Banner Πανω
 
 
 

Ηπειρωτικό Τυροκομείο εφοδιάζει το ΝΑΤΟ με φέτα και γιαούρτι!

 

Μιλούν στον «Π.Λ.» οι δημιουργοί του...

Ηπειρωτικό Τυροκομείο εφοδιάζει το ΝΑΤΟ με φέτα και γιαούρτι!

Πανελλήνια βράβευση για τυρί που παράγουν στην

Μεταμόρφωση, οι Χρ. Μπούτσικος – Αντ. Ντούμας• Όταν υπάρχουν επιχειρηματίες με φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά, που ζουν και δραστηριοποιούνται στον τόπο τους εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τότε η… συνταγή δένει και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη!
Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα η περίπτωση του Χρήστου Μπούτσικου και του Αντώνη Ντούμα, δύο φίλων απ’ τα Γιάννινα και την Θεσπρωτία που ενώνοντας δυνάμεις, όραμα και μεράκι, έφτιαξαν και λειτουργούν ένα υπερσύγχρονο τυροκομείο στην Μεταμόρφωση, με πρότυπα προϊόντα τα οποία διακρίνονται για την ποιότητά τους.
Μάλιστα, το «βασιλοτύρι», ένα καινούριο είδος τυριού που παράγει το τυροκομείο «Ζαγόρι» των δύο φίλων, έχει ήδη κατακτήσει την ελληνική γκουρμέ αγορά και πριν λίγες ημέρες βραβεύθηκε απ’ το έγκυρο περιοδικό «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Καθημερινή» στην ετήσια εκδήλωσή του, ως καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο προϊόν!

«Θέλουμε ποιότητα…»
«Δεν μας ενδιαφέρει η μαζική παραγωγή αλλά η ποιότητα των προϊόντων που φτιάχνουμε», τόνισε χθες μιλώντας στον «Π.Λ.» με αφορμή την βράβευση από τον «Γαστρονόμο» ο κ. Αντώνης Ντούμας. Όπως πρόσθεσε, το τυροκομείο τους δίνει ιδιαίτερο βάρος στους προμηθευτές γάλακτος, επιλέγοντας προσεκτικά τους παραγωγούς, καθώς, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «αν δεν έχεις καλή πρώτη ύλη δεν έχεις παραγωγή».

Με παλιές συνταγές
Ο ίδιος μαζί με τον συνέταιρό του Χρήστο Μπούτσικο ξεκίνησαν το τυροκομείο τους το 2006, όταν αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παραγωγή παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων. Ιθύνων νους της επιχείρησης ο Απόστολος Μπούτσικος, τυροκόμος παλαιάς κοπής και πατέρας του Χρήστου, που εξακολουθεί να τους στηρίζει με την πολύχρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία του και συμβάλλει σημαντικά στην παρασκευή των προϊόντων που εμπορεύονται, «πατώντας» πάνω στις παλιές συνταγές της οικογένειας για γιαούρτι και γαλοτύρι.
Σήμερα το τυροκομείο «Ζαγόρι» απασχολεί, πέρα απ’ τους ίδιους τους συνεταίρους και άλλους 10 εργαζομένους περίπου, που γίνονται περισσότεροι σε περιόδους αιχμής της παραγωγής. Παράγει πρόβειο, αγελαδινό και στραγγιστό γιαούρτι, ΠΟΠ γαλοτύρι και φέτα, βούτυρο γάλακτος και το βραβευμένο πια «βασιλοτύρι», που είναι ένα αλοιφώδες αιγοπρόβειο τυρί βασισμένο σε δική τους, μοναδική συνταγή.

Σε Ελλάδα και Ευρώπη
Το «βασιλοτύρι» διατίθεται αυτή τη στιγμή σε επιλεγμένα μαγαζιά της Αθήνας, ενώ όλα τα υπόλοιπα προϊόντα του τυροκομείου συναντώνται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και χώρους μαζικής εστίασης σ’ όλη την Ήπειρο, την Κέρκυρα, την Λευκάδα και φυσικά στην Αθήνα. Παράλληλα, οι δύο φίλοι έχουν καταφέρει να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους σε ένα δίκτυο διανομής που φτάνει στην Ευρώπη, κυρίως τη Γερμανία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν με εμπόρους ειδών διατροφής και από τη μακρινή Σουηδία. Στα επιτεύγματά τους περιλαμβάνεται, τέλος και το γεγονός ότι είναι σήμερα αποκλειστικοί προμηθευτές φέτας και γιαουρτιού στο ΝΑΤΟ!

Ο στόχος για το μέλλον
Ποιος είναι ο στόχος των δύο επιχειρηματιών για το μέλλον; Τον περιέγραψε ο Αντώνης Ντούμας παραλαμβάνοντας το βραβείο για το βασιλοτύρι τους απ’ τον «Γαστρονόμο». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα του αγώνα, της προσπάθειας, της ελπίδας. Με δύναμη και εφαλτήριο το βραβείο, θα προσπαθήσουμε όλοι στην εταιρεία μας να πάρουμε φόρα από τα Γιάννενα, την Ήπειρο, την Ελλάδα για να αναζητήσουμε νέους χώρους, νέους ανθρώπους, ένα νέο βραβείο για την δικαίωση των προσπαθειών μας»!

Πρωινός Λόγος


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...