Banner Πανω
 
 
 

Ξεχασμένοι στον Έβρο οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων

 Ξεχασμένοι στον Έβρο οι αστυνομικοί των Ιωαννίνωνι μετακινήσεις τους και να ενισχυθούν άμεσα τα ελληνοαλβανικά σύνορα


Στα όρια των σωματικών και ψυχικών αντοχών τους βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί από την Ήπειρο και το νομό Ιωαννίνων που για 10 περίπου μήνες συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδα» που λαμβάνει χώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με στόχο την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
Ταυτόχρονα όμως η απουσία αστυνομικής δύναμης από το νομό Ιωαννίνων αποτελεί και ένα.. έναυσμα για το οργανωμένο έγκλημα, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί, κυρίως σε περιοχές όπως το Πωγώνι και τα ελληνοαλβανικά σύνορα η εγκληματικότητα, οι κλοπές και οι ληστείες αυξάνονται συνεχώς.
Τα παραπάνω οφείλονται στην τακτική που ακολουθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στον Έβρο και την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων στον ακριτικό νομό Ιωαννίνων.
Τα προβλήματα αυτά και κυρίως τους τεράστιους πλέον κινδύνους που παρουσιάζονται για την υγεία των αστυνομικών που υπηρετούν στον Έβρο, γνωστοποιούν προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων οι αστυνομικοί της περιοχής με μία επιστολή η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από κάθε αρμόδιο φορέα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων ήδη ετοιμάζονται αρκετοί ακόμη αστυνομικοί για να βρεθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, κάτι πλέον το οποίο φαίνεται πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους αστυνομικούς που υπενθυμίζουν ξεκάθαρα πως τουλάχιστον για την περιοχή του Έβρου δεν υφίσταται πλέον πρόβλημα, αφού οι μεταναστευτικές ροές που υπήρξαν τον Αύγουστο του 2012 πλέον δεν υπάρχονυ, κάτι που αποδεικνύεται το τελευταίο τετράμηνο με την εισροή παράνομων μεταναστών να είναι από απειροελάχιστη έως μηδενική.
Στην επιστολή τους τα μέλη της ΕΑΥΝΙ, απευθυνόμενοι προς τον υπουργό κ. Δένδια σημειώνουν και τα εξής: «Λόγω των ακινητοποιημένων οχημάτων οι συνάδελφοι διατίθενται πεζοί και εγκαταλείπονται κυριολεκτικά «στο έλεος του Θεού» ,σε σημεία κατά μήκος του ποταμού Έβρου για οκτώ ολόκληρες ώρες γεγονός το οποίο εγκυμονεί κίνδυνους για την υγεία τους κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αλλά και της πληθώρας  κουνουπιών .  
Πίσω στο Νομό μας οι συνεχιζόμενες αυτές αποσπάσεις έχουν δημιουργήσει αλυσίδα αρνητικών επιπτώσεων  στην οικογενειακή συνοχή των συναδέλφων  αφού αναγκάζονται να εγκαταλείψουν για μεγάλο χρονικό διαστήματα τις οικογένειες τους, καθώς  και οργανωτικά προβλήματα στις ήδη επιβαρυμένες υπηρεσίες μας ,με αντίκτυπο (σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδονται προς ενημέρωση από τις Αστυνομικές υπηρεσίες ) την μη  επαρκή Αστυνόμευση.  Βλέπουμε πλέον την εγκληματικότητα να αυξάνεται καθώς καθημερινά είναι  τα  κρούσματα  κλοπών και ληστειών, αυξάνεται δε και η λεγόμενη βαριά εγκληματικότητα με αποκορύφωμα  το ειδεχθές και αποτρόπαιο έγκλημα που έλαβε χώρα στο ακριτικό χωριό Κτίσματα Πωγωνίου όπου έχασαν την ζωή τους δύο συνάνθρωποί μας.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά πως ο ακριτικός Νομός Ιωαννίνων  με την μορφολογία  του εδάφους που έχει, καθώς και την γειτνίαση του με την Αλβανία παρουσιάζει τεράστια προβλήματα με λαθρομετανάστευση, ναρκωτικά ,trafficking, βαρέα όπλα κ.α».
