Banner Πανω
 
 
 

Δηλώσεις και αντιδηλώσεις με συνεντεύξεις Τύπου

 Δηλώσεις και αντιδηλώσεις με συνεντεύξεις Τύπου


kaxrimanhs alexandros neww aythargyrhs baggelhs neww 09 aythhhhΣε προεκλογικούς ρυθμούς Καχριμάνης και Αργύρης

Νωρίς - νωρίς άνοιξαν την αυλαία της προεκλογικής περιόδου οι κύριοι Αλέξανδρος Καχριμάνης και Ευάγγελος Αργύρης. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, με συνεντεύξεις τύπου στα Γιάννενα, μίλησαν εφ’ όλης της ύλης με τον κ. Ευάγγελο Αργύρη να ανοίγει το χορό και τον κ. Καχριμάνη να ακολουθεί και να απαντά στις επικρίσεις του επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».


Ο κ. Αργύρης μίλησε για μια διετία που κατέστησε την Ήπειρο ξανά την τελευταία Περιφέρεια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Αλέξανδρο Καχριμάνη, λέγοντας ότι άσκησε διοίκηση στη λογική ενός μεγάλου δήμου, χωρίς δηλαδή να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό, αλλά με θέματα «μικρά» όπως τα χαρακτήρισε.

Πολυσχιδές έργο

Στο σημαντικό και πολυσχιδές έργο που έχει να επιδείξει στην μέχρι σήμερα θητεία της η Περιφερειακή Αρχή, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης στη συνέντευξή του έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις στις αιτιάσεις του επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Τόπος να ζεις» κ. Ευ. Αργύρης, τονίζοντας ότι το έργο της διετίας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται στην Περιφέρεια: «Επί 2 1/2  χρόνια στην αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, διαδραματίζεται το ίδιο σκηνικό: Η Περιφερειακή Αρχή να προσπαθεί να λύσει προβλήματα, να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις, να βοηθήσει τη θωράκιση του νέου θεσμού.  Και από την άλλη έχουμε μια μείζονα αντιπολίτευση,  να αναλώνεται σε δευτερεύοντα θέματα, να προβάλλει ακόμη και προσκόμματα με την εν γένει στάση της, τόσο στη λειτουργία της, αλλά και  υπονομεύοντας έμμεσα, ακόμη και τις προσπάθειες που γίνονταν για την εξασφάλιση πιστώσεων για οφειλές του κράτους προς αυτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί δύο χρόνια δεν έχει  εκφράσει καμία δήλωση  συμπαράστασης και διεκδίκησης αυτών των χρεών, θεωρώντας προφανώς ότι επενδύοντας στην «καταστροφή» και στη «μιζέρια», θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

Οι πολιτικές δράσεις

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης επιγραμματικά απαρίθμησε  ορισμένες από τις δράσεις της πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής, που έχουν ως αποτέλεσμα:

-Τις μεγάλες απορροφήσεις στο ΕΣΠΑ

-Τις ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ

-Την προώθηση της κατασκευής της μονάδας ΑΣΑ

-Την προώθηση έργων βιολογικών καθαρισμών και υδρεύσεων

-Την ουσιαστική βελτίωση των τουριστικών υποδομών

-Ουσιαστικές παρεμβάσεις σε Αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία

-Την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία

-Την κατασκευή νέων οδικών αξόνων

-Την ανάληψη κοινωνικών δράσεων

-Τη χρηματοδότηση των Περιφερειών μέσω του ΠΔΕ

-Σε παρεμβάσεις για τον Αναπτυξιακό Νόμο και σε δεκάδες άλλα θέματα    που αφορούν τους Ηπειρώτες, και τα οποία εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Αλλαγή τακτικής

Αποφασισμένη να αλλάξει τακτική στον τρόπο που αντιπολιτεύεται την περιφερειακή αρχή δηλώνει η μείζονα μειοψηφία η οποία δια μέσου του επικεφαλής της, Βαγγέλη Αργύρη, τόνισε πως η περίοδος χάριτος που δόθηκε τον Περιφερειάρχη έχει τελειώσει και ότι μετά από 2,5 χρόνια αιρετής Περιφέρειας η πολιτική που ακολουθήθηκε πρέπει επειγόντως να ανατραπεί.

«Ο τρόπος που διοικήθηκε η Περιφέρεια έχει φτάσει στα όριά του. Η Ήπειρος είναι ξανά τελευταία και οι ευθύνες μετά από τρία σχεδόν χρόνια βαραίνουν αποκλειστικά την διοίκηση. Γι' αυτό η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί», είπε ο κ. Αργύρης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, εξήγησε ότι δεν μιλά για ανατροπή του κ. Καχριμάνη αλλά της πολιτικής του.

«Ο κ. Καχριμάνης είναι εκλεγμένος, δεν μπορούμε εμείς σε καμία περίπτωση να τον ανατρέψουμε. Μιλάμε μόνο για την πολιτική του. Όταν έρθουν οι εκλογές θα παλέψουμε τότε και για την ανατροπή της Περιφερειακής Αρχής», σημείωσε ο κ. Αργύρης.

