Banner Πανω
 
 
 

Ο Στρατός απλά συνδράμει την ΕΛ.ΑΣ. στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης

Τι απαντά ο Υπουργός για την ασφάλεια των συνόρων

Ο Στρατός απλά συνδράμει την ΕΛ.ΑΣ.  στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης

Καμία είδηση για το μέλλον του 583 Τ.Π. Κόνιτσας

• Στάση που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως σχετικά με το στρατόπεδο στην Κόνιτσα και τις φήμες για λουκέτο, κρατά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Απαντώντας χθες σε ερώτηση των βουλευτών Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη σχετικά με τις αθρόες μετακινήσεις συνοριοφυλάκων από την ακριτική Ήπειρο και την κατάργηση στρατοπέδων και φυλακίων της παραμεθορίου μας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε, πως αυτά είναι μέρος της νέας πολιτικής του Υπουργείου, ενώ συνέδεσε την αποδυνάμωση των συνόρων με την ενσωμάτωση της Αλβανίας στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Κανένα χρονοδιάγραμμα…
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός απάντησε: «Όσον αφορά την κατάργηση στρατιωτικών φυλακίων στην περιοχή ευθύνης της 1ης Στρατιάς (σ.σ. περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Ήπειρο), αυτή επιβλήθηκε από τη νέα Πολιτική Εθνικής Άμυνας και την ενσωμάτωση της Αλβανίας στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς, σε συνδυασμό με την επιτελούμενη αναδιοργάνωση του Στρατού Ξηράς, την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης και την αποδοτικότητα των νέων μορφών προκάλυψης. Επίσης, επί του παρόντος δεν υφίσταται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών που να αφορά τις εν λόγω μονάδες, ενώ η περαιτέρω διερεύνηση της αναγκαιότητας πιθανού μετασχηματισμού αυτών θα εξεταστεί μελλοντικά».
Όπως είναι λογικό, αυτή η απάντηση του Υπουργού μπορεί να ερμηνευθεί κατά το δοκούν από πολλούς και κυρίως από την κοινωνία της Κόνιτσας, η οποία έχει αντιδράσει δυναμικά στο ενδεχόμενο λουκέτου στο 583 Τάγμα Πεζικού. Είναι αλήθεια, ότι εάν τελικά καταργηθεί αυτό το Στρατόπεδο (το οποίο ελέγχει και σημαντικά φυλάκια), τότε η ορεινή Ήπειρος θα απογυμνωθεί εντελώς από το στρατό και το αίσθημα ασφαλείας θα χαθεί από τους ακρίτες.

Είναι ασφαλής…
Πάντως, αξιοσημείωτο είναι πως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην απάντησή του, πως «η φύλαξη των χερσαίων συνόρων της χώρας μας, από πλευράς ΥΠΕΘΑ είναι απολύτως ασφαλής και βασίζεται σε ειδικά επιχειρησιακά σχέδια που έχουν εκπονηθεί από το ΓΕΣ».
Σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση, ο Υπουργός πέταξε στην Αστυνομία το… μπαλάκι της ευθύνης, σημειώνοντας πως ο στρατός ξηράς συνδράμει απλώς το έργο της.
Ακόμη και έτσι να είναι όμως, πώς θα βοηθήσει το έργο της Αστυνομίας, εάν τελικά καταργηθεί και το 583 Τ.Π.; Είναι βέβαιο, ότι επιβάλλεται άμεσα μια επίσκεψη του Υπουργού στην περιοχή, καθώς δεν μπορεί να σχεδιαστεί από την Αθήνα η πολιτική για την Ήπειρο…

Χ. ΠΑΠΠΑΣ: Χαριστική βολή…
«Την χαριστική βολή στην επαρχία Κονίτσης θα δώσει η κατάργηση του 583 Τάγματος Πεζικού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ερώτησή του προς τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής και Γιαννιώτης στην καταγωγή Χρήστος Παππάς. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς ρωτά τον Υπουργό, εάν διαψεύδει ή όχι τις φήμες που υπάρχει περί κατάργησης του Τάγματος, καθώς και «ποια μέτρα θα λάβει για την καλύτερη προστασία των συνόρων μας και την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους ακρίτες κατοίκους των επαρχιών Κόνιτσας και Πωγωνίου, μέσω της έντονης στρατιωτικής παρουσίας;»

Πρωϊνός Λόγος


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...