Banner Πανω
 
 
 

Έρχεται η Εξισωτική για 70 χιλ. κτηνοτρόφους

 Έρχεται η Εξισωτική για 70 χιλ. κτηνοτρόφους


Με στόχο του υπουργείου την έγκαιρη προμήθεια ζωοτροφών

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι μετά την αίτηση τροποποίησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, που θα υποβληθεί από τη Διαχειριστική Αρχή τις επόμενες ημέρες και στην οποία θα περιλαμβάνεται η τροποποίηση του ύψους των πληρωμών για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις των αγροπεριβαλλοντικών επενδυτικών δράσεων, από τις 29 Ιουνίου θα αρχίσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η άμεση πληρωμή αυτών που εκκρεμούν και ανέρχονται σε ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, για τις νέες προκηρύξεις σχετικές με τη βιολογική γεωργία, την κτηνοτροφία και τη μείωση της νιτρορύπανσης, η συμβασιοποίηση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.
Ταυτόχρονα, έως τα τέλη Ιουνίου θα γίνει αποπληρωμή των σφαλμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012 και όλων των ειδικών καθεστώτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Οι πληρωμές αυτές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ.
Επίσης, αμέσως μετά την πληρωμή των υπολοίπων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012 τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα γίνει η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2012 σε περίπου 70.000 δικαιούχους κτηνοτρόφους, ύψους 130 εκατ. ευρώ και μάλιστα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, για την έγκαιρη προμήθεια ζωοτροφών σε χαμηλότερες τιμές από τους κτηνοτρόφους.

Για τον ΦΠΑ
Το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού και εξυγίανσης του καθεστώτος επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, εξέδωσε την ΠΟΛ. 1066/2-4-2013, με την οποία καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία για την επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες που έχουν υπαχθεί στο ειδικό κατ’ αποκοπή καθεστώς που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 του Κώδικα Φ.Π.Α.
Στο πλαίσιο αυτό γίνεται γνωστό, μετά από ενημέρωση του βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Γκόκα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πως η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες θα γίνει με όριο προσαύξησης έως το 30%, σε σχέση με τα ανώτερα όρια ανά προϊόν που έχουν καθοριστεί.
Επίσης, από την πλευρά του Υπουργείου υπάρχει πρόθεση να επαναπροσδιοριστούν με αναθεώρηση προς τα επάνω τα ανώτερα όρια ποσοτήτων προϊόντων κατά περίπτωση.  
Επιπρόσθετα, έγινε ενημέρωση ότι προχωρά θετικά η επαναφορά της συνδεδεμένης οικονομικής ενίσχυσης με τα παραγόμενα προϊόντα ως ποσοστό των συνολικών ποσών οικονομικών ενισχύσεων και αυτό αφορά και την περιοχή της Άρτας και ειδικότερα τα εσπεριδοειδή, ένα θέμα που έχει τεθεί σε σύσκεψη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας.
Τέλος, ο βουλευτής στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, έθεσε για άλλη μια φορά το αίτημα παραγωγών για την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε όσους δεν είχαν εμπρόθεσμα καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Πρωινά Νέα


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...