Banner Πανω
 
 
 

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Προ των πυλών η δοκιμαστική λειτουργία των σταθμών τηλεματικής.

Προ των πυλών η δοκιμαστική λειτουργία των σταθμών τηλεματικής

 

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Σε μία νέα εποχή, αυτήν της τηλεματικής και της αυτόματης ενημέρωσης και πληροφόρησης του επιβατικού κοινού για τα δρομολόγια των λεωφορείων με ακρίβεια ελάχιστων δευτερολέπτων μάλιστα, περνά το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.
Μετά από κοπιώδεις προσπάθειες, αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων, αποφάσεις δύσκολες καθώς χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, που ενέταξε το έργο στον Αναπτυξιακό Νόμο, σε λίγες ημέρες ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία των σταθμών τηλεματικής.
Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται είτε στις στάσεις του Αστικού είτε ακόμη και μέσα στα λεωφορεία για τη συνέχεια του δρομολογίου, για το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή του, ενώ την ίδια στιγμή τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου της κίνησης των λεωφορείων θα έχουν στο κέντρο διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ. Με εξαίρεση τρεις στάσεις, στις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία σύνδεσής τους με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, όλα είναι έτοιμα στις υπόλοιπες στάσεις και στα λεωφορεία και σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του προγράμματος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μουστακλή είναι η πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο που αντίστοιχοι τηλεματικοί σταθμοί θα παρέχουν πληροφόρηση για το σημείο όπου βρίσκονται τα λεωφορεία σε χρονική διάρκεια μικρότερη των πέντε δευτερολέπτων.
Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος φτάνει τις 320.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από ίδιους πόρους με ποσοστό πλέον του 60% και από τον Αναπτυξιακό Νόμο.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζει το Αστικό ΚΤΕΛ προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Αλ. Καχριμάνη για την συνεισφορά τους στην ένταξη  του συγκεκριμένου έργου στον Αναπτυξιακό Νόμο.
Αγορά νέου mini bus
Στο μεταξύ, το εγχείρημα της αγοράς και κυκλοφορίας δύο mini bus, που κερδίζουν συνεχώς την εκτίμηση του επιβατικού κοινού, κρίνεται επιτυχημένο και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ προχώρησε στην αγορά ενός τρίτου mini bus όπως επίσης και μίας «φυσαρμόνικας» που θα εξυπηρετεί την γραμμή από και προς το Πανεπιστήμιο της πόλης.
Η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο κ. Μουστακλή το πρόβλημα προκύπτει από το ότι και ο σχεδιασμός και η πρακτική υλοποίηση γίνεται μόνο από το Αστικό ΚΤΕΛ χωρίς τη βοήθεια άλλου φορέα.
Με τον τρόπο αυτό εξέφρασε τη δυσφορία της Διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ για το Δήμο Ιωαννιτών, λέγοντας πως «προφανώς ο Δήμος δεν επιθυμεί εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς του επιβατικού κοινού και γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία μεταξύ μας συνεργασία, παρότι το έχουμε ζητήσει».
Μία από τις προτάσεις που εξετάζει η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ και ενδέχεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο καλοκαίρι έχει να κάνει με την επαναλειτουργία του δρομολογίου από το κέντρο της πόλης προς το Μώλο.
«Πρέπει να συνεννοηθούμε με τον Δήμο, την Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, γιατί σε θεωρητικό επίπεδο μπορούμε να σχεδιάσουμε, όμως απαιτούνται και πολιτικές αποφάσεις, όπου θα φανεί εάν θέλουν πραγματικά να κάνουν κάτι», τόνισε ο κ. Μουστακλής.

Ανεξάρτητος Τύπος της Ηπείρου


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...