Στη συνέχεια στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί σημειώνουν πως το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων τους έχει ήδη συμπληρώσει το μέγιστο χρόνο απόσπασης και καταλήγοντας αναφέρουν και τα εξής: «Κατόπιν των ανωτέρω και με γνώμονα το συμφέρον της Χώρας, της Υπηρεσίας καθώς και των συναδέλφων μας ευελπιστούμε πως θα λάβετε υπόψη τα νέα δεδομένα προχωρώντας στον επανασχεδιασμό και εξορθολογισμό της όλης επιχείρησης, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των αποσπασμένων προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότητα της επιχείρησης  στην περιοχή του Έβρου, οι τοπικές κοινωνίες μας να απολαμβάνουν της αστυνόμευσης που τους αξίζει αλλά και οι συνάδελφοί μας να πάψουν επιτέλους να είναι μετανάστες στην ίδια τους την χώρα».
Αναφορές Κασσή
Παράλληλα, με αφορμή την επιστολή των αστυνομικών του νομού Ιωαννίνων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κασσής κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον κ. Δένδια στην οποία αναφέρεται περιληπτικά στα προβλήματα λαθρομετανάστευσης τα οποία έχουν μειωθεί δραστικά για να χρειάζονται τέτοια δύναμη στον Έβρο.
Επίσης, ο κ. Κασσής κατέθεσε στη Βουλή και το ψήφισμα του δήμου Κόνιτσας για την επικείμενη κατάργηση του 583 τάγματος πεζικού.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κασσής σε ανακοίνωσή του αναφέρει και τα εξής: «Στο ψήφισμα αποφασίστηκε ομόφωνα η διατύπωση της καθολικής αντίθεσής στην κατάργηση του ιστορικού 583 Τ.Π.,η διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση και κατάργηση δημοσίων οργανισμών, δομών και υπηρεσιών του Δήμου, οδηγώντας την περιοχή στην ερημοποίηση και τη φτωχοποίησής της, ο χαρακτηρισμός ως ανεπιθύμητους στον τόπο μας όσους συμφωνούν και υπογράφουν ανάλογες αποφάσεις και οι ενέργειες, με κάθε θεσμικό, νομικό και αγωνιστικό μέσο προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να προστατευτούν τα ζωτικά συμφέροντα του τόπου και των Δημοτών.
Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται επίσης για την οικογενειακή τους συνοχή και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα περιστατικά κλοπών, διαρρήξεων και άλλων εγκλημάτων στην περιοχή των Ιωαννίνων, αρχής γεννωμένης από το αιματηρό περιστατικό στο Πωγώνι.
Τέλος ζητούν τον επανασχεδιασμό και τον εξορθολογισμό της όλης επιχείρησης «Ασπίδα», με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των τοπικών κοινωνιών».
Με αφορμή τις καταθέσεις των αναφορών ο κ. Κασσής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά την ανεπαρκή απάντηση που έλαβα από την κ. Δένδια αναφορικά με τη φύλαξη στην Ήπειρο, με την οποία είπε με λίγο λόγια ότι ΄΄όλα βαίνουν καλώς΄΄, έρχονται οι πληροφορίες περί κλεισίματος του 583 Τ.Π και οι διαμαρτυρίες των αστυνομικών για την προχειρότητα σχεδιασμού και εκτέλεσης της επιχείρησης «Ασπίδα».
Οι αυξανόμενες κλοπές και διαρρήξεις στα Γιάννενα αποτελούν μια θλιβερή πραγματικότητα, που το Υπουργείο πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και όχι με αριθμούς…».

Έχουν εγκαταλειφθεί στο… «έλεος του Θεού» εξαιτίας των ακινητοποιημένων οχημάτων και των συνθηκών που επικρατούν εκεί, με αποτέλεσμα να είναι ορατοί οι κίνδυνοι για την υγεία τους – Ζητούν να σταματήσουν ο

Ανεξάρτητος Τύπος της Ηπείρου


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...