ νέες ξενοδοχειακές μονάδες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον «Π.Λ.» ο Βασίλης Σταμάτης, που μαζί με τον αδερφό του Βαγγέλη ασχολούνται συστηματικά με την επιχείρηση, η οποία παρά τον ένα χρόνο λειτουργίας της, έχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. «Είναι μια πολύ όμορφη και γραφική ορεινή περιοχή και υπάρχει επισκεψιμότητα, κυρίως από Αθήνα και Θεσσαλονίκη» συμπλήρωσε.
Η μητέρα του, κ. Κούλα, παρά τις δυσκολίες, είναι αισιόδοξη για την πορεία του τουρισμού στην περιοχή και εξηγεί πως «υπάρχουν οι προοπτικές ανάπτυξης, φθάνει όμως να υπάρχουν και οι ονειροπόλοι αυτές τις εποχές»!
Όπως συμβαίνει σχεδόν με κάθε περιοχή, η Ήπειρος προσφέρεται για πολλά είδη τουρισμού. Πεζοπορία, ράφτινγκ, μνημειακός τουρισμός κ.α. είναι τομείς στους οποίους ξεχωρίζουν τα Τζουμέρκα, για αυτό και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Το μεγάλο πρόβλημα…
Βέβαια, μέχρι σήμερα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι έχουν δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και πολύ περισσότερο όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό είναι η μετάβαση από και προς την περιοχή.
Τα Πράμαντα απέχουν περίπου μιάμιση ώρα, τόσο από τα Γιάννινα, όσο και από την Άρτα, με το οδικό δίκτυο να είναι αυτό που… ευθύνεται για το μεγάλο χρονικό διάστημα της μετάβασης.
«Η πρόσβαση εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Πρέπει να βελτιωθούν οι δρόμοι. Και να φανταστεί κανείς, πως μετά τα Πράμαντα είναι το Συρράκο και οι Καλαρρύτες, επίσης πολύ ωραίοι προορισμοί, που όμως έχουν το μειονέκτημα, όπως και εμείς, της δύσκολης μετάβασης» εξηγεί στον «Π.Λ.» η Κούλα Κουτσούμπα.

«Είναι κουραστικό…»
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο γιος της Βασίλης, που σημειώνει πως «η μετάβαση είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Οι επισκέπτες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη όταν φθάνουν σε Άρτα ή Γιάννινα έχουν άλλη μιάμιση ώρα να διανύσουν, σε κακό οδικό δίκτυο και αυτό είναι κουραστικό».
Το θετικό βέβαια είναι ότι όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν το… βάζουν κάτω και παρά τη συγκεκριμένη σημαντική δυσκολία, προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο από Ελλάδα και εξωτερικό, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τα Τζουμέρκα ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε όλη τη χώρα!

πηγη.Πρωινός Λόγος


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...