Banner Πανω
 
 
 

Γενικό μπλακ άουτ σήμερα στο χώρο της Υγείας

 Γενικό μπλακ άουτ σήμερα στο χώρο της Υγείας


«Ανάχωμα» στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας θέλουν να βάλουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το πρώην ΙΚΑ, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα για δωρεάν δημόσια υγεία για όλους και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που πλήττονται από την κρίση και αποκλείονται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η κινητοποίηση έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και όλα τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ στα Γιάννενα, όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια. Τα Σωματεία καλούν τους πολίτες στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Ένα μεγάλο τμήμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου Τάκη Νικολόπουλο εξαιτίας της τεράστιας μείωσης της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, αλλά και των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
«Η μείωση της χρηματοδότησης δεν αφορά μόνο τους τομείς όπου καλώς εξοικονομήθηκαν χρήματα, όπως για παράδειγμα στο θέμα των προμηθειών υλικών, αλλά στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, την ώρα μάλιστα που ο ΕΟΠΥΥ και τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν την δυνατότητα να καταβάλλουν τις οφειλές τους προς αυτά», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αποχωρήσει 3.000 ειδικευμένοι γιατροί για λόγους συνταξιοδότησης ή και μετανάστευσης, ενώ έχουν γίνει μόλις 100 προσλήψεις. Οι ελλείψεις αυτές είναι ορατές τόσο στα μικρότερα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, όσο και στα μεγάλα νοσοκομεία όπως είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα που δέχονται πλέον ασθενείς από ολόκληρη την Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά, αλλά και τη Δυτική Μακεδονία.
Ο κ. Νικολόπουλος επέκρινε την πολιτική του Υπουργείου  Υγείας, το οποίο προχώρησε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών, καθώς αφενός είναι πολύ μικρός ο αριθμός των δικαιούχων και αφετέρου τα κονδύλια κατευθύνονται σε μεγάλα ιδιωτικά κέντρα και όχι στις δομές της δημόσιας υγείας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα επίσης των ελλείψεων είναι τα αιτήματα των ξενοδόχων από τα Σύβοτα που ζητούν στελέχωση των δομών υγείας, αφού οι ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργούν αποτρεπτικά ακόμη και στην προσέλκυση επισκεπτών.
Παράλληλα, εκτός από την έλλειψη προσωπικού συχνά είναι τα φαινόμενα εγκατάλειψης του ιατρικού εξοπλισμού για πολλούς μήνες. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών η βλάβη του αξονικού τομογράφου δεν έχει επιδιορθωθεί αν και έχουν περάσει έξι μήνες και οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι να κατευθύνονται είτε σε ιδιωτικά κέντρα, είτε στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. 
ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΛΑΤΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...