Banner Πανω
 
 
 

Δάνεια απ’ την Πειραιώς σε κτηνοτρόφους

Δάνεια απ’ την Πειραιώς σε κτηνοτρόφους

 

Στην συμφωνία κατέληξαν οι υπεύθυνοι της Τράπεζας Πειραιώς με Καχριμάνη και Ψαθά

 

 

 

 

Tη δυνατότητα της σύναψης ειδικών συμβάσεων με την τράπεζα Πειραιώς μπορούν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους οι παραγωγοί και ειδικά οι συνεργάτες της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε από τη συζήτηση που είχε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Β. Ψαθά, με τα αρμόδια στελέχη για τον πρωτογενή τομέα, της τράπεζας Πειραιώς που διαδέχθηκε την Αγροτική. Σημείο αιχμής στη συζήτηση ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εισκομιστές γάλακτος στην Ήπειρο, εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμής τους από τη γαλακτοβιομηχανία.

Ο Αλ. Καχριμάνης τόνισε πως η τράπεζα παρουσίασε την εφαρμογή ενός μοντέλου που έχει ήδη εφαρμόσει σε άλλες περιοχές με άλλες επιχειρήσεις και παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί και στην περίπτωση της ΔΩΔΩΝΗ, όχι όμως πριν περάσει ένας χρόνος λειτουργίας της επιχείρησης με τη νέα ιδιοκτησία. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύναψη ειδικών συμβάσεων που δεσμεύουν και τα τρία μέρη, την τράπεζα, την επιχείρηση και τους παραγωγούς είναι η συμπλήρωση ενός κύκλου εργασιών ενός έτους για τη γαλακτοβιομηχανία, κάτι που δε μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση της ΔΩΔΩΝΗ.

Αντιθέτως, όπως σημείωσε ο κ. Καχριμάνης αυτού του τύπου οι συμβάσεις μπορούν να εφαρμοστούν με συμβαλλόμενα τα δύο μέρη, τους παραγωγούς και την τράπεζα. Όπου αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται, οι παραγωγοί απευθύνονται στην τράπεζα ζητώντας κεφάλαια κίνησης για την αγορά ζωοτροφών και γενικότερα για την κάλυψη άμεσων αναγκών. Τα συμβαλλόμενα μέρη δεσμεύονται ώστε στο τέλος της σεζόν, τα χρήματα που έχει εισπράξει ο κάθε παραγωγός να αφαιρούνται από τα χρήματα που έχει λαμβάνειν από την επιχείρηση, η οποία συνεργάζεται με την τράπεζα. Το πόσο εύκολο βέβαια είναι να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μοντέλο και στην περιοχή είναι κάτι που μόνο η πράξη μπορεί να το αποδείξει. Από την άλλη, τα στελέχη της τράπεζας Πειραιώς τόνισαν ότι οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν την υποχρέωση της αποπληρωμής του δανείου των 50 εκ. ευρώ της επιχείρησης το οποίο είχε ληφθεί από την ΑΤΕ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε και στην κριτική που άσκησε σε βάρος του ο Β. Αργύρης για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗ, υπενθυμίζοντας ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ήταν ο πρώτος που αντέδρασε στην πρόταση για τη σύσταση εταιρείας λαϊκής βάσης. «Ο κ. Αργύρης, ήταν εξ εκείνων που αντέδρασε στην προοπτική δημιουργίας εταιρίας Λαϊκής Βάσης, υπέρ της οποίας είχε ταχθεί το σύνολο σχεδόν των φορέων της Ηπείρου – πλην των Ενώσεων. Στην περίπτωση αυτή, η γνώμη της τοπικής κοινωνίας, πήγε «περίπατο». Εμείς στηρίξαμε και την επιλογή «ΒΙΚΟΣ». Σήμερα που βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο αναζητούμε λύσεις για τους κτηνοτρόφους, γι’ αυτό και χθες είχαμε συνάντηση με την Τράπεζα Πειραιώς».

Γνώμη Άρτας


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...