Banner Πανω
 
 
 

«Γολγοθάς» για άτομα με αναπηρία η κυκλοφορία τους στα Γιάννενα

Φωνή απόγνωσης από πολλούς συμπολίτες…

«Γολγοθάς» για άτομα με αναπηρία η κυκλοφορία τους στα Γιάννενα

Σε αχρηστία - λόγω… ΔΕΥΑΙ - αναπηρικό πάρκινγκ στην πλ. Μαβίλη

• Δεν είναι λίγες οι φορές που ο «Π.Λ.» έχει αναδείξει θέματα που αφορούν συνανθρώπους μας με αναπηρία, οι οποίοι ανεβαίνουν καθημερινά διπλό… Γολγοθά.
Κι ενώ πολλά και καυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα όσον αφορά την επιβίωσή της (καταβολή επιδομάτων, φάρμακα, αλαλούμ με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας κ.α.), έρχεται αντιμέτωπη και με την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, αλλά και πολλών συνανθρώπων μας, οι οποίοι επιδεικτικά αγνοούν τις όποιες - ελάχιστες -διευκολύνσεις παρέχει η πόλη των Ιωαννίνων στα άτομα με αναπηρία!  

Τα αναπηρικά πάρκινγκ!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αναπηρικά πάρκινγκ, τα οποία μόνο οι συνάνθρωποί μας ΑμεΑ δεν χρησιμοποιούν! Ένα απ’ αυτά βρίσκεται στην ΔΕΥΑΙ, λίγα μόλις μέτρα από το Δημαρχείο, το οποίο σχεδόν πάντα είναι κατειλημμένο από άλλα άσχετα αυτοκίνητα, χωρίς να… καίγεται καρφί σε κανέναν, εάν κάποιος συνάνθρωπός μας με κινητικό πρόβλημα ταλαιπωρείται εκείνη την στιγμή. Τι να περιμένει κανείς όμως, όταν ακόμη και κρατικά (!) αυτοκίνητα παρκάρουν ανενόχλητα στα αναπηρικά πάρκινγκ, σαν να μην συμβαίνει τίποτα;
Μια άλλη περίπτωση θίγει με χθεσινή ανακοίνωσή του ο οργανωτικός γραμματέας Σωματείου Αναπήρων Ν. Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Αργυρός, αναφερόμενος στο αναπηρικό πάρκινγκ της πλατείας Μαβίλη το οποίο βρίσκεται σε αχρηστία, λόγω… ΔΕΥΑΙ! «Ακριβώς  δίπλα στην πλατεία Μαβίλη εδώ και πάρα πολλούς μήνες  γίνονται έργα από την ΔΕΥΑΙ, με αποτελέσματα να βγει σε «αχρηστία»  ο χώρος των αναπηρικών πάρκινκ. Δίχως  ο Δήμος να είχε την πρόνοια να δημιουργήσει αλλού παρκινγκ γύρω από το χώρο Μαβίλη», τονίζει ο κ. Αργυρός στην ανακοίνωσή του.

«Απ’ τον Άννα στον Καϊάφα»
Και δεν είναι μόνο αυτό. Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να ενημερώσει για το πάρκινγκ της πλατείας Μαβίλη τους πολίτες, επιδεικνύοντας μια άνευ προηγουμένου αδιαφορία. «Δήμος και ΔΕΥΑΙ «παίζουν την κολοκυθιά», μετατρέπονται σε «Άννα και Καϊάφα», όταν τους παίρνεις τηλέφωνο και ρωτάς πότε θα λήξει αυτή η «αχρηστία» των συγκεκριμένων αναπηρικών χώρων στάθμευσης. Δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη και σφυρίζουν  κλέφτικα», τονίζεται ο κ. Αργυρός. Απευθυνόμενος δε στους αρμόδιους φορείς (υπάρχουν άραγε σ’ αυτή την πόλη;) προτείνει μια λύση. Την δημιουργία  αναπηρικών χώρων στάθμευσης έξω από το παλαιό «Χατζηκώστα», επί της Παπανδρέου ή μέσα στο χώρο του παλαιού «Χατζηκώστα», δίπλα στις δομές στα γραφεία συλλόγων και φίλων  ΑμεΑ.
«Ο Δήμος Ιωαννιτών, η ΔΕΥΑΙ, αλλά και το νοσοκομείο Χατζηκώστα  πρέπει να δώσουν άμεσα λύση! Είναι ζήτημα δικαιωμάτων, είναι ζήτημα δημοκρατίας».
***
Το θέμα με τα αναπηρικά πάρκινγκ δεν είναι βέβαια το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΑμεΑ. Δεν υπάρχει προσβασιμότητα σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες, αφού τα κτίρια είναι παλιά και οι αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει με κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις να λύσουν το σοβαρό αυτό θέμα, που δυσκολεύει πολλούς συνανθρώπους μας. Αλλά και τα πεζοδρόμια αντί να είναι κατάλληλα φτιαγμένα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα είναι γεμάτα παγίδες. Και ας μην κάνουμε λόγο για την μη ύπαρξη χώρων υγιεινής, που να είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για άτομα με αναπηρία, κάτι που αν και αναγκαίο, για την Ελλάδα του 2013 είναι πολυτέλεια…

Πρωινός Λόγος


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...