Banner Πανω
 
 
 

ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΤΩΡΑ!

 

Η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει, ότι η Ήπειρος δεν αντέχει άλλες ολιγωρίες

ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΤΩΡΑ!

Χρειάζονται άμεσες και στοχευμένες κινήσεις για να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στους ακρίτες…

Τι απαντά ο Υπουργός Ν. Δένδιας στον βουλευτή Μ. Κασσή

• Μπορεί μέχρι σήμερα, η προσοχή της Πολιτείας να ήταν στραμμένη αλλού και όχι στο μείζον πρόβλημα των… τρύπιων συνόρων με την Αλβανία, όμως τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται, το αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει με αστυνομικούς τις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου, που υποφέρουν από την αυξημένη εγκληματικότητα, αλλά κυρίως ζουν με τον φόβο και τις υποψίες, ότι μπορεί να επαναληφθεί κάποιο γεγονός, σαν το τραγικό διπλό φονικό στα Κτίσματα Πωγωνίου.
Από τη χθεσινή απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια σε ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι, ότι αφενός γίνεται κάποια προσπάθεια ενίσχυσης της Ηπείρου με αστυνομικούς (άλλωστε, και ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρ. Παπιγκιώτης βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στα σύνορα για την οργάνωση των υπηρεσιών και ήδη τα μπλόκα είναι αυξημένα), αφετέρου όμως, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις άμεσα, ΤΩΡΑ, αφού δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρία.

Η ερήμωση…
Και αυτό, γιατί, εάν το Υπουργείο κωλυσιεργήσει και αυτή τη φορά, τότε ενδέχεται φέτος το καλοκαίρι, πολλά σπίτια να μην ανοίξουν καν, αφού οι απόδημοι, κυρίως συνταξιούχοι, που έρχονται αυτές τις ημέρες και κάθονται για αρκετό καιρό, θα το σκεφθούν πολύ σοβαρά, εάν φέτος θα έρθουν, με το αίσθημα της ανασφάλειας να κυριαρχεί.
Εννοείται, βέβαια, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται, εάν δεν αλλάξει άμεσα η κατάσταση, να έρθουν μαζί με τους αποδήμους και τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια, έκαναν δυο και τρεις μήνες διακοπές κοντά στους παππούδες.

Η ενίσχυση…
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απάντηση του Νίκου Δένδια στον Μιχάλη Κασσή, η ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο κάνουν προσπάθειες για την ενίσχυση των συνόρων, από τη στιγμή μάλιστα που ο Υπουργός παραδέχεται πως υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων. Μόνο που αυτές οι προσπάθειες για ενίσχυση δεν πρέπει να καθυστερήσουν!
Όπως αναφέρει, ο Υπουργός, αυτή τη χρονιά προκηρύχτηκαν 2 θέσεις για αστυνομικό προσωπικό διαφόρων βαθμών και μια θέση ειδικού φρουρού, που θα καλυφθούν ως το τέλος Αυγούστου. Παράλληλα, «θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και τις λοιπές τοποθετήσεις αστυνομικού προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους, καθώς και με νέους αστυνομικούς μετά την έξοδό τους από τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας».
Επιπλέον, για την κάλυψη των εποχιακών αναγκών του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, από την 1η Ιουνίου η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας έχει ενισχυθεί με 2 αστυνομικούς και 6 τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες.
Το 2012, για την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, προκηρύχτηκαν 4 θέσεις αστυνομικών διαφόρων βαθμών, 1 θέση ειδικού φρουρού, τοποθετήθηκαν 3 υπαστυνόμοι Β’ και 2 νεοπροαχθέντες Αρχιφύλακες, ενώ προκηρύχτηκαν και καλύφθηκαν και 4 ακόμη θέσεις ειδικών φρουρών.
Εξάλλου, να σημειωθεί πως σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε «μάχιμες» θέσεις και υπηρεσίες μετακινούνται άμεσα 675 αστυνομικοί, ενώ αποδεσμεύονται άλλοι 50 από την Ασφάλεια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για κινήσεις που θα έπρεπε να είχαν εδώ και καιρό γίνει, αλλά… κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Ο σχεδιασμός…
Πάντως, στην απάντησή του, ο κ. Δένδιας επισημαίνει πως ο βασικός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. συνίσταται στη δημιουργία δυναμικότερων και με μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες υπηρεσιακών μονάδων «που θα εξασφαλίζουν την ορθολογικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του προσωπικού και των διαθέσιμων μέσων και κατά συνέπεια την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες». Βέβαια, για τα… περαιτέρω, ο Νίκος Δένδιας παραπέμπει τον Μιχ. Κασσή στον Υπουργό Άμυνας, ο οποίος ήταν ο δεύτερος αποδέκτης της σχετικής ερώτησης.

ΚΑΣΣΗΣ: Δεν λέει τίποτε!
Από την πλευρά του, ο βουλευτής δεν δηλώνει ικανοποιημένος από την απάντηση, την οποία χαρακτηρίζει «δημοσιογραφική» αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης. «Δεν λέει τίποτε η παραδοχή κενών θέσεων εάν δεν παρουσιάζεται χρονοδιάγραμμα πλήρωσής τους. Ίσως να βολεύει κάποιους η καλλιέργεια του αισθήματος της ξενοφοβίας και της ανασφάλειας…» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσής.

Δεν φθάνει…
Μπορεί, λοιπόν, το Υπουργείο να δείχνει την πρόθεση για πλήρωση ορισμένων κενών στις θέσεις αστυνομικών, όμως μόνο αυτό δεν φθάνει. Εάν δεν δράσει άμεσα, για την πλήρη κάλυψη των κενών και βέβαια εάν δεν ακούσει τις ανάγκες της Ηπειρώτικης κοινωνίας, τότε είναι βέβαιο, πως αυτό το καλοκαίρι θα αποτελέσει την απαρχή της πλήρους ερήμωσης της περιοχής, αφού δεν θα έρθει σχεδόν κανένας απόδημος ή άλλος επισκέπτης.
«Η ενίσχυση των συνόρων δεν παίρνει αναβολή…» σημειώνουν με νόημα ακρίτες και έχουν δίκιο. Άλλωστε, η αυξημένη αστυνόμευση θα σταματήσει και τον πανικό που έχει δημιουργηθεί σήμερα στις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου, που είναι ανάστατες μετά τα απανωτά περιστατικά διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και το τελευταίο φονικό στα Κτίσματα. Επιτέλους, το Υπουργείο οφείλει να ακούσει την κραυγή αγωνίας που εκπέμπει η Ήπειρος…

Πρωινός Λόγος


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...