«Κατέπεσε η αντιπολιτευτική γραμμή»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή ότι επί δυόμιση περίπου χρόνια λειτουργεί στη λογική του «ενός ανδρός αρχή», ενώ πρόσθεσε ότι μετά από τον εμπαιγμό που έχει δεχτεί για πολύ καιρό με στοιχεία που έχει ζητήσει και δεν τις έχουν δοθεί αναγκάστηκε να καταφύγει στην Εισαγγελία ζητώντας της να επέμβει.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανα στο σημείο να ζητώ στοιχεία από τον Εισαγγελέα γιατί η Διοίκηση αρνείται να μας τα δώσει ως οφείλει», υπογράμμισε ο κ. Αργύρης.

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς κατέπεσε η  επί τρία χρόνια κεντρική της αντιπολιτευτική γραμμή περί χρεών της Περιφέρειας.  «Αυτά – τόνισε - με επίσημες αποφάσεις της Κυβέρνησης αναγνωρίζονται ότι  ήταν οφειλές της Πολιτείας και σήμερα  εξοφλούνται με ταχείς ρυθμούς. Από τότε που έγινε αυτό άλλαξαν «τροπάριο» και άρχισαν να υποστηρίζουν ότι «υπονομεύεται» το μέλλον της Περιφέρειας. Και σε αυτό όμως διαψεύδονται οικτρά, καθώς η Πολιτεία με το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπογράφτηκε, αναγνωρίζει ότι ήταν υποχρεώσεις της και οι πιστώσεις δεν συναρτώνται από τις μελλοντικές επιχορηγήσεις».

Κριτική για τα πετρέλαια

Από τις δηλώσεις του δεν ξέφυγαν και τα όσα συνέβησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου για το θέμα των μονάδων πετρελαιοειδών, για το οποίο κατήγγειλε και τη στάση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρίδης υποκατέστησε την διαβούλευση με δύο συναντήσεις που έκανε στο γραφείο του με τον Περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και παρουσίασε μια θέση ως λύση για τη χωροθέτηση χωρίς να ακούσει την τοπική κοινωνία.

Σε ότι έχει να κάνει με τον κ. Καχριμάνη υποστήριξε ότι η απόφασή του να ζητήσει την αποχή της παράταξής του από την ψηφοφορία του θέματος που ο ίδιος έφερε προς συζήτηση, ήταν πρωτοφανής και ήρθε ως αποτέλεσμα του φόβου του να μην υπάρχουν διαρροές από τους Περιφερειακούς του Συμβούλους.

Διάφανες και νόμιμες όλες οι αποφάσεις

«Λάθος πόρτα» χτυπά ο κ. Αργύρης εγείροντας δήθεν ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, υπογράμμισε στη συνέντευξή του ο Περιφερειάρχης, αντικρούοντας αιτιάσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, τις οποίες απέδωσε σε επιχείρηση «αποπροσανατολισμού των πολιτών». «Η Περιφερειακή Αρχή, και εγώ προσωπικά, - συνέχισε-  έχω δεχθεί πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια. Ο νομοθέτης, η Πολιτεία έχει θεσπίσει συγκεκριμένους κανόνες για τη λειτουργία των Περιφερειών. Και αυτοί τηρούνται στο απόλυτο από την Περιφερειακή Αρχή. Σε διαφορετική περίπτωση, άλλωστε, είναι αδύνατη η πληρωμή των δαπανών. Όλες οι αποφάσεις δημοσιεύονται υποχρεωτικά στο «Διαύγεια». Κανείς δεν αρνήθηκε το ρόλο του «ελεγκτή» στον κ. Αργύρη. Οι υπηρεσίες όμως κινούνται βάσει των εγκυκλίων και των οδηγιών που δίνονται από τα Υπουργεία.  Ειδικότερα για την κατάσταση των ληξιπροθέσμων η Περιφέρεια εγγράφως έχει απαντήσει στην παράταξη «Ήπειρος Τόπος να ζεις», χορηγώντας αντίγραφο και του αιτήματος που υποβλήθηκε με όλα τα στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Για σχεδιασμό και «ΔΩΔΩΝΗ»

Τέλος ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε άλλα δύο σημεία των δηλώσεων του κ. Αργύρη, για το σχεδιασμό και τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».

«Είναι καλές –είπε- οι διακηρύξεις περί σχεδιασμού κλπ. Αρκεί βέβαια να τις πιστεύεις κιόλας. Και πρέπει να του θυμίσουμε ότι ο ίδιος ήταν «απών» από το πρώτο αναπτυξιακό συνέδριο που οργάνωσε η Περιφέρεια, αλλά και από ημερίδες που έχουν διοργανωθεί για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου. Αναφέρθηκε επίσης και στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ». Το θέμα είναι γνωστό: Ο κ. Αργύρης, ήταν εξ εκείνων που αντέδρασε στην προοπτική δημιουργίας εταιρίας Λαϊκής Βάσης, υπέρ της οποίας είχε ταχθεί το σύνολο σχεδόν των φορέων της Ηπείρου – πλην των Ενώσεων. Στην περίπτωση αυτή, η γνώμη της τοπικής κοινωνίας, πήγε «περίπατο». Εμείς στηρίξαμε και την επιλογή «ΒΙΚΟΣ». Σήμερα που βρισκόμαστε  σε ένα  μεταβατικό στάδιο αναζητούμε λύσεις για τους κτηνοτρόφους, για αυτό και είχαμε συνάντηση με την Τράπεζα Πειραιώς».

ΗΧΩ Άρτας


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...