Banner Πανω
 
 
 

Πλήρες γεύμα για όλα τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών

 Πλήρες γεύμα για όλα τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών


-και αύξηση της χρηματοδότησής του προγράμματος στα 250 εκ. ευρώ ζητούν οι Δήμοι

Πλήρες γεύμα για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και αύξηση του διαθέσιμου συνολικού ποσού για το σχολικό έτος 2013 - 2014 στα 250 εκ, ευρώ ζητά η ΚΕΔΕ, με παρέμβαση του προέδρου της Κώστα Ασκούνη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης της προκήρυξης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με επιστολή του – παρέμβαση προς τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννα Δαλαπόρτα, και τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, τονίζει πως «θέση αρχής της ΚΕΔΕ είναι όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να περιλαμβάνουν πλήρες γεύμα. Ως εκ’ τούτου η ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο να προσφέρεται μόνο «δεκατιανό» σε μία τόσο ευαίσθητη ηλικία όταν επί οκτώ έως δέκα ώρες τα παιδάκια βρίσκονται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Σε ότι αφορά την επιχορήγηση για κάθε παιδί προτείνεται να προβλέπεται το ποσό των 2.475 ευρώ για τους βρεφικούς σταθμούς χωρίς πλήρες γεύμα και 3.400 € με πλήρες γεύμα. Για τους παιδικούς σταθμούς 1.800 € χωρίς πλήρες γεύμα και 2.700 € με πλήρες γεύμα.

Όσον αφορά στις κατανομές ανά Περιφέρεια, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, την προηγούμενη Τρίτη, η ΚΕΔΕ προτείνει να ισχύσουν περίπου οι περσινές κατανομές, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες των μεγάλων αστικών κέντρων.

Το ποσό του voucher για τα ΚΔΑΠ προτείνεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 300 € προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των παρεχόμενων υπηρεσιών, δηλαδή να ανέλθει στο ποσό των 1.800 € ανά μαθητή.

Σε ότι αφορά τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ να διατηρηθεί το ίδιο ποσό που ίσχυε και πέρσι, δηλαδή 7.000 € ανά ΑΜΕΑ που κρίνεται απαραίτητο για τη βιωσιμότητά τους.

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων των Παιδικών Σταθμών να μην υπερβεί τις 15 ημέρες, ώστε να έχουμε έγκαιρα αποτελέσματα.

Επίσης προτείνει να μην επιτρέπεται να προβαίνει ο φορέας σε μετακινήσεις ωφελουμένων μητέρων από σταθμό σε άλλο σταθμό του ίδιου φορέα που εποπτεύεται από τον ίδιο Δήμο.

Σε ότι αφορά το οικογενειακό εισόδημα προτείνεται να αυξάνεται το ποσό κατά 5.000 € για κάθε παιδί (δηλαδή για 4 παιδιά 40.000€, κ.λπ.).

Σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει υποβολή φορολογικής δήλωσης να δοθεί εναλλακτικά η δυνατότητα στους υποψήφιους δικαιούχους να κατατεθεί το εκκαθαριστικό του προηγούμενου έτους.

Σε ότι αφορά τα δικαιολογητικά ανεργίας η προκήρυξη ζητά: «αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ», η ΚΕΔΕ προτείνει να προστεθεί «η δυνατότητα της υπεύθυνης δήλωσης» όπως αναφερόταν και στην προκήρυξη του 2012.

Τέλος, όπως και προφορικά αναπτύχθηκε και στην συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι «πρέπει να αυξηθεί το συνολικό ποσό ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που όλοι εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν, δηλαδή το συνολικό ποσό των 250 εκ. € για όλο το πρόγραμμα».

«Καμιά κατάργηση υπηρεσίας»

Στο μεταξύ, πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 29 Ιουνίου, οργανώνει η ΠΟΕ –ΟΤΑ.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι εκφράζουν με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στη διάλυση του δημοσίου και των Ο.Τ.Α. Βασικό σύνθημά τους είναι «καμιά κατάργηση υπηρεσίας και απόλυση εργαζόμενου».

Σύμφωνα με το προγραμματισμό που έχει γίνει οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στην Πλατεία Συντάγματος.

Ταυτόχρονα η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την διαμαρτυρία της καθώς αν και έχει ζητηθεί επανειλημμένα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό. Στην ανακοίνωσή του δημοτικοί υπάλληλοι επισημαίνουν ότι αν δε ορίσει μία συνάντηση ο ίδιος ο υπουργός θα βρουν οι ίδιοι τρόπο να συναντηθούν.

(σε ράστερ)

Μέχρι τις 28 Ιουνίου η καταγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΤΑ προς τη ΔΕΗ

Με επείγον έγγραφό του προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί να ενημερωθούν άμεσα οι Δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ. To σύνολο των ΟΤΑ θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένο στο υπουργείο ειδικό πίνακα που θα αναγράφει αν έχουν ή όχι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αποστείλουν πίνακα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ (οι οφειλές αυτές αφορούν στην περίοδο μέχρι και 30-4-2013). Στους πίνακες θα πρέπει να περιέχονται και οι οφειλές των εποπτευόμενων φορέων τους. Το υπουργείο ζητεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να διαβιβάσουν το σχετικό έγγραφο στους ΟΤΑ της χωρικής σας αρμοδιότητας και να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία το αργότερο έως 28/6/2013. Μάλιστα το έγγραφό θα πρέπει να το συμπληρώσουν και οι ΟΤΑ που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ. Σε περίπτωση ύπαρξης παρατηρήσεων επί των οφειλών (π.χ. διακανονισμών οφειλής) αυτές να αναγράφονται στο τέλος του πίνακα.

Πρωινά Νέα

 


